پنج‌شنبه 15 فروردین 1404 - 09:22

کد خبر 856935

چهارشنبه 14 فروردین 1404 - 14:00:00


میلیاردر چینی صنعت بیت‌کوین در مسیر سفر فضایی قطبی


فارس/اسپیس‌ایکس با مأموریت فرام۲، برای نخستین‌بار فضانوردان خصوصی را در مدار قطبی به گردش دور زمین فرستاد.

 به نقل از رویترز، شرکت اسپیس‌ایکس به رهبری ایلان ماسک روز دوشنبه مأموریتی جدید را با چهار فضانورد خصوصی آغاز کرد که برای اولین بار در تاریخ، زمین را در مسیری قطبی از شمال به جنوب دور خواهند زد. فرمانده این مأموریت، «چان وانگ»، سرمایه‌گذار اهل مالت و میلیاردر چینی‌الاصل است که در صنعت استخراج بیت‌کوین فعالیت دارد. این مأموریت که «فرام۲» نام دارد، از کشتی نروژی «فرام» الهام گرفته شده که در اوایل قرن بیستم اکتشافات قطبی را پیش برد. فضانوردان این مأموریت با استفاده از کپسول کرو دراگون اسپیس‌ایکس در ساعت ۹:۴۷ شب به وقت شرقی (۰۱:۴۷ گرینویچ) از مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا به فضا پرتاب شدند.  
این تیم چهار نفره در طول سفر سه تا پنج‌روزه خود که در مدار آزاد انجام می‌شود، در ۲۲ آزمایش علمی شرکت خواهند کرد که بیشتر روی تأثیرات پرواز فضایی و بی‌وزنی بر بدن انسان متمرکز است. ساعاتی قبل از پرتاب، آن‌ها در میان اسکورت پلیس و با کاروانی از خودروهای تسلا – یکی دیگر از شرکت‌های متعلق به ایلان ماسک – به سکوی پرتاب منتقل شدند. هم‌زمان، در آسمان فلوریدا «موشک فالکون ۹ اسپیس‌ایکس» در یک مأموریت جداگانه برای استقرار ماهواره‌های استارلینک پرتاب شد. چان وانگ در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «ما در مسیر یک پرتاب فضایی، یک پرتاب دیگر را تماشا می‌کنیم» و ویدیویی از لحظه پرتاب موشک را به اشتراک گذاشت.


این ششمین مأموریت فضایی خصوصی اسپیس‌ایکس است و جایگاه این شرکت را به‌عنوان پیشرو در حوزه سفرهای فضایی تجاری تثبیت می‌کند. مأموریت فرام۲ در حالی انجام می‌شود که نفوذ ایلان ماسک، به‌عنوان ثروتمندترین فرد جهان و مشاور نزدیک دونالد ترامپ، افزایش یافته است و او تأثیر قابل‌توجهی بر سیاست‌گذاری‌های آمریکا دارد. این مأموریت همچنین شانزدهمین پرواز فضایی سرنشین‌دار «کپسول کرو دراگون» محسوب می‌شود، فضاپیمایی که اسپیس‌ایکس با حمایت مالی ناسا توسعه داد تا ایالات متحده برای انتقال فضانوردان به ایستگاه فضایی بین‌المللی به این فناوری متکی باشد.  
در حالی که هزینه هر صندلی در فضاپیمای دراگون حدود ۵۵ میلیون دلار است، تقاضای سفرهای فضایی تجاری ابتدا بیشتر از سوی گردشگران ثروتمند شکل گرفت اما در سال‌های اخیر دولت‌ها برای افزایش اعتبار ملی و تجربه فضایی کشورشان، بودجه این مأموریت‌ها را تأمین کرده‌اند. بااین‌حال، مأموریت فرام۲ برخلاف مأموریت‌های اخیر، هیچ حمایت دولتی ندارد. اعضای تیم این مأموریت شامل «یانیکه میکلسن»، کارگردان نروژی متخصص در فیلم‌برداری واقعیت مجازی، «رابیا روگه»، پژوهشگر آلمانی در زمینه رباتیک و علوم قطبی، و «اریک فیلیپس»، ماجراجوی استرالیایی با تجربه سفرهای سخت در مناطق قطبی هستند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط