پنج‌شنبه 29 فروردین 1404 - 08:48

کد خبر 863467

سه‌شنبه 20 فروردین 1404 - 18:29:00


رسانه آمریکایی: ایران می‌تواند ناوهای هواپیمابر ما را غرق کند


صبح نو/متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

مجله نشنال اینترست آمریکا در گزارشی پیرامون پیامدهای ناشی از هرگونه تقابل نظامی با ایران در خاورمیانه نوشت: «فراوانی نیروها و پایگاه‌های آمریکایی در منطقه نه نقطه قوت که نقطه ضعف ایالات متحده در تقابل با ایران است.»
براندون ویچرت، تحلیلگر حوزه نظامی و امنیتی نشنال اینترست در خصوص بروز هرگونه درگیری نظامی میان ایران و آمریکا در خاورمیانه نوشت: «تقابل نظامی با ایران در خاورمیانه می‌تواند موجب وارد شدن خسارات جدی به نیروها و پایگاه‌های آمریکایی از جمله ناوهای هواپیمابر و حتی غرق شدن آنها در منطقه شود و مسلما فراوانی نیروهای آمریکایی در خاورمیانه به جای آنکه به‌عنوان نقطه قوت شناسایی شود به نقطه ضعف بدل خواهد شد.»


در بخش دیگری از گزارش ویچرت آمده است: «حاجی‌زاده، فرمانده نیروهای هوافضای سپاه ایران به تازگی اعلام کرده آمریکایی‌ها حداقل 10 پایگاه در اطراف ایران دارند و بیش از 50 هزار نیروی نظامی. این حضور پرتعداد شاید برای هر فرماندهی آزاردهنده و ناراحت‌کننده باشد؛ اما حاجی‌زاده در این خصوص می‌گوید: «آن کسی که داخل اتاق شیشه‌ای نشسته به سمت دیگران سنگ پرتاب نمی‌کند.» بر این اساس از نگاه ایرانی‌ها فراوانی پایگاه‌ها و نیروهای آمریکایی در منطقه نقطه قوت نیست، بلکه به‌عنوان نقطه ضعف شناخته می‌شود.» در بخش دیگری از این گزارش آمده است: «بدون شک پایگاه‌های آمریکا در منطقه در تیررس ایرانی‌ها قرار دارند و اگر ایالات متحده بخواهد به منظور نابودی برنامه و تأسیسات هسته‌ای ایران یا حتی ساقط ساختن نظام حاکم در ایران دست به اقدام نظامی بزند، طرف ایرانی در اقدامی تلافی‌جویانه به شکل وسیع پایگاه‌های آمریکا و اسرائیل را هدف قرار می‌دهد. شاید آمریکایی‌ها بر این باور باشند که از برتری نظامی در این تقابل برخوردارند؛ اما رهبر جمهوری اسلامی ایران به درستی در خصوص توان پاسخ‌دهی گسترده ایران به آمریکا هشدار داده است.  پایگاه‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه اهداف ثابت و کاملا در دسترس به نظر می‌رسد و ایران حتی می‌تواند پا را فراتر گذاشته و به دنبال هدف قرار دادن ناوهای هواپیمابر آمریکا باشد که در منطقه حضور دارند. در هفته‌های گذشته حتی حوثی‌های یمن توان عملیاتی برای تهدید این ناوها را در نزدیکی سواحل خودشان با استفاده از موشک های بالستیک به خوبی نشان داده‌اند »
اریک بلومبرگ، یکی از فرماندهان ناو یو اس اس لابون در خصوص مأموریت تقابل با حوثی‌های یمن گفته است از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون این دشوارترین نبردی است که نیروی دریایی آمریکا تجربه می‌کند. وی در این خصوص می‌گوید: «به نظر من هیچ‌کس میزان خطر و تهدیدی که برای ما در این نبرد وجود دارد را درک نکرده است.»


در ادامه گزارش نشنال اینترست آمده است: در مقایسه با تهدید موشک‌هایی که از یمن شلیک می‌شود، دشمن‌های قدرتمندتر و پیشرفته‌تری مانند ایران و چین بدون شک می‌توانند به مراتب خطرناک‌تر باشند. هفته گذشته گزارش‌هایی از اصابت موشک‌ها و هواپیماهای بدون سرنشین حوثی‌ها به یکی از ناوهای هواپیمابر آمریکایی منتشر شد که البته از سوی پنتاگون مورد تکذیب قرار گرفت؛ اما با این وجود به آنها دستور داده شد از تیررس یمنی‌ها خارج شده و با سواحل این کشور فاصله بگیرند. بر این مبنا سلاح‌ها و موشک‌های ضد کشتی می‌تواند تهدید جدی برای نیروی دریایی ایالات متحده باشد و پنتاگون به همین دلیل مایل است ناوهای هواپیمابر فاصله ایمنی خودشان را به محدوده نزدیک به محل شلیک موشک‌ها حفظ کنند. بر این مبنا طبیعی است که درگیری با ایران در چنین شرایطی برای ناوهای آمریکایی به مراتب خطرناک‌تر خواهد بود و می‌تواند آسیب‌ها و خطرات جدی به همراه داشته باشد ازجمله غرق شدن ناوهای هواپیمابر آمریکا در منطقه. آنچه مسلم است ابهت نظامی ایالات متحده در خاورمیانه مانند دو دهه گذشته نیست و ایرانی‌ها به همراه هم‌پیمانان خودشان قدرت کافی برای تهدید مواضع آمریکا را به دست آورده‌اند. دور شدن ناوهای هواپیمابر آمریکایی از سواحل دشمن، توان عملیاتی آنها را به شدت محدود خواهد کرد، چراکه نیروی دریایی باید از داشته‌های خودش دفاع کند و فراموش نکنیم اگر یکی از این ناوها مورد هدف قرار گرفته و یا غرق شود، این ضربه‌ای بزرگ و آسیب‌زننده برای آمریکایی‌ها به‌شمار می‌رود که ناوهای هواپیمابر را نماد اقتدار نظامی خودشان در جهان می‌دانند. این ناوهای پیشرفته و بسیار گران‌قیمت نشانه‌هایی از قدرت نظامی آمریکا هستند که اگر یکی از آنها آسیب ببیند یا از میدان نبرد خارج شود، ضربه بزرگی به توان نظامی ایالات متحده وارد خواهد شد.
 


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط