شنبه 31 فروردین 1404 - 13:24

کد خبر 865296

پنج‌شنبه 22 فروردین 1404 - 11:33:45


سایه سنگین خشکسالی بر مزارع کهگیلویه و بویراحمد


ایرنا/ کم بارانی های سال زراعی جاری منجر به نابودی برخی از دیمزارها و کاهش شدید تولید در دیگر مزارع استان کهگیلویه و بویراحمد شده است.

۷۵درصد از مزارع کهگیلویه و بویراحمد دیم است و خشکسالی های امسال درآمد و معیشت شمار زیادی از بهره برداران حوزه کشاورزی این استان را تحت تاثیر قرار داده است.
آن طور که مسوولان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد می گویند: گندمزارهای مناطق گرمسیری استان مانند شهرستان بهمئی بیشترین خسارت را از کم بارانی های امسال متحمل شده اند.
اما خسارت های کم بارانی های امسال تنها به گندمزار ها محدود نیست و مزارع دانه های روغنی کلزا در کهگیلویه و بوراحمد هم به شدت تاثیر این پدیده طبیعی است.
براساس آمار هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد بارندگی های سال آبی جاری در فصول پاییز و زمستان و نخستین ماه فصل بهار این استان ۲۵۳میلیمتر کمتر از میانگین بلندمدت و ۲۷۴ میلیمتر کمتر از مدت مشابه پارسال بوده که این آمار روایتگر عمق تاثیرات خشکسالی بر این سرزمین چهار فصل است.
خشکسالی به ۸۰درصد از دیمزارهای گندم کهگیلویه و بویراحمد خسارت زد
معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت:خشکسالی و کم بارانی های سال زراعی جاری به ۸۰درصد از دیمزارهای گندم استان خسارت زده است.
شهرام عسکری افزود: ۷۸هزار دیمزار کهگیلویه و بویراحمد در سال زراعی جاری زیر کشت گندم رفته که بخش عمده ای از این مزارع به علت کم بارانی ها دچار خسارت شده اند.
وی بیان کرد: بررسی های کارشناسان نشان می دهد دیمزارهای گندم شهرستان بهمئی اصلا قابل برداشت نیست.
معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: میزان خرید تضمینی گندم در استان هم که پارسال ۹۰هزار تن بوده امسال به ۵۰هزار تن کاهش می یابد.
عسکری ابراز کرد: نخستین برداشت گندم در کهگیلویه و بویراحمد نیمه دوم اردیبهشت ماه امسال در شهرستان گچساران انجام می شود.
وی اضافه کرد: امسال هر کیلوگرم گندم سیلویی مازاد بر مصرف بهره برداران ۲۰۵هزار ریال و هر کیلوگرم گندم دروم هم ۲۱۰هزار ریال از کشاورزان خریداری می شود.
عسکری همچنین از خسارت های قابل توجه خشکسالی به مزارع کلزای استان خبر داد.
وی تاکید کرد: سال آبی جاری ۶۷۰هکتار از مزارع کهگیلویه و بویراحمد زیر کشت محصول کلزا رفته که تنها ۲۰۰هکتار آن قابل برداشت است.
عسکری با اشاره اینکه مزارع مناطق سردسیری کهگیلویه و بویراحمد هنوز آماده برداشت نیست ابراز امیدواری کرد: با بارش های بهاری شاهد بهبود وضعیت تولید در این مناطق باشیم.
باران در کهگیلویه و بویراحمد به روایت آمار
رییس مرکز پیش‌بینی اداره هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران با ۱۵۸ میلی متر و یاسوج نیز با ۴۳۸ میلی متر به ترتیب دارای کمترین و بیشترین میزان بارندگی شهرهای استان از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه ۱۴۰۳ تاکنون) بوده اند.
ولی بهره مند افزود: از مهر ماه امسال تاکنون در شهر دوگنبدان ۱۵۸ میلیمتر باران باریده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۲۴ میلیمتر کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه میانگین سال زراعی در شهر دوگنبدان ۴۴۲ میلیمتر است اظهار کرد: تنها ۳۵.۸ میلیمتر از بارندگی های سالیانه در این شهر تحقق یافته است.
رییس مرکز پیش‌بینی اداره هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: یاسوج با ۴۳۸ میلیمتر پرباران ترین شهر استان در سال زراعی آبی جاری بوده است.
وی گفت: پربارش ترین نقطه استان ( یاسوج ) نسبت به مدت مشابه پارسال با کاهش ۲۰۹میلیمتر باران نسبت به پارسال مواجه بوده است.
رییس مرکز پیش‌بینی اداره هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد:۵۵درصد از بارندگی های سالیانه در شهر یاسوج طی سال آبی جاری محقق شده است.
بهره مند با اشاره به اینکه ۵۷.۹ درصد از بارندگی های سالیانه در مارگون تحقق یافته تاکید کرد:این شهر بیشترین درصد تحقق باران در میان شهرستان های استان را داشته است.
وی ابراز کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۷۱.۸ میلیمتر باران در مارگون باریده این در حالی است که میزان بارندگی مدت مشابه پارسال در این شهر ۶۱۶ میلیمتر بوده است.
رئیس مرکز پیش‌بینی اداره هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: شهر سی سخت با ۳۶۰ میلیمتر از دیگر شهرهای پربارش استان نسبت به دیگر مناطق بوده است.
بهره مند تاکید کرد: این شهر که ۵۱.۹ درصد بارندگی های سال زراعی آن تحقق یافته نسبت به مدت مشابه پارسال با ۱۹۱ میلیمتر کاهش باران مواجه بوده است.
رییس مرکز پیش‌بینی اداره هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: لیکک با ۱۷۰ میلیمتر باران در سال آبی جاری از دیگر مناطق کم باران امسال بوده است.
بهره مند خاطرنشان کرد: این شهر که ۴۱ درصد بارندگی های سالیانه در آن محقق شده ۲۳۶ میلیمتر کاهش باران نسبت به پارسال مواجه بوده است.
وی میزان بارندگی های شهرهای دهدشت و چرام را به ترتیب ۲۳۶ و ۲۷۵ میلیمتر اعلام کرد و افزود:میزان تحقق بارندگی های امسال در این شهرها۴۶ و ۴۹ درصد بوده است.
بهره مند تصریح کرد: در شهرهای لنده و باشت هم به ترتیب ۳۴۴ و ۳۰۷ میلیمتر گزارش بارندگی شده که این مناطق هم با کاهش چشمگیر نسبت با مدت مشابه پارسال مواجه بوده است.
وی عنوان کرد: میزان تحقق بارندگی های سال زراعی جاری در باشت و لنده به ترتیب ۴۹.۴ و ۴۹.۶ میلیمتر بوده است.
بهره مند تاکید کرد: میانگین بلندمدت سالیانه باران در استان حدود ۵۹۰ میلیمتر گزارش شده که تنها ۴۸درصد از بارندگی های سال آبی جاری محقق شده است.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد این استان با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط