چهارشنبه 21 فروردین 1404 - 15:19

کد خبر 861441

دوشنبه 19 فروردین 1404 - 05:11:23


سی ان ان: حوثی‌ها به شدت سرسخت هستند


تسنیم/ تحلیلگران غربی حوزه یمن به شبکه سی ان ان گفتند که یمنی‌ها به جنگیدن با ارتش‌های بزرگ عادت دارند، «آن‌ها هرگز دست از مبارزه نمی‌کشند».

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در هفته‌های اخیر، ارتش آمریکا به جانبداری از رژیم اشغالگر اسرائیل، حملات هوایی متعددی را علیه ارتش یمن در خاک این کشور ترتیب داده‌است؛ حملاتی که پالایشگاه‌ها، فرودگاه‌ها و مراکز پرتاب موشک را هدف قرار داده‌اند. با این حال، هر موج از این عملیات‌ها با پاسخ‌های شدیدتری از سوی ارتش یمن روبه‌رو شده‌است.

به نوشته سی ان ان، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مدعی شده که کشورش برای جلوگیری از حملات ارتش یمن به کشتی‌رانی در دریای سرخ، از قدرتی «قاطع و خردکننده» استفاده خواهد کرد. اما در عمل، به‌رغم میلیاردها دلار هزینه و نابودی برخی زیرساخت‌های نظامی، توان ارتش یمن هنوز به‌طور کامل از بین نرفته‌است. برآوردها حاکی از آن است که در جریان این حملات، تا 80 فرمانده نظامی این جنبش کشته شده‌اند، اما چهره‌های اصلی سیاسی و نظامی همچنان در صحنه‌اند و برخی مواضع کلیدی نیز همچنان فعال باقی مانده‌اند.

ارتش یمن در واکنش به جنگ اسرائیل علیه غزه در مهرماه 1402 (اکتبر 2023)، کارزار نظامی خود را آغاز کرد و تاکنون بیش از صد حمله را صورت داده‌است. آن‌ها حتی توانسته‌اند دو کشتی را غرق کنند. این وضعیت باعث شده حدود 70 درصد از ناوگان تجاری بین‌المللی مسیر خود را از دریای سرخ به دور زده و راهی پرهزینه‌تر از جنوب آفریقا را انتخاب کنند.

در گزارش سی ان ان آمده است که هرچند برخی مقام‌های آمریکایی از موفقیت عملیات‌های خود سخن می‌گویند، اما تحلیلگران هشدار داده‌اند که این کارزار نظامی، تأثیر محدودی در تضعیف توانمندی کلی ارتش یمن داشته‌است. مایکل نایتس، از اندیشکده واشنگتن، به این شبکه گفت که اگرچه تولید پهپاد توسط ارتش یمن آسیب دیده و مسیرهای تدارکاتی آن‌ها از عمان دچار اختلال شده، اما آن‌ها همچنان در موضعی ناپایدار اما مقاوم باقی مانده‌اند.

سی‌ان‌ان در گزارشی فاش کرده که ظرف کمتر از سه هفته، هزینه عملیات آمریکا در یمن به حدود یک میلیارد دلار رسیده‌است. در همین حال، یکی از مقامات نظامی ایالات متحده هشدار داده است: «ما داریم منابعمان را از دست می‌دهیم – از مهمات گرفته تا سوخت و زمان عملیاتی.» او همچنین افزود که برخلاف انتظار، ارتش یمن نه‌تنها عقب‌نشینی نکرده‌، بلکه تهدید به گسترش دایره عملیات خود کرده‌است؛ به‌ویژه علیه امارات متحده عربی که یکی از حامیان اصلی دولت مخالف ارتش یمن در جنگ داخلی این کشور به شمار می‌رود. عربستان سعودی نیز سامانه‌های دفاعی خود را در آماده‌باش کامل قرار داده‌است.

در هفته‌های گذشته، ارتش یمن چندین موشک بالستیک به سوی اراضی اشغالی و موجی از پهپادها و موشک‌ها را به سوی ناوهای آمریکایی شلیک کرده است. سخنگوی ارتش یمن نیز اعلام کرده‌ که حملات هوایی به یمن، نیروهای آن‌ها را از «وظیفه دینی و انسانی‌شان» بازنخواهد داشت.

یکی از تحلیلگران منطقه‌ای، ارتش یمن را به جانوری جسور به نام گُریر عسل‌خوار تشبیه کرده‌است؛ حیوانی که حتی از مار کبری نیز نمی‌هراسد و پس از یک نیش کشنده، با اندکی درنگ دوباره برخاسته و به حمله ادامه می‌دهد. این توصیف، روحیه جنگی این نیروها را به‌خوبی نشان می‌دهد.

در نهایت، نایتس هشدار می‌دهد که ممکن است برای از میان بردن تهدید ارتش یمن، گزینه‌ای فراتر از حملات هوایی در نظر گرفته شود: «عملیات زمینی»، اقدامی که به نظر نمی‌رسد ارتش آمریکا با انجام آن، خود را در یک ویتنام دیگر و بسا مرگبارتر گرفتار کند. او خاطرنشان می‌کند: «این گروه با جنگ‌های سنگین خو گرفته‌اند؛ ایدئولوژیک‌اند و ریشه در قبیله‌های سرسخت شمال یمن دارند.»

انتهای پیام/






پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط