شنبه 31 فروردین 1404 - 03:14
۷ دارویی که نباید با ویتامین دی ترکیب شوند

بهداشت نیوز/برخی داروها میتوانند با ویتامین دی تداخل داشته باشند و جذب یا اثرگذاری آن را کاهش دهند، بنابراین آگاهی از این تداخلات و مشورت با پزشک ضروری است.
ویتامین دی یک ویتامین ضروری است که نقش مهمی در التهاب و متابولیسم (تولید انرژی) ایفا میکند. دو نوع اصلی ویتامین دی وجود دارد: ارگوکالسیفرول (ویتامین دی ۲) و کولهکالسیفرول (ویتامین دی ۳). ویتامین دی برای درمان و کاهش خطر بیماریهایی که مرتبط با سطح پایین ویتامین دی هستند، مانند راشیتیسم و پوکی استخوان ضروری است. شما میتوانید ویتامین دی را از رژیم غذایی، تابش مستقیم آفتاب، یا بهصورت مکمل دریافت کنید. ویتامین دی ممکن است با داروها و مکملهای دیگر که مصرف میکنید تداخل داشته باشد، بنابراین قبل از شروع مصرف ویتامین دی در صورت مصرف سایر داروها با پزشک خود مشورت کنید.
۱. استاتینها
مهارکنندههای هیدروکسی متیلگلوتاریل کوآنزیم آ که به نام استاتینها شناخته میشوند، داروهایی هستند که برای کاهش سطح کلسترول مصرف میشوند. نمونههایی از استاتینها شامل لیپیتور (آتورواستاتین)، لوواستاتین و زوکور (سیمواستاتین) هستند. ویتامین دی ممکن است جذب استاتین در خون را کاهش دهد و مانع از انتقال آن در بدن شود. برخی از مطالعات کوچک نشان دادهاند که مکملهای ویتامین دی میتوانند میزان تأثیر داروی استاتین در بدن را کاهش دهند. با این حال، خطر تاثیر این امر بر سطح چربیهای خون (مانند لیپیدها و کلسترول) کم است. استاتینها همچنین میتوانند بر روند طبیعی تولید ویتامین دی در بدن تاثیر بگذارند، زیرا ویتامین دی با کمک یک نوع خاص از کلسترول در بدن تولید میشود. همچنین استاتینها و ویتامین دی توسط همان آنزیم کبدی، یعنی سیتوکروم، تجزیه میشوند و این میتواند باعث رقابت بین این دو دارو برای این آنزیم شود. این رقابت ممکن است منجر به سطح بالاتر یکی از داروها و سطح پایینتر داروی دیگر شود. تحقیقات بیشتری برای درک این تعاملات و تاثیر آن بر ویتامین دی و استاتینها مورد نیاز است. در کل، مصرف همزمان ویتامین دی و استاتین معمولاً ایمن است. در صورتی که هر دو را مصرف میکنید، به پزشک خود اطلاع دهید تا سطح کلسترول شما را به دقت تحت نظر داشته باشد یا در صورت نیاز داروی کلسترول شما را تغییر دهد.
۲. اورلیستات
اورلیستات دارویی است که برای کمک به کاهش وزن استفاده میشود. این دارو میتواند بهصورت نسخهای (زنیکال) یا بدون نسخه (آلی) مصرف شود. اورلیستات چربیهای موجود در رژیم غذایی را تجزیه میکند و از جذب آنها در معده و روده جلوگیری میکند و آنها را از طریق مدفوع دفع میکند. این دارو همچنین میتواند جذب ویتامین دی را در معده و روده مسدود کرده و مقدار کلی ویتامین دی در بدن شما از رژیم غذایی و مکملها را کاهش دهد. اگر اورلیستات و ویتامین دی مصرف میکنید، با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است پزشک شما سطح ویتامین دی شما را زیر نظر بگیرد و توصیه کند که مصرف این دو دارو حداقل دو ساعت از یکدیگر جدا باشد.
۳. دیورتیکهای تیازیدی
دیورتیکهای تیازیدی، برای درمان مشکلات قلبی و عروقی و کمک به دفع مایعات اضافی از بدن استفاده میشوند. نمونههایی از این داروها شامل هیدروکلروتیازید و کلروتیازید هستند. تعامل دارویی میان ویتامین دی و دیورتیکهای تیازیدی به نحوه تاثیر ویتامین دی بر سطح کلسیم مربوط میشود. ویتامین دی به بدن کمک میکند تا کلسیم را در معده جذب کرده و آن را به سایر قسمتها برای استفاده منتقل کند. دیورتیکهای تیازیدی سطح کلسیم خون را با کاهش میزان کلسیم از دست رفته از طریق ادرار افزایش میدهند. مصرف همزمان دیورتیکهای تیازیدی و ویتامین دی میتواند منجر به افزایش سطح کلسیم خون (هیپرکلسمی) شود. خطر هیپرکلسمی در بزرگسالان مسنتر یا افرادی که بیماری کلیوی دارند، بیشتر است. اگر نگران تداخل دارویی میان دیورتیکهای تیازیدی و ویتامین دی هستید، با پزشک خود مشورت کنید.
