پنج‌شنبه 29 فروردین 1404 - 11:00

کد خبر 863499

سه‌شنبه 20 فروردین 1404 - 18:45:55


چین خطاب به ترامپ: تا آخر می‌جنگیم


فارس/ پس از تهدید رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ به افزایش ۵۰ درصدی تعرفه‌ها علیه چین، پکن تأکید کرد که اقدامات متقابلی علیه آمریکا انجام خواهد داد.

در ادامه جنگ تعرفه‌ای ترامپ علیه کشورهای مختلف جهان،‌ چین متعهد شد که پاسخ آمریکا را خواهد داد. به گزارش فرانس 24، در حالی که چین قصد داشت با ترامپ مذاکره کند، پس از اعمال تعرفه‌ها توسط آمریکا رویکرد خود را تغییر داده و اقدامات رئیس‌جمهور ایالات متحده را تلافی نمود و برای اولین بار تمام محصولات آمریکایی را بدون استثنا هدف تعرفه‌های خود قرار داد. پکن روز جمعه در پاسخ به تعرفه‌های ۳۴ درصدی واشنگتن که روز چهارشنبه اعمال شد، تعرفه اضافی ۳۴ درصدی بر همه واردات آمریکایی اعلام کرد. دونالد ترامپ نیز با انتشار پیامی در شبکه‌های اجتماعی به اعمال تعرفه ۳۴ درصدی علیه کالاهای آمریکایی توسط پکن اشاره کرد و گفت: «اگر چین تا فردا ۸ آوریل افزایش (تعرفه‌های) ۳۴ درصدی، به علاوه سوءاستفاده‌های تجاری بلند‌مدت قبلی خود را لغو نکند، ایالات متحده تعرفه‌های ۵۰ درصدی مضافی را از ۹ آوریل بر چین اعمال خواهد کرد.»

چین نیز به سرعت واکنش نشان داده و اقدامات ترامپ را «باج‌خواهی» از سوی ایالات متحده خواند و از آن انتقاد کرد. پکن متعهد شد در صورت اعمال تعرفه‌های بیشتر که قرار بود روز چهارشنبه از سوی واشنگتن اعمال شود «اقدامات متقابل» انجام خواهد داد. سخنگوی وزارت بازرگانی پکن روز سه‌شنبه گفت: «اگر آمریکا اصرار داشته باشد که راه خود را طی کند، چین تا آخر با آن مبارزه خواهد کرد.» در ادامه درگیری‌های لفظی بین پکن و واشنگتن، وزارت خارجه چین نیز روز سه‌شنبه اظهارات «جاهلانه و بی‌ادبانه» معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده جی‌دی ونس را محکوم کرد. ونس پیش از این از اینکه ایالات متحده برای مدت طولانی از «دهقانان چینی» پول قرض کرده است، ابراز ناراحتی کرده بود. وزارت خارجه گفت: «فشار، تهدید و باج‌گیری راه درستی برای مقابله با چین نیست». پکن از واشنگتن خواست تا اگر می‌خواهد در گفتگوها شرکت کند «نگرش برابری، احترام و منافع متقابل را اتخاذ کند.»
 
تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات آمریکا از سراسر جهان از روز شنبه اجرایی شد و تعدادی از کشورها از روز چهارشنبه تحت تعرفه‌های بالاتری قرار خواهند گرفت که شامل عوارض گمرکی ۳۴ درصدی برای کالاهای چینی و همچنین ۲۰ درصدی برای محصولات اتحادیه اروپا می‌شود.تعرفه‌های ترامپ در روزهای گذشته بازارهای جهانی را متلاطم کرده است و تریلیون‌ها دلار ارزش بازار سهام را از بین برده است. شاخص هانگ‌ سنگ در بورس هنگ کنگ روز دوشنبه ۱۳.۲ درصد سقوط کرد که بدترین روز آن از زمان بحران مالی آسیا محسوب می‌شود. البته این آمار در روز سه‌شنبه تا حدودی بهبود یافت. اما سهام در تایلند، اندونزی و ویتنام (از قطب‌های اصلی صادرات) در روز سه‌شنبه پس‌از از سرگیری معاملات پس از تعطیلات بانکی سقوط کرد. نخست‌وزیر سنگاپور لارنس وانگ به پارلمان گفت که دولتش از این اقدام آمریکا بسیار ناامید شده است. وی در این باره اظهار داشت: «این‌ها اعمالی نیستند که یک نفر با یک دوست انجام دهد.» در جدول زیر تغییرات بازار سهام در کشورهای مختلف پس از اعمال تعرفه‌ها را مشاهده می‌کنید.

جدای از این دونالد ترامپ روز دوشنبه گفت که به دنبال ایجاد وقفه در اجرای تعرفه‌ها نیست. ترامپ افزود که ایالات متحده آماده مذاکره با هر کشوری است که مایل به گفت‌و‌گو باشد، با این حال او هرگونه ملاقات و رایزنی با طرف چینی بر سر تعرفه‌ها را لغو کرد. پس از اینکه سهام در شانگهای سقوط کرد، بانک مرکزی چین بیانیه‌ای را قبل از از‌سرگیری معاملات در روز سه‌شنبه منتشر نمود تا تأکید کند که از یک صندوق مستقل حمایت خواهد کرد و برای تثبیت بازار وجوه قابل معامله در بورس را خریداری می‌کند.سرمایه‌گذاران همچنان به دنبال هر گونه رهایی از جنگ تجاری ویرانگر هستند. پس از آن که وزیر خزانه‌داری آمریکا اسکات بسنت در مصاحبه با فاکس نیوز پیشنهاد داد که ژاپن در مذاکرات بر سر تعرفه‌های ایالات متحده «اولویت» داشته باشد، سهام در توکیو روز سه‌شنبه با جهش مواجه شد. بسنت درباره دلیل اولویت دادن به ژاپن گفت که «آن‌ها خیلی سریع جلو آمده» و مذاکرات را آغاز کردند. وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت که تعداد زیادی از کشورها به دنبال گفتگو بوده‌اند. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو اولین مقام ارشدی است که شخصاً با ترامپ بر سر تعرفه‌ها لابی کرده است. ترامپ روز گذشته در جریان دیدار با بنیامین نتانیاهو گفت: «ممکن است تعرفه‌های دائمی وجود داشته باشد و همچنین می‌توان مذاکره کرد، زیرا چیزهایی وجود دارد که ما فراتر از تعرفه‌ها به آن‌ها نیاز داریم.»
وزرای بازرگانی اتحادیه اروپا روز دوشنبه در لوکزامبورگ گرد هم آمده تا در مورد واکنش این اتحادیه به اقدامات ترامپ گفت‌وگو کنند. آلمان و فرانسه از اعمال مالیات بر غول‌های فناوری آمریکا حمایت کرده‌اند.وزیر تجارت فرانسه لوران سن مارتین گفت: «ما نباید هیچ گزینه‌ای را در مورد کالاها و خدمات حذف کنیم.» وی با اشاره به قابلیت بالای قاره سبز برای پاسخ‌گویی به آمریکا افزود که ۲۷ کشور اتحادیه باید «جعبه‌ابزار اروپا که بسیار جامع است و همچنین می‌تواند بسیار تهاجمی باشد را باز کند.» ترامپ ۷۸ساله معتقد است که تعرفه‌ها با وادار کردن شرکت‌های خارجی به انتقال به ایالات متحده به جای تولید کالا در خارج، پایگاه تولیدیِ از دست رفته‌ی آمریکا را احیا خواهد کرد. اما اکثر اقتصاددانان این موضوع را زیر سؤال می‌برند و می‌گویند که تعرفه‌های او مستبدانه است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط