شنبه 31 فروردین 1404 - 02:28

کد خبر 867125

شنبه 24 فروردین 1404 - 09:28:22


شاه شهیدان رودبار رکورددار بارش‌ها در گیلان


فارس/ در پی فعالیت سامانه بارشی از ۲۱ تا ۲۲ فروردین ۱۴۰۴، بیشترین بارش در گیلان در شاه شهیدان رودبار به میزان ۳۸ میلی‌متر ثبت شد.

بر اساس گزارش دفتر مطالعات پایه منابع آب استان گیلان، بارش‌های قابل توجهی در فاصله زمانی ۳۶ ساعته در استان گیلان ثبت شده است.

در این مدت، بیشترین میزان بارش در منطقه شاه شهیدان رودبار با ۳۸ میلی‌متر به ثبت رسید و این بارش‌ها در نقاط مختلف استان گیلان با مقادیر متفاوتی گزارش شدند.

در این دوره زمانی، لوندویل آستارا با ۳۳.۵ میلی‌متر، لوشان با ۲۶ میلی‌متر، چابکسر با ۲۵ میلی‌متر، لمیر تالش با ۲۴.۵ میلی‌متر و شیلاوشت تالش با ۲۲.۵ میلی‌متر بارش دریافت کردند.

همچنین، آبویار پره‌سر ۲۱ میلی‌متر بارش را ثبت کرد و در ارتفاعات اشکورات، بارش‌ها نیز قابل توجه بود و منطقه گیری با ۲۰ میلی‌متر و کاکرود با ۱۵.۵ میلی‌متر بارش ثبت کردند.سایر مناطق پربارش شامل رضوانشهر (۲۲.۳ میلی‌متر)، شیرآباد تالش (۱۸ میلی‌متر)، چوبر شفت (۱۷ میلی‌متر)، ماسال و ماشین‌خانه تالش (۱۵.۵ میلی‌متر)، قلعه‌رودخان فومنات (۱۶.۵ میلی‌متر)، کلچال لنگرود (۱۶ میلی‌متر) و اسالم تالش (۱۵ میلی‌متر) بودند.

در نواحی جلگه‌ای و مرکزی استان، بارش‌ها به مراتب کمتر بود که به عنوان مثال، رشت با ۹ میلی‌متر، آستانه با ۸.۵ میلی‌متر و شهر بیجار با ۷.۵ میلی‌متر ثبت شدند.

کمترین میزان بارش در این مدت در گیلوان با ۰.۶ میلی‌متر به ثبت رسید و دفتر مطالعات پایه منابع آب گیلان اعلام کرده است که این داده‌ها برای تحلیل منابع آبی، پیش‌بینی روان‌آب‌ها و مدیریت سیلاب‌ها در استان حائز اهمیت است.

کارشناسان به‌ویژه بر اهمیت توجه به بارش‌ها در نواحی کوهستانی و تأثیر آن‌ها بر دبی رودخانه‌ها و وضعیت مخازن آبی استان تأکید کرده‌اند.

گیلان به دلیل موقعیت جغرافیایی خود و همجواری با دریای خزر، یکی از استان‌های پربارش کشور محسوب می‌شود و میانگین بارش سالانه در گیلان بین ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ میلی‌متر متغیر است که در نواحی کوهستانی این میزان به بالاتر از ۲۴۰۰ میلی‌متر نیز می‌رسد؛ به‌عنوان مثال، در آستارا ۱۲۳۳ میلی‌متر و در انزلی ۱۷۵۵ میلی‌متر بارش سالانه ثبت شده است.

با این حال، بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد که میزان بارش در گیلان طی ۱۸ سال اخیر روند کاهشی داشته است و به‌طور میانگین، هر سال ۳.۷ میلی‌متر از میزان بارش‌ها کاهش یافته است.

این کاهش بیشتر در نواحی جنوبی و کوهستانی استان مشاهده می‌شود که می‌تواند تأثیرات جدی بر منابع آبی، کشاورزی و سیلاب‌ها داشته باشد.در مقایسه با سایر مناطق کشور، میزان بارش در استان گیلان به‌طور قابل توجهی بیشتر است و به‌عنوان مثال، در تهران، شیراز و اصفهان بارش‌ها به ترتیب حدود ۴۲۶، ۳۴۶ و ۱۶۰ میلی‌متر در سال است. این تفاوت‌ها نشان‌دهنده اهمیت بالای مدیریت منابع آب در گیلان است تا از بروز بحران‌های آبی و سیلاب‌ها جلوگیری شود.


پربیننده ترین

آخرین اخبار


سایر اخبار مرتبط