یک‌شنبه 02 دی 1403 - 10:52

کد خبر 85701

شنبه 20 خرداد 1402 - 10:13:00


دردسرهای تغییر ساعت کاری ادارات


آخرین خبر/ بنابر اعلام سازمان اداری و استخدامی کشور، ادارات از 16 خرداد الی 15 شهریورماه امسال ساعت 6 صبح شروع به کار می‌کنند. این تصمیم باعث ایجاد دردسرهایی برای کارمندان و نیز ارباب رجوع ادارات شده است. البته تغییر ساعت کاری مزایایی هم به همراه دارد که در این مطلب به طور کلی به مزایا و معایب آن اشاره می‌کنیم.

کاهش ترافیک؛ تنها مزیت تغییر ساعت کاری

با تغییر ساعت کاری ادارات، ترافیک شهری نسبت به حالت قبلی کمتر می‌شود و کارمندان سریع‌تر به محل کار خود می‌رسند چرا که بسیاری از شرکت‌ها دیرتر شروع به کار می‌کنند و بار ترافیکی در ساعت‌های ابتدایی روز تقسیم خواهد شد. 

در ادامه به بیان معایب تغییر ساعت کاری ادارات می‌پردازیم.

کاهش مصرف انرژی؛ تصوری اشتباه از تغییر ساعت کاری

مهمترین علت تغییر ساعت کاری ادارات، کاهش مصرف انرژی است چرا که باید در ساعت پیک مصرف، برق و دستگاه‌های سرمایشی خاموش باشد. اما می‌توان اذعان داشت که کارمندان با حضور زودهنگام خود در محل کار اقدام به روشن کردن برق و وسائل سرمایشی می‌کنند و تا لحظه خروج اثری از کاهش مصرف انرژی نیست. 

تحمل گرمای طاقت‌فرسا در زمان اتمام کار کارمندان

ادارات و بانک‌ها باید یک ساعت پیش از اتمام کار سیستم گرمایشی خود را خاموش کنند. اداراتی که به این دستورالعمل پایبند هستند، باید گرما را تحمل کنند. علاوه بر این کارمندان در هنگام برگشت به منزل با گرمای طاقت‌فرسا و حتی ترافیک بیشتری مواجه می‌شوند. 

دشوار بودن تغییر سبک زندگی بر اساس تغییر ساعت کاری

این مساله از جنبه‌های مختلف قابل بررسی است. اول اینکه بسیاری از ارباب رجوع قبل از ساعت 8 صبح به ادارات مراجعه نمی‌کنند. بنابراین کار مفید و بهره‌وری کارمندان در ابتدای روز کاهش می‌یابد. از طرف دیگر برخی از والدین که فرزند خود را به مهد کودک می‌برند با مشکل مواجه می‌شوند چرا که مهد کودک‌ها دیرتر شروع به کار می‌کنند.

افزایش حجم کاری در انتهای روز

با توجه به اینکه ارباب رجوع ترجیح می‌دهند در بین روز و حتی ساعت‌های پایانی روز به ادارات و بانک‌ها مراجعه کنند، حجم کار در انتهای زمان اداری انباشته می‌شود و ممکن است برخی از کارها نیمه تمام بماند یا امکان پاسخ‌گویی به برخی از ارباب رجوع وجود نداشته باشد. در نتیجه حجم نارضایتی مراجعه کنندگان افزایش پیدا می‌کند.

افزایش هزینه‌ها در بخش حمل و نقل عمومی

با تغییر ساعت ادارات، ساعت کاری متروی تهران نیز تغییر کرد. طبق گزارش‌ها، متروی تهران بابت هر ساعت خدمات‌دهی زودتر حدود 500 میلیون تومان هزینه می‌کند که این مبلغ در مدت 3 ماه اجرای تغییر ساعت به 45 میلیارد تومان می‌رسد.


منطبق نبودن ساعت کاری ادارات با بازار

ساعت جدید فعالیت ادارات با ساعت کاری بازارهای داخلی و خارجی هماهنگی ندارند بنابراین فرصت کمتری برای مراوده با این بازارها وجود دارد. 

همان طور که اشاره شد تغییر ساعت کاری ادارات نه تنها به حل مشکلات کمک نمی‌کند بلکه دردسرهایی برای کارمندان و ارباب رجوع به دنبال دارد. بنابراین پیشنهاد می‌شود سازمان استخدامی و اداری کشور در سال‌های آینده از اجرای این تصمیم صرف نظر کند. 

نویسنده: رشید زارعی


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط