دوشنبه 19 فروردین 1404 - 00:40

کد خبر 859522

شنبه 17 فروردین 1404 - 14:13:35


بخش زایمان بیمارستان ولی عصر زنجان تعطیل نشده است


ایرنا/ رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان در خصوص تعطیلی بلوک زایمان بیمارستان ولی عصر این شهر گفت: بخش زایمان این مرکز درمانی هم اکنون طبق روال قبل فعالیت دارد و بنا نیست تعطیل شود.

سعید سرداری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان با بیان اینکه متاسفانه به دلیل اقبال بیشتر گروه هدف، به انجام عمل سزارین انجام زایمان طبیعی کاهش یافته است، افزود: از ابتدای افتتاح بلوک زایمان تاکنون تعداد اندکی از این خدمت بهرمند شده اند.
وی در خصوص علل عدم اقبال گروه هدف به زایمان طبیعی در کشور اظهار داشت: بر اساس مطالعات و گزارش های موجود، چندین عامل کلیدی در کاهش تمایل به زایمان طبیعی در ایران نقش دارد.
سرداری اضافه کرد: ترس از عوارض زایمان طبیعی و درد زایمان به عنوان شایع ترین دلیل ذکر شده توسط مادران برای انتخاب عمل سزارین است.
وی با بیان اینکه مطالعات نشان می دهد بین ۲۶ تا تا ۸۷ درصد زنان باردار به دلیل درد، از زایمان طبیعی اجتناب می کنند، تصریح کرد: نگرانی از آسیب به نوزاد (مانند اختلالات تنفسی یا آسیب های فیزیکی) و عوارض مادری (مانند پارگی پرینه یا افسردگی پس از زایمان) نیز از دلایل مهم اجتناب مادران از زایمان طبیعی است.
وی با بیان اینکه برخی زنان تجربه های منفی از زایمان های قبلی یا شنیده های نادرست درباره خطرات زایمان طبیعی دارند اظهار داشت: نبود فرهنگ سازی کافی و باورهای اجتماعی نیز در این خصوص دخیل بوده، هنجارهای ذهنی و تصورات نادرست درباره سزارین (مثل راحتی بیشتر یا حفظ زیبایی بدن) در جامعه رواج دارد، بنابراین برخی زنان سزارین را نماد "مدرن بودن" می دانند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان به نقش پزشکان و ماماها در این خصوص نیز اشاره کرد و گفت: در برخی موارد، پزشکان به دلیل فشار کاری یا تمایل به کنترل فرایند زایمان، سزارین را توصیه می کنند، همچنین، نگرش متفاوت ماماها و متخصصان زنان به ایمنی زایمان طبیعی بر انتخاب مادران تأثیر می گذارد.
نبود آموزش کافی از موانع گسترش زایمان طبیعی
وی، فقدان آموزش کافی را از دیگر موانع گسترش زایمان طبیعی ذکر کرد و گفت: کلاس های آمادگی زایمان و مشاوره های روانشناختی به صورت گسترده در دسترس نیستند، که منجر به کاهش آگاهی مادران از مزایای زایمان طبیعی می شود.
سرداری، چالش های ساختاری و زیرساختی در این زمینه را نیز یادآور شد و افزود: عدم توسعه زایمان های بدون درد که بسیاری از مراکز درمانی امکانات کافی برای روش های کاهش درد (مانند اپی دورال) ندارند، موجب افزایش ترس مادران از درد زایمان طبیعی می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه محیط های زایمانی استاندارد (مانند اتاق های تک نفره یا امکان حضور همراه) در بیمارستانها محدود است ادامه داد: در مناطق محروم، دسترسی به مراکز مجهز برای زایمان طبیعی کمتر است و مادران به سمت سزارین سوق داده می شوند.
وی عوامل اقتصادی و بیمه ای و هزینه های پنهان سزارین را نیز یادآور شد و گفت: اگرچه زایمان طبیعی در مراکز دولتی رایگان است، اما برخی پزشکان به دلیل دریافت کارانه بیشتر، سزارین را ترجیح می دهند.
سرداری با بیان اینکه در گذشته، بیمه ها هزینه سزارین های غیرضروری را پوشش می دادند، که این موضوع انگیزه مالی برای انتخاب این روش زایمان را ایجاد می کرد افزود: تجربه های شخصی و روانشناختی، ترس های روانی (توکو فوبیا) نیز از دیگر عوامل اثر گذار است.
وی با بیان اینکه برخی زنان به دلیل اضطراب از فرایند زایمان، حتی بدون دلیل پزشکی، سزارین را انتخاب می کنند اظهار داشت: نگرانی از تغییرات فیزیکی پس از زایمان طبیعی (مانند شل شدگی عضلات لگن) در تصمیم گیری مؤثر است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط