دوشنبه 12 فروردین 1404 - 22:20

کد خبر 854122

شنبه 10 فروردین 1404 - 10:03:54


هشدار مبارزه شیمیایی با آفت سِن در چهار شهر لرستان


ایرنا/ مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: کشاورزان شهرستان های کوهدشت، پلدختر، رومشکان و چگنی باید هرچه سریع تر مبارزه شیمیایی علیه آفت سن گندم و جو را آغاز کنند.

کامران پیرزادی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان افزود: بر اساس گزارش بازدید شبکه مراقبت و پیش آگاهی مدیریت حفظ نباتات استان، تراکم آفت سن در مزارع گندم و جو در این شهرستان ها به نُرم مبارزه شیمیایی رسیده است.
وی تاکید کرد: ضروری است به منظور جلوگیری از بروز خسارت، بدون فوت وقت، قبل از شروع تخم‌ریزی آفت، نسبت به مبارزه شیمیایی بر اساس توصیه کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی و با استفاده از سموم توصیه شده اقدام شود.
وی اظهار داشت: عمر آفت سن پس از تخم‌ریزی به پایان رسیده و می میرد، بنابراین سمپاشی پس از تخم‌ریزی هیچگونه کمکی به کنترل آفت نکرده و علاوه بر سودمند نبودن، باعث حذف حشرات مفید داخل مزرعه می گردد ، از همین رو تاکید می شود در زمان کوتاه باقی مانده اقدامات موثر در خصوص مبارزه با آفت انجام گیرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت : سن گندم، زمستان را به صورت حشره کامل زیر علف های هرز به ویژه گون و درمنه در دامنه کوه ها، زیر پوستک درختان، شکاف زمین، دشت ها و حتی در مزارع گندم طی می کند و پس از افزایش تدریجی دما در اواخر زمستان یا اوایل بهار، مهاجرت سن مادر از مناطق زمستان گذران به مزارع گندم رخ داده و حداکثر تخم ریزی در هفته دوم و سوم اردیبهشت شروع و تا دهه دوم خرداد ادامه می یابد.
پیرزادی با اشاره به وجود فاصله زمانی بین ریزش آفت در مزارع تا رسیدن تراکم آفت به نُرم مبارزه افزود: شبکه‌های مراقبت و نظارت باید تدارک و تامین سموم مورد نیاز توصیه شده، سرویس، کالیبراسیون و آماده سازی سمپاش‌ها و برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی برای بهره‌برداران در فرصت زمان قبل از شروع مبارزه را در دستور کار قرار دهند.
وی یادآور شد: سال گذشته ۱۷۰ هزار هکتار مبارزه با آفت سن در مزارع لرستان انجام شد و طی حدود ۶ سال گذشته سن زدگی در اراضی لرستان کمتر از نیم درصد بوده است در حالیکه درجه بندی برای عدم کیفیت محصول سن زده، تا ۲ درصد تعیین شده است.
پیرزادی با اشاره به فعالیت ۵۷ مرکز خدماتی و ۶۹ شبکه پایش و مراقبت تصریح کرد: با توجه به سرمای فعلی هوا، انتظار می رود تعداد آفات و تخمگذاری آنها کم باشد.
وی تاکید کرد: پیشنهاد می شود کشاورزان نسبت به آماده سازی دستگاه های سم پاش و سموم مورد تاکید کارشناسان اقدام کنند و آمادگی داشته باشند تا مبارزه نه زود و نه دیر هنگام انجام نشود تا تاثیر مطلوب را برجا بگذارد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط