جمعه 30 فروردین 1404 - 02:49

کد خبر 864510

چهارشنبه 21 فروردین 1404 - 14:59:43


ماجرای سرریز شدن پساب بیمارستانی در رودخانه «بِشار» یاسوج


ایرنا/ سرریز شدن پساب بیمارستان امام سجاد(ع) به رودخانه بشار یاسوج همچنان ادامه دارد و مطابق با نظر کارشناسان محیط زیست و متولیان آب و فاضلاب، تاکنون اقدام لازم از طرف مدیران بیمارستان انجام نشده است.

مساله ورود فاضلاب بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج به رودخانه بشار به عنوان یک چالش قدیمی همواره مطرح و سالها سوژه رسانه ها شده و گاه این زخم کهنه سر باز می زند و به یکی از موضوعات مهم و چالشی بین بخشی در استان تبدیل می شود که باید یک بار برای همیشه این موضوع پایان یابد.
گرچه پس از بازتاب رسانه ای این خبر، متولیان به تکاپو برای مدیریت فاضلاب افتادند و به ظاهر جریان فاضلاب را از منظر عمومی پنهان کردند این در حالی است که مطابق با مشاهده میدانی و اظهارات و نگرانی شهروندان اضافه پساب بیمارستان امام سجاد(ع) پس از سرریز شدن از چاه های پیش بینی شده با لوله ای از وسط جاده هدایت شده اما در نهایت به رودخانه بشار وارد می شود.
برغم تلاش و تماس های مکرر با مسئولان مسئولان بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج درباره رها شدن فاضلاب این مرکز درمانی و اقداماتی که در این راستا انجام شده اما هیچ کدام پاسخگو نبودند.
معاون پایش اداره کل محیط زیست استان در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: سرریز شدن پساب فاضلاب بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج ادامه دارد و اقدام خاصی صورت نگرفته است.
"رحمت الله جهانشاهی" ادامه داد: تاکنون اقدام موثری برای وصل فاضلاب بیمارستان به شبکه فاضلاب شهر یاسوج صورت نگرفته است اگرچه تنها خط لوله انتقال جانمایی شده است ولی هنوز به شبکه فاضلاب شهر وصل نشده است.
وی به پیامدهای رها شدن این پساب در رودخانه بشار هشدار داد: پایین دست این رودخانه نه تنها پرورش ماهی های سردآبی و کشت برنج داریم بلکه چند تا چاه برای تامین آب شرب شهر یاسوج و روستا های همجوار این رودخانه هست که سلامتی آنها را به خطر می اندازد.
معاون مشترکین درآمد شرکت آب و فاضلاب استان نیز با اشاره به پیگیری ها و مکاتباتی با متولیان بیمارستان گفت: در این مدت مکاتبه های مکرر و حتی نشست هایی با مدیران بیمارستان و حتی علوم پزشکی استان برگزار شده است اما تاکنون اقدامی از طرف آنها انجام نشده است.
"یوسف بهمنی منصورخانی" گفت: رودخانه بشار، حد فاصل بیمارستان امام سجاد و شهر یاسوج است که برای اتصال فاضلاب بیمارستان به فاضلاب شهری با بهره برداری پل چهارم رودخانه بشار بخشی از بستر و لوله گذاری بر کنار عرشه این پل انجام شد این در حالی است که تاکنون اقدامی از طرف بیمارستان برای خرید انشعاب انجام نشده است.
وی گفت: متولیان بیمارستان برای اتصال فاضلاب شهری هم بایستی حق انشعاب اشتراک فاضلاب را خریداری کنند و دوم اینکه پیش تصفیه فاضلاب بیمارستان احداث شود که تاکنون هیچ اقدامی از طرف آنها صورت نگرفته است.
معاون مشترکین درآمد شرکت آب و فاضلاب استان تاکید کرد: فاضلاب خام بیمارستان که عفونی است را نبایستی وارد فاضلاب شهری کرد بلکه ضروری است قبل از آن ایمن سازی شود.
پیش تصفیه فاضلاب بیمارستانی یکی از مهم ترین گام ها در تصفیه فاضلاب محیط های درمانی است که به منظور جلوگیری از آسیب وارد شدن به تجهیزات تصفیه خانه و کمک به بهبود کیفیت خروجی آنها انجام میشود.
فاضلاب و پساب های تولید شده در محیط های بیمارستانی به دلیل حجم بسیار زیاد میکروارگانیسم ها، ذرات عفونی، خون و باقی مانده داروها و همچنین مواد شوینده از خطرناک ترین انواع فاضلاب است و به همین دلیل بر اساس استانداردهای اعلام شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست تمام پساب های تولید شده در محیط های بیمارستانی قبل از ورود به طبیعت بایستی در پیش تصفیه فاضلاب بیمارستان ایمن سازی و سپس رها شوند.
معاون مشترکین درآمد شرکت آب و فاضلاب استان گفت: بیمارستان شهید رجایی شهرستان گچساران همین مشکل را دارد و با وجود احداث خط فاضلاب در کنار بیمارستان، اما بدلیل خرید نکردن حق انشعاب، فاضلاب این بیمارستان در فضای باز رها شده است که نیازمند تدابیر لازم است.
موضوع پساب فاضلاب بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج از گذشته تاکنون به موضوعی دامنه دار تبدیل شده که با وجود هشدارهای لازم تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.
احداث نکردن پیش تصفیه فاضلاب بیمارستان امام سجاد یاسوج و سرریز شدن چاه های فاضلاب و جریان آنها در رودخانه بشار یاسوج چه پیامدها و خطراتی برای سلامتی مردم دارد؟ رودخانه ای که نه تنها برخی از روستاهای همجوار این رودخانه آب آشامیدنی آنها از چاه های حاشیه این رودخانه است بلکه تعداد زیادی مزرعه ماهی در حاشیه این رودخانه احداث شده و برنج کاری همچنان کاشت می شود.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط