یک‌شنبه 20 آبان 1403 - 09:42

کد خبر 8553

پنج‌شنبه 10 فروردین 1402 - 23:31:00


۶ دلیل برای اینکه در گوشی نباید از کارت حافظه استفاده کنید


مجله دیجی کالا/ طی سال‌های گذشته روز‌به‌روز شمار گوشی های اندرویدی که از کارت حافظه پشتیبانی می‌کنند، کاهش پیدا کرده است. به همین خاطر در حال حاضر این مشخصه عمدتا در بین گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده دیده می‌شود. با این حال واقعیت این است که علی‌رغم تلاش شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌های هوشمند، کارت‌های حافظه همچنان طرفداران زیادی دارند زیرا به کاربران اجازه می‌دهند با پرداخت مبلغ مناسب، حافظه گوشی خود را به طور قابل توجهی افزایش دهند.

با این حال استفاده از کارت حافظه در گوشی چالش‌هایی هم به همراه دارد که در ادامه به ۶ مورد از این مشکلات می‌پردازیم. بنابراین اگر طرفدار استفاده از کارت حافظه در گوشی خود هستید، بهتر است به این موارد توجه داشته باشید تا از مشکلاتی که ممکن است با آن‌ها روبرو شوید، اطلاع داشته باشید.

کاهش سرعت
در حال حاضر طیف گسترده‌ای از کارت‌های microSD برای گوشی‌های هوشمند به فروش می‌رسند که همگی سطوع عملکردی متفاوتی ارائه می‌کنند. در این میان اگر کارت حافظه موردنظر کیفیت بالایی نداشته باشد، پایین بودن سرعت آن مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند. این موضوع به‌خصوص زمانی به خوبی احساس می‌شود که تعداد زیادی اپلیکیشن را به کارت حافظه منتقل کرده باشید. در چنین شرایطی و اگر کارت حافظه موردنظر باکیفیت نباشد، سرعت بارگذاری اپ و سرعت سینک شدن داده‌ها به طور چشمگیری کاهش پیدا می‌کند. متاسفانه بسیاری از کاربران با این مشکل روبرو می‌شوند زیرا کاربران معمولی بر این باور هستند که بین مدل‌های مختلف کارت حافظه تفاوتی وجود ندارد و به همین خاطر اگر مثلا یک کارت حافظه بدون استفاده گوشه‌ی خانه افتاده باشد، آن را در گوشی خود قرار می‌دهند.


اگر فقط گاهی اوقات از کارت حافظه استفاده می‌کنید و مثلا برای کارهایی مانند دخیره عکس و فایل به استفاده از آن روی می‌آورید، پس کارت‌های با کلاس ۱۰ یا بالاتر گزینه‌ی مناسبی برای شما خواهند بود. اما از سوی دیگر اگر به‌شدت اهل فیلمبرداری هستید یا قصد دارید تعدادی از اپلیکیشن‌های گوشی را به کارت حافظه منتقل کنید، باید از سریع‌ترین کارت حافظه‌ای که گوشی شما می‌تواند از آن پشتیبانی کند، بهره ببرید. معمولا کارت‌های حافظه UHS-II برای استفاده‌های عمومی مناسب هستند و برای فیلمبرداری هم باید حداقل کارت حافظه V30 خریداری کنید. البته باید تاکید کنیم که حتی در این شرایط هم عملکرد ارائه شده از کارت حافظه‌های موردنظر ایده‌آل نخواهد بود.

افت عملکرد گیمینگ
بازی‌های سنگین معمولا حجم زیادی از حافظه داخلی گوشی را اشغال می‌کنند. طبیعتا ما در مورد بازی‌های ساده‌ای مانند جدول صحبت نمی‌کنیم ولی بازی‌هایی مانند Call Of Duty Mobile می‌توانند چندین گیگابایت از حافظه گوشی را از آن خود کنند. بنابراین اگر حافظه داخلی گوشی شما چندان بالا نیست و از طرف دیگر می‌خواهید چندین بازی سنگین را روی گوشی خود نصب کنید، احتمالا وسوسه می‌شوید داده‌های این بازی‌ها را به کارت حافظه منتقل کنید.

اما انجام چنین کاری کاملا اشتباه است زیرا بهترین کارت‌های حافظه موجود در بازار هم به اندازه‌ی کافی برای عملکرد مناسب این بازی‌ها سریع نیستند و سرعت اجرای بازی‌ها را به طور قابل توجهی پایین می‌آورند. یک کارت حافظه UHS-II از حداکثر سرعت خواندن و نوشتن ۳۱۲ مگابایت در ثانیه پشتیبانی می‌کند و این در حالی است که حافظه داخلی UFS 4.0 استفاده شده در گوشی‌های سری گلکسی S23 می‌تواند با سرعت ۴۲۰۰ مگابایت در ثانیه اطلاعات را بخواند و با سرعت ۲۸۰۰ مگابایت در ثانیه داده‌ها را بنویسد.

به همین خاطر در صورت اجرای بازی با کارت حافظه، با کرش کردن‌های پیاپی، فریم‌های از دست رفته و حذف برخی المان‌ها در بازی روبرو می‌شوید. در نتیجه اگر می‌خواهید برای بازی بهترین تجربه را داشته باشید، چاره‌ای جز اجرای بازی‌های موردنظر از طریق حافظه داخلی گوشی ندارید.

پیچیده شدن پیدا کردن فایل‌ها
اگرچه گوشی به‌راحتی کارت حافظه را شناسایی می‌کند، اما این موضوع منجر به شناسایی کارت حافظه و حافظه داخلی به عنوان یک بخش واحد نمی‌شود. بنابراین با توجه به نحوه‌ی استفاده‌ی شما از کارت حافظه، این موضوع می‌تواند پیدا کردن برخی فایل‌ها را به کار بسیار دشواری تبدیل کند.

به عنوان مثال ممکن است عکس‌ها و فایل‌های موسیقی را در کارت حافظه ذخیره کرده باشید و فایل‌های کروم و سند‌های مربوط به گوگل Docs در حافظه داخلی قرار گرفته باشند. در این میان هرچقدر از برنامه‌های بیشتری استفاده کنید، این چند دسته شدن شدیدتر هم می‌شود. بنابراین آیا بعد از ماه‌ها استفاده، دقیقا می‌دانید که کدام فایل‌ها در کدام قسمت ذخیره شده‌اند؟ طبیعتا جواب این سوال از طرف بسیاری از کاربران منفی است. همین موضوع می‌تواند بهره‌وری گوشی را پایین بیاورد زیرا ممکن است فایل‌های تکراری در بخش‌های مختلف ذخیره بشوند و در نتیجه فضای زیادی از گوشی و کارت حافظه به طور بیهوده مورد استفاده قرار بگیرد.

خراب شدن کارت حافظه
کارت حافظه عمر محدودی دارد و می‌تواند تعداد محدودی عملیات خواندن و نوشتن داده‌ها را انجام دهد. بنابراین هر بار که از کارت حافظه استفاده می‌کنید، عمر آن کمتر می‌شود. طبیعتا عمر تمام مدل‌ها یکسان نیست و بستگی به شرکت سازنده و کیفیت خود کارت حافظه دارد. در نتیجه کارت‌های حافظه ساخت شرکت‌های مشهوری مانند سامسونگ و SanDisk نسبت به کارت‌های حافظه ساخت شرکت‌های ناشناخته، عمر بسیار بیشتری ارائه می‌کنند.

در این میان، هیچ راه دقیقی برای شناسایی میزان عمر باقی مانده‌ی کارت حافظه وجود ندارد. به همین خاطر اگر یک کارت حافظه بدون استفاده در کمد شما قرار دارد، به هیچ عنوان نمی‌توانید تشخیص دهید که این کارت حافظه چقدر مورد استفاده قرار گرفته است. در ضمن برخلاف هارد درایوها، کارت‌های حافظه قبل از خراب شدن هیچ نشانه‌ی خاصی از خود بروز نمی‌دهند. بنابراین اگر از داده‌های خود بک‌آپ نداشته باشید، ممکن است در عرض فقط چند ثانیه حجم عظیمی از اطلاعات را از دست بدهید.

دشوار شدن مهاجرت به گوشی جدید
بسیاری از کاربران فکر می‌کنند نحوه‌ی عملکرد کارت حافظه microSD استفاده شده در گوشی‌های هوشمند، مانند کارت حافظه SD معمولی است. اما برای کامپیوتر دسکتاپ یا لپ‌تاپ، می‌توانید به راحتی کارت حافظه را به سیستم‌های مختلف وصل کنید و بدون هیچ مشکلی از آن‌ها برای انتقال داده‌ها بهره ببرید.

از سوی دیگر وقتی که یک کارت حافظه microSD را به گوشی وصل می‌کنید و این کارت حافظه را به عنوان حافظه داخلی تنظیم می‌کنید، سیستم‌عامل آن را رمزگذاری می‌کند تا امنیت داده‌ها افزایش پیدا کند. در نتیجه نمی‌توانید به سادگی آن را از گوشی خود بیرون بیاورید و به گوشی دیگری وصل کنید. با توجه به این موضوع، در صورت خرید گوشی جدید، برای انتقال داده‌ها از کارت حافظه با چالش روبرو می‌شوید. از سوی دیگر همانطور که در مقدمه گفتیم، این روزها بسیاری از گوشی‌های جدید از کارت حافظه پشتیبانی نمی‌کنند و بنابراین شاید اصلا گوشی جدید شما از چنین قابلیتی بهره نبرد.

ناپدید شدن میان‌برها و سایر مشکلات
در نهایت باید بگوییم که استفاده از کارت حافظه در گوشی می‌تواند مشکلات عجیب و غریبی را ایجاد کند. به عنوان مثال برخی کاربران می‌گویند که در صورت تمام شدن شارژ باتری، میان‌بر اپلیکیشن‌هایی که اطلاعات آن‌ها به کارت حافظه منتقل شده، از هوم اسکرین حذف می‌شوند. همچنین بعد از این اتفاق ممکن است اطلاعات ذخیره شده در اپلیکیشن‌های موردنظر هم حذف بشود. طبیعتا قرار نیست تمام کاربران با چنین مشکلی روبرو شوند اما در هر صورت اگر از کارت حافظه برای گوشی خود استفاده می‌کنید، باید آمادگی روبرو شدن با چنین مشکلاتی را داشته باشید.

سخن پایانی
اگر بعد از خواندن این مطلب و خبردار شدن از مشکلات استفاده از کارت حافظه برای گوشی همچنان می‌خواهید از کارت حافظه استفاده کنید، پس چنین کاری را انجام دهید. شاید در صورت استفاده از کارت حافظه با هیچکدام از مشکلات اشاره شده روبرو نشوید اما در هر صورت بهتر است قبل از خرید از وجود چنین مواردی خبردار باشید. اما در نهایت اگر فکر می‌کنید به حافظه داخلی زیادی نیاز دارید، بهتر است حین خرید گوشی به این موضوع توجه کنید و مدل دارای حافظه داخلی بالاتری خریداری کنید.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط