سه‌شنبه 20 فروردین 1404 - 00:00

کد خبر 862003

دوشنبه 19 فروردین 1404 - 14:15:00


چطور فیبروم‌ها را کوچک کنیم؟


خراسان/بسیاری از زنان در طول زندگی خود با فیبروم‌ها مواجه می‌شوند. این بیماری باعث رشد توده غیر سرطانی در دیواره رحم می‌شود. اگر چه این بیماری خطرناک نیست و احتمال ابتلا به سرطان را افزایش نمی‌دهد، اما می‌تواند علایم ناخوشایندی مانند خونریزی شدید قاعدگی، درد لگن و مشکلات ادراری ایجاد کند. می‌دانیم که برای کوچک کردن فیبروم‌ها در رحم داروهای تجویزی و روش‌های پزشکی موثرترین گزینه‌ها هستند اما تغییرات سبک زندگی، داروهای بدون نسخه و مکمل‌ها می‌توانند به کاهش علایم کمک کنند.

 ​​​​​​​
رژیم غذایی| بعید است که رژیم غذایی به تنهایی فیبروم‌ها را کوچک کند، اما در کنار درمان می‌توانید از رژیم غذایی غنی از فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها و منابع پروتئین بدون چربی استفاده کنید. غذاهایی که ممکن است رشد فیبروم را کاهش داده یا کند ‌کنند، عبارتنداز: میوه‌ها و سبزیجات به ویژه سبزیجات برگ‌دار، مرکبات، میوه‌های غنی از پتاسیم، مانند آووکادو و موز، گوشت بدون چربی (مانند مرغ)، حبوبات، ماهی و چای سبز. اگر فیبروم را تجربه می‌کنید، در مورد امتحان رژیم مدیترانه‌ای با یک متخصص تغذیه صحبت کنید. در مقابل برخی از غذاهای خاص مانند آن‌هایی که دارای چربی ترانس بالا هستند، ممکن است باعث التهاب در بدن شوند که تصور می‌شود به رشد فیبروم کمک می‌کند. همچنین خوردن زیاد گوشت قرمز و کمبود ویتامینD از دیگر عوامل رشد فیبروم‌هاست.
ورزش کردن| ورزش اندازه فیبروم‌های موجود را کاهش نمی‌دهد اما مطالعات نشان می‌دهد که فعالیت بدنی منظم می‌تواند به حفظ تعادل هورمونی سالم کمک و به طور بالقوه از ایجاد فیبروم جلوگیری کند. همچنین ورزش باعث ترشح اندورفین (هورمون احساس خوب) می‌شود که ممکن است درد فیبروم را کم کند.
درمان‌های گیاهی| تحقیقات اولیه ترکیبی در چای سبز نشان می‌دهد ممکن است نوشیدن آن، اندازه فیبروم و علایم را در برخی افراد کاهش دهد. زردچوبه نیز می‌تواند موثر باشد.
کاهش استرس|به نظر می رسد استرس- به ویژه استرس مزمن - با افزایش خطر ایجاد فیبروم مرتبط باشد. استرس می‌تواند بی‌نظمی‌های هورمونی ایجاد کند و بر رشد فیبروم تأثیر بگذارد.
بارداری| سطح استروژن در دوران بارداری به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد. در نتیجه، فیبروم‌ها ممکن است در طول بارداری، به ویژه در سه ماهه اول، رشد یا ایجاد شوند. با این حال، فیبروم‌ها اغلب پس از زایمان کوچک می‌شوند. تحقیقات نشان می‌دهد که ۷۰ درصد از افرادی که باردار بودند و زایمان کردند، بیش از ۵۰ درصد کاهش اندازه فیبروم را تجربه کردند.
یائسگی| در دوران یائسگی، بدن استروژن و پروژسترون کمتری تولید می‌کند. کاهش سطح هورمون خطر ابتلا به فیبروم را کاهش می‌دهد و ممکن است به کوچک شدن فیبروم‌های قبلی کمک کند.



پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط