یک‌شنبه 18 فروردین 1404 - 00:17

کد خبر 859407

شنبه 17 فروردین 1404 - 13:15:00


شرکتی که می‌خواهد رکورد «اسپیس‌ایکس» را با پرتاب ۲۵۰ ماهواره همزمان بشکند


ایسنا/شرکت اسپین‌لانچ(SpinLaunch) قصد دارد با پرتاب ۲۵۰ ماهواره به مدار زمین تنها در یک پرتاب، رکورد شرکت اسپیس‌ایکس(SpaceX) را بشکند.

 شرکت اسپین‌لانچ(SpinLaunch)، شرکتی که در حال توسعه یک سیستم سانتریفیوژی برای پرتاب ماهواره‌ها به فضاست، به تازگی آخرین برنامه‌های پرتاب خود را فاش کرده است.

به نقل از آی‌ای، هدف این شرکت، توسعه یک صورت فلکی ماهواره‌ای پهن‌باند جدید به نام مریدیان اسپیس(Meridian Space) است. این صورت فلکی از ریزماهواره‌ها یا تاسواره‌هایی تشکیل می‌شود که می‌توانند در دسته‌هایی ۲۵۰ تایی به صورت همزمان و در یک پرتاب به مدار پایین زمین پرتاب شوند.

اگر «اسپین‌لانچ» با موفقیت این کار را انجام دهد، رکورد پرتاب ماهواره را که در حال حاضر در دست اسپیس‌ایکس است، خواهد شکست.

در کمال تعجب، «اسپین‌لانچ» پرتاب ماهواره‌های جدید خود را به جای سیستم سانتریفیوژی نوآورانه خود، با استفاده از موشک‌های سنتی آغاز خواهد کرد.

اسپیس‌ایکس در حال حاضر رکورد بیشترین ماهواره پرتاب شده با یک پرواز را در اختیار دارد. شرکت فضایی خصوصی ایلان ماسک در سال ۲۰۲۱ موفق شد ۱۴۳ ماهواره را در مأموریت ترنسپورتر-۱(Transporter-۱) پرتاب کند.

صورت فلکی ماهواره‌ای جدید «اسپین‌لانچ»

اگر برنامه‌های شرکت «اسپین‌لانچ» محقق شود، ۲۵۰ ماهواره را به طور همزمان در یک پرتاب به مدار خواهد فرستاد.

این شرکت ادعا می‌کند که ظرفیت پهنای باند بهتری نسبت به استارلینک(Starlink) اسپیس‌ایکس ارائه خواهد داد.

آیریک لای(Eirik Lie)، رئیس شرکت دفاع و هوافضای Kongsberg در یک بیانیه مطبوعاتی توضیح داد که صورت فلکی مریدیان اسپیس(Meridian Space) ظرفیت پهنای باند قابل توجه بالاتری را در یک صورت فلکی ماهواره‌ای در مقایسه با آنچه در بازار موجود است، ارائه می‌دهد.

دیوید رن(David Wrenn)، مدیرعامل «اسپین‌لانچ» اضافه کرد که این ماهواره‌ها پایه‌ای قابل اعتماد برای مقیاس‌بندی سریع و مطمئن صورت فلکی ما ارائه می‌دهند.

آیا صورت فلکی مریدیان به صورت منجنیقی به فضا پرتاب می‌شود؟

شرکت «اسپین‌لانچ» برای کمک به توسعه و تجاری‌سازی ماهواره‌های جدید مریدیان، ۱۲ میلیون دلار بودجه از شرکت Kongsberg دریافت کرده است. این شرکت می‌گوید که قصد دارد اولین نمونه در مدار را در سال آینده راه‌اندازی کند.

با این حال، سیستم پرتاب منجنیقی «اسپین‌لانچ» هنوز آماده نیست. این بدان معناست که «اسپین‌لانچ» راه‌اندازی صورت فلکی خود را با کمک ارائه‌دهندگان پرتاب سنتی آغاز خواهد کرد.

«اسپین‌لانچ» در سال ۲۰۲۲ با پرتاب یک محموله ناسا به آسمان با استفاده از شتاب‌دهنده زیرمداری خود خبرساز شد. این شرکت قصد دارد در نهایت سیستم پرتاب مداری خود را مستقر کند که محموله‌ها را مستقیماً به صورت منجنیقی به مدار زمین می‌فرستد.

این سیستم یک شتاب‌دهنده دایره‌ای است که توسط یک محرک الکتریکی کار می‌کند. این دستگاه از یک بازوی مکانیکی به طول ۳۳ متر برای چرخاندن محموله‌ها به صورت دایره‌ای استفاده می‌کند و به سرعت ۵۰۰۰ مایل در ساعت می‌رساند. سپس محموله را از طریق یک لوله پرتاب کرده و در مسیر رسیدن به فضا قرار می‌دهد.

این شرکت فضایی خصوصی استدلال می‌کند که روش آن ارزان‌تر است، زیرا ۷۰ درصد از سوخت و زیرساخت مورد نیاز پرتاب موشک‌های سنتی را حذف می‌کند. همچنین با محیط زیست سازگارتر است، زیرا فقط از یک موتور موشک کوچک برای جاگذاری مداری استفاده می‌کند.

دیوید رن می‌گوید: این صورت فلکی در نهایت با استفاده از فناوری پرتاب منجنیقی ما، پس از عملیاتی شدن آن مستقر می‌شود.

این شرکت در ابتدا برنامه‌ریزی کرده بود تا در سال جاری عملیات پرتاب مداری خود را آغاز کند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط