جمعه 30 فروردین 1404 - 02:07

کد خبر 864260

پنج‌شنبه 22 فروردین 1404 - 15:01:00


معرفی مشخصات فنی موتور دلتا AC4


/ موتور دلتا AC4 یکی از موتورهای جذاب بازار است که با شاهین موتور به بازار کشور آمده و ما در این مطلب این موتور را بررسی می کنیم.
 
بعد از حضور محصول نسبتا موفق چینی دلتا SX2، شاهین موتور دوباره موتورسیکلت دیگری از خانواده این محصول به نام موتور دلتا AC4 را وارد ایران کرد‌. این محصولات ساخت شرکت چینی Loncin هستند که یکی از بزرگ‌ترین کمپانی‌های چین محسوب می‌شود و سالانه موتورسیکلت‌های زیادی را تولید و به بازار کشورهای مختلف عرضه می‌کند. موتورسیکلت دلتا AC4 250 محصولی در سبک نئو رترو (ترکیب مدرن و کلاسیک) است که شرکت لونسین آن را با برندهای Gilera و VOGE در کشورهای آمریکایی و اروپایی نیز به فروش می‌رساند. این موتور ظاهر نسبتا جذاب و مشخصات فنی قابل قبولی دارد و قیمت آن مناسب است. در ادامه به معرفی و بررسی موتورسیکلت دلتا AC4 250 و ظاهر و باطن آن خواهیم پرداخت.

طراحی و ظاهر موتور دلتا AC4
موتورسیکلت چینی موتور دلتا AC4 از سبک نئورترو است یعنی ترکیبی از ظاهر کلاسیک و ویژگی‌ها و تکنولوژی مدرن دارد. بدنه و ظاهر این موتورسیکلت به سبک و سیاق موتورهای کلاسیک طراحی شده است و قطعات و اجزا و آپشن‌های آن تکنولوژی به‌روز و پیشرفته‌ای دارند. طراحی قسمت‌های مختلف این محصول مانند چراغ‌ها و اگزوز آن جذاب هستند و قطعا مورد پسند افرادی که به سبک کلاسیک علاقه دارند خواهد بود‌. Delta AC4 250 جثه نسبتا بزرگی دارد و در رنگ‌های مختلف مشکی، زرشکی و آبی عرضه شده است.

کاسه چراغ جلو این محصول یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های ظاهری آن است که ۵ عدد دیلایت در سمت چپ آن و ۵ عدد در سمت راست آن وجود دارد و در مرکز کاسه نیز چراغ‌های نور بالا و نور پایین قرار دارند. همه چراغ‌های این موتور از نوع LED هستند و نور و روشنایی مناسبی را ایجاد می‌کنند و باعث دید بهتر راننده می‌شوند. در دو طرف کاسه چراغ این موتورسیکلت نیز راهنما‌ها تعبیه شده‌اند که به صورت بیضی شکل هستند. چراغ خطر عقب دلتا AC4 250 مانند بسیاری دیگر از محصولات سبک نئورترو طراحی ساده‌ای دارد و راهنماهای عقب نیز برخلاف بسیاری دیگر از موتورها که در کنار خطر عقب است، در کنار شلگیرها قرار دارد که جایگاه چندان مناسبی نیست و در معرض آسیب و ضربه است. فرمان موتور ای سی ۴ از نوع لوله‌ای و ساده است و ارتفاع و زاویه مناسبی دارد که باعث خستگی دست نمی‌شود.

در سمت راست فرمان این موتورسیکلت کلیدهای قطع و وصل برق و استارت قرار دارد و در سمت چپ آن نیز کلیدهای تعویض نور پایین به بالا، بوق و کلید راهنما تعبیه شده است و کلید پسینگ نیز در پشت آن قرار دارد. کیلومتر موتورسیکلت دلتا AC4 تماما دیجیتال بوده و طراحی دایره‌ شکل دارد اما روشنایی و وضوح چندان مناسبی ندارد . کیلومتر این محصول اطلاعات مناسبی را در اختیار راننده قرار می‌دهد که از جمله می‌توان به دور موتور، دنده، سرعت و وضعیت سوخت اشاره کرد. در سمت بالا و پایین این کیلومتر شمار نیز چراغ‌های هشدار قرار دارند. باک این موتور به سبک کلاسیک طراحی شده و از جنس فلز است و طبق اطلاعات منتشر شده توسط شرکت شاهین موتور ۱۴ لیتر ظرفیت دارد اما در دیگر سایت‌ها ظرفیت باک آن ۱۵.۵ لیتر ذکر شده است. زین موتورسیکلت دلتا AC4 250 طراحی جذابی دارد و به زیبایی ظاهر موتور کمک کرده است. زین این موتور یک تکه بوده و در قسمت راننده فضای جادار و مناسبی دارد اما مانند بسیاری دیگر از موتورهای سبک نئورترو فضای قسمت ترک‌نشین آن چندان جادار و راحت نیست و برای سواری‌های طولانی دو نفره گزینه مناسبی نیست. اما در قسمت عقب این موتورسیکلت برای ترک نشین فضایی تعبیه شده است که حکم دستگیره را دارد و ترک نشین می‌تواند خود را کنترل کند‌. ارتفاع زین این موتور چینی ۷۹ سانتی‌متر است که برای اکثر افراد با قدهای متوسط و بلند مناسب است و نرمی قابل قبولی دارد اما الیاف آن کیفیت چندان مطلوبی ندارد. وزن خشک این موتورسیکلت ۱۳۹ کیلو گرم است که با احتساب مایعات به ۱۵۵ کیلوگرم می‌رسد.

ابعاد موتورسیکلت دلتا AC4 250 نیز به شرح زیر است :
طول ۲۰۰ سانتی‌متر – عرض ۸۰ سانتی‌متر – ارتفاع ۱۰۸ سانتی‌متر

مشخصات فنی دلتا AC4
همانطور که گفته شد در سبک نئورترو شاهد مشخصات و آپشن‌های به‌روز و پیشرفته هستیم و در موتورسیکلت دلتا AC4 نیز از تجهیزاتی به‌روز استفاده شده است‌. این موتورسیکلت دارای یک انجین با حجم دقیق ۲۲۳ سی‌سی بوده که تک سیلندر ۴ سوپاپ و ۴ زمانه است و آرایش سوپاپ‌ها نیز از نوع Sohc است. پیشرانه این موتور قادر به تولید ۱۷.۷ اسب بخار قدرت در ۸۵۰۰ دور در دقیقه و ۱۷.۲ نیوتن‌متر گشتاور در ۶۰۰۰ دور در دقیقه است. نیروی تولید شده توسط انجین این موتور به کمک یک گیربکس ۶ سرعته و زنجیر به چرخ عقب آن منتقل می‌شود. سیستم سوخت رسانی این موتورسیکلت از نوع انژکتور برقی است و مصرف سوخت آن در هر صد کیلومتر حدود ۳.۵ لیتر است.

موتورسیکلت دلتا AC4 250 از نوع روغن خنک بوده و نسبت تراکم آن نیز ۹.۲ به ۱ است و ظرفیت روغن آن حدودا ۱.۲ لیتر است. سیستم تعلیق این محصول چینی کیفیت و عملکرد مناسبی دارد و در قسمت جلو آن یک جفت کمک فنر تلسکوپی معکوس وجود دارد و کمک فنر آن در قسمت عقب نیز از نوع مونوشاک است. ترمز جلو و عقب موتورسیکلت دلتا AC4 در جلو و عقب از نوع دیسکی است اما فاقد هر گونه تکنولوژی خاص از جمله ABS یا CBS است و به همین دلیل نباید انتظار عملکرد چندان باکیفیت و مطلوبی از آن داشت. لاستیک‌های این موتور از برند ایران یاسا هستند که کیفیت چندان مطلوبی ندارند و برای تجربه سواری بهتر، پیشنهاد می‌شود که آن‌ها را با لاستیک‌‌های باکیفیت‌تر تعویض کرد. سایز لاستیک جلو این مدل از موتورسیکلت دلتا ۸۰-۱۰۰ بوده و لاستیک عقب آن نیز ۷۰-۱۳۰ است و هر دو این لاستیک‌ها بر روی رینگ‌های ۱۷ اینچی سوار شده‌اند.

تجربه سواری و رانندگی
موتور دلتا AC4 250 از نظر ارتفاع زین، موقعیت و سبک طراحی فرمان و جا پایی‌ها شرایط مناسبی دارد و به همین دلیل سواری راحتی را به ارمغان می‌آورد و بدن را خسته نمی‌کند. اما زین این موتور باوجود جادار بودن چندان نرم و راحت نیست و بعد از رانندگی‌های طولانی مدت باعث خستگی می‌شود همچنین زین این موتور در قسمت ترک نشین فضای کمی دارد و برای سواری دو نفره و طی کردن مسافت‌های طولانی گزینه چندان مناسبی نیست. با این موتورسیکلت می‌توان حداکثر تا سرعت ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت رانندگی کرد و هندلینگ آن نیز مناسب است. به دلیل سیستم تعلیق باکیفیت دلتا AC4 در شرایط جاده‌ای مختلف ضربات دفع می‌شود و کمک فنرها به خوبی عمل می‌کنند‌. اما عدم وجود سیستم‌های پیشرفته روی ترمزهای این موتور باعث می‌شود که ترمزگیری در برخی از شرایط چندان سریع و مطلوب نباشد. در مجموع این محصول از نظر سواری و رانندگی وضعیتی متوسط دارد و با توجه به قیمتی که دارد نباید انتظارات زیادی از آن داشت.

رقبای دلتا AC4 250
موتورسیکلت‌های وارداتی مختلفی در بازار ایران وجود دارد که از نظر حجم انجین و قیمت هم رده موتور دلتا AC4 250 هستند. اما در سبک نئورترو محصولات چندان زیادی وجود ندارد و از این نظر نمی‌توان رقبای زیادی برای این موتور پیدا کرد. در رنج قیمتی این موتور محصولاتی مانند بنلی لئونچینو، CB 190 و زونتس زد ۲ وجود دارند که رقبای دلتا AC4 250 محسوب می‌شوند. از نظر قدرت و شتاب و هندلینگ همه این رقبا وضعیتی مشابه و مناسب دارند اما از نظر کیفیت و استهلاک بنلی لئونچینو و زد ۲ وضعیت بهتری دارند‌. البته دلتا AC4 250 قیمت مناسب‌تری نسبت به دیگر رقبا دارد و باید توقعات خود را در سطح قیمت آن در نظر گرفت.

نقاط ضعف، قوت و جمع بندی
مزایا : طراحی و ظاهر نسبتا جذاب – سیستم تعلیق باکیفیت – قیمت مناسب
معایب : شتاب و سرعت نه‌‌چندان زیاد – سیستم ترمز نه‌چندان باکیفیت – جادار و راحت نبودن زین در قسمت ترک نشین – کیفیت پایین ساخت – لاستیک‌های نه‌چندان باکیفیت

در آخر باید بگوییم دلتا AC4 250 موتورسیکلتی با طراحی و ظاهر کلاسیک و نسبتا جذاب و مشخصات فنی پیشرفته و به‌روز است و با داشتن برخی از ویژگی‌های مثبت می‌تواند رضایت موتورسواران را جلب کند‌. این محصول شتاب و سرعت معمولی دارد و نباید انتظاراتی در حد یک موتور اسپرت و خیلی قدرتمند از آن داشت. این محصول باتوجه به قیمت مناسبی که دارد موتوری میان رده و معمولی محسوب می‌شود و برای استفاده‌های روزانه و عادی مناسب است.

نظر شما درمورد موتورسیکلت دلتا AC4 250  چیست؟ آیا این موتور ارزش خرید دارد؟


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط