یک‌شنبه 26 اسفند 1403 - 13:33

کد خبر 842693

یک‌شنبه 26 اسفند 1403 - 10:20:59


نوشیدنی‌های محبوب می‌توانند باعث سرطان دهان شوند


آخرین خبر/ یک مطالعه جدید نشان داده است که نوشیدن تنها یک قوطی نوشابه حاوی شکر در روز می تواند خطر ابتلا به سرطان دهان را پنج برابر افزایش دهد.

به گزارش ، دانشمندان آمریکایی با بررسی داده‌های بیش از 160 هزار زن دریافتند کسانی که به طور مکرر نوشیدنی های شیرین شده با شکر مصرف می کردند، نسبت به کسانی که کمتر از یک بار در ماه می‌نوشیدند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری بودند.

محققان می‌گویند که این نتیجه می‌تواند تا حدی دلیل افزایش غیرقابل توجیه سرطان های دهان به ویژه در میان زنان را نشان دهد. نویسندگان این گزارش همچنین گفتند که این نتایج  باید به عنوان انگیزه‌ای بیشتر برای سیاست‌گذاران برای محدود کردن مصرف شکر در رژیم های غذایی مدرن عمل کند.

نام‌های تجاری دقیق نوشابه‌ها، لیمونادها و چای‌های سرد که زنان در طول مطالعه نوشیده‌اند در تجزیه و تحلیل نام برده نشده است.

دانشمندان قادر به اندازه‌گیری محتوای قند نوشیدنی‌هایی که زنان به‌طور مستقیم مصرف می‌کردند نبودند در عوض بر اساس نظرسنجی‌هایی که هر چهار سال یک‌بار انجام می‌شد دریافتند که آن‌ها در ماه چه تعداد نوشیدنی مصرف کردند. دانشمندان سپس این میزان مصرف را با تشخیص سرطان دهان مقایسه کردند و 124 مورد را در طول دوره مطالعه 30 ساله ثبت کردند. 

تجزیه و تحلیل نشان داد که زنانی که گزارش داده اند یک یا چند نوشیدنی شیرین در روز مصرف می کنند، حدود پنج  برابر بیشتر از زنانی که کمتر از یک نوشیدنی در ماه می نوشند، در معرض ابتلا به سرطان دهان هستند.

این افزایش خطر حتی در زنانی که به طور منظم سیگار نمی کشیدند یا الکل نمی نوشیدند نیز باقی ماند که هر دوی آن ها احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزایش می دهند.

در مجموع حدود ۲۰ هزار زن در این مطالعه نوشیدن بیش از یک نوشیدنی شیرین در روز را گزارش کردند. مصرف نوشیدنی های رژیمی که حاوی جایگزین های قند مانند شیرین کننده های مصنوعی هستند در این تجزیه و تحلیل در نظر گرفته نشد.

نویسندگان تمایل داشتند که نشان دهند در وهله اول احتمال ابتلا به سرطان دهان در هر فردی کم است. آنها تخمین زدند که خطر ابتلا به سرطان دهان ناشی از نوشیدنی های شیرین منجر به سه مورد بیشتر ابتلا به این بیماری در هر 100 هزار نفر می شود.

عواملی مانند شربت ذرت با فروکتوز بالا، نوعی شکر که معمولا در ایالات متحده به نوشیدنی های شیرین اضافه می شود اما به طور معمول در بریتانیا وجود ندارد و با بیماری لثه ارتباط دارد، می تواند یکی از دلایل ممکن برای ابتلا به سرطان دهان باشد.

آن ها افزودند که این شربت در کنار سایر مواد قندی می تواند در تجمع باکتری ها در دهان نیز اختلال ایجاد کند و به طور بالقوه باعث التهاب و تغییرات در سلول هایی شود که می توانند سرطانی شوند.

دانشمندان گفتند که قصد دارند مطالعه مشابهی را روی گروه بزرگتری از افراد انجام دهند تا یافته های خود را تایید کنند. آن ها افزودند یک محدودیت آشکار پژوهش این بود که این مطالعه کاملا بر روی زنان انجام شد، به این معنی که نتایج ممکن است بر روی مردان قابل اجرا نباشد.

زخم دهان که در عرض سه هفته بهبود پیدا نکند، می‌توانند نشانه سرطان دهان باشند. تورم، توده، لکه های قرمز یا سفید و همچنین دندان های شل، گلودرد یا مشکل در بلع نیز از نشانه های سرطان هستند.

سالانه حدود ۱۲۵۰۰ مورد سرطان دهان و گلو در بریتانیا تشخیص داده می شود. موسسه تحقیقاتی سرطان بریتانیا تخمین می زند که ۷۰ درصد موارد سرطان های دهان و گلو ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی است.

گزارش بنیاد سلامت دهان نشان داد که حدود ۳۶۳۷ نفر در بریتانیا در سال ۲۰۲۳ جان خود را براثر سرطان دهان از دست دادند که در مقایسه با یک دهه قبل از آن ۶۱ درصد افزایش داشته است.

در دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی آمده است که مردم باید مصرف قند را تنها به ۳۰ گرم در روز محدود کنند. به عنوان مثال یک قوطی ۳۳۰ میلی لیتری کوکاکولا حاوی ۳۵ گرم شکر است. همچنین این سازمان هشدار می دهد که مصرف بیش از حد شکر می تواند منجر به افزایش خطر اضافه وزن و چاقی شود. چاقی خود با افزایش شانس ابتلا به چندین سرطان و همچنین دیگر مشکلات جدی سلامتی مانند بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ مرتبط است.

ترجمه: فرزانه عطار


پربیننده ترین

آخرین اخبار


سایر اخبار مرتبط