۴. استروئیدها
کورتیکواستروئیدها معمولاً برای کاهش التهاب و درمان بیماریهایی مانند کولیت زخمی یا آسم تجویز میشوند. نمونههایی از کورتیکواستروئیدها شامل پردنیزون، هیدروکورتیزون و دگزامتازون هستند. تحقیقات نشان میدهد استروئیدها میتوانند جذب کلسیم را کاهش داده و نحوه جذب ویتامین دی در بدن را تحت تاثیر قرار دهند. برخی از مطالعات گزارش دادهاند که کمبود ویتامین دی در افرادی که استروئید مصرف میکنند، بیشتر است.
۵. بیل اسید سیکوسترنتها
این داروها برای کاهش سطح کلسترول و قند خون مصرف میشوند. نمونههایی از بیل اسید سیکوسترنتها شامل کلوستیرامین، کولستیولام و کولستیتول هستند. بیل اسید سیکوسترنتها اسید صفرا را در روده مسدود کرده و از ورود آن به خون جلوگیری میکنند. این کار باعث میشود که کبد کلسترول را از خون جذب کرده و اسید صفرا بیشتری تولید کند که به کاهش سطح کلسترول کمک میکند.
۶. دیگوکسین
دیگوکسین دارویی است که برای درمان مشکلات قلبی مانند فیبریلاسیون دهلیزی و نارسایی قلبی تجویز میشود. مصرف دوزهای بالای ویتامین دی میتواند خطر هیپرکلسمی (سطح بالای کلسیم در خون) را افزایش دهد. سطوح بالای کلسیم میتواند خطر آریتمیهای قلبی (ریتمهای غیرطبیعی قلب) را افزایش دهد، بهویژه اگر دیگوکسین نیز مصرف شود.
۷. دیلتیازم
دیلتیازم دارویی است که برای درمان مشکلات قلبی و عروقی تجویز میشود. تعامل دارویی میان دیلتیازم و ویتامین دی بهویژه به نحوه تاثیر این دو دارو بر سطح کلسیم مربوط میشود.
مکملهایی که نباید با ویتامین دی مصرف کنید
ویتامین دی بهطور کلی با بسیاری از مکملها تداخل ندارد. با این حال، اگر ویتامین دی را همراه با کلسیم یا منیزیم مصرف میکنید، باید این مکملها را به دقت زیر نظر داشته باشید. اگر علائمی مانند تهوع، استفراغ، تشنگی زیاد، ادرار مکرر، ضعف عضلانی، درد استخوان یا گیجی را تجربه کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. اگر داروهایی برای آریتمی یا سایر مشکلات قلبی مصرف میکنید، باید مراقب هرگونه نشانه یا علامت از تشدید آریتمیها باشید.
پربیننده ترین
-
عکس مسی درآمد؛ آخرین توپ طلا با آرایشگر ویژه!
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
آخرین وضعیت راهها در چهارمین روز از سال جدید؛ محور چالوس از شنبه دوباره بسته میشود
-
زنده؛ بیرانوند در یک قدمی استقلال
-
"دنا پلاس اتومات" بخریم یا "تارا اتومات؟"/ مقایسه اختصاصی "آخرینخودرو" از دو خودروی پرطرفدار
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (16)
-
5 نشانه ضعیف شدن ریه ها و بهترین روش تقویت آن چیست؟
-
لندکروزر یا ۲۰۶؟ / مقایسه جالب "آخرینخودرو" به بهانه سخنان جنجالی میرسلیم
-
سپ، برترین شرکت در خاورمیانه شد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (28)
-
ویدیو تست و بررسی فیدلیتی پرایم جدید در آخرین خودرو
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (14)
-
لحظه به لحظه با جدال پرسپولیس مقابل النصر
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (22)
-
یحیی مچ ساپینتو را خواباند / برد ارزشمند پرسپولیس در صدمین شهرآورد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (19)
-
چالش/بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (11)
آخرین اخبار
-
صفحه اول روزنامه دنیای اقتصاد شنبه ۳۰ فروردین
-
کارشناسی داوری دیدار پرسپولیس - سپاهان
-
کارشناسی داوری دیدار تراکتور - ملوان
-
کارشناسی داوری دیدار هوادار - مس رفسنجان
-
کارشناسی داوری دیدار گل گهر - استقلال
-
واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به فحاشی ها علیه علیرضا بیرانوند
-
واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به عکسی مشترک با فرهاد مجیدی
-
علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: بهترین بازی برای من دربی ۳-۲ نبود، بازی السد بود که با ژاوی آن ها را حذف کردیم
-
علیرضا منصوریان : باید بقیه بازیکنان خودمان را از نظر بدنی به سطح ستارههای تیم ملی برسانیم
-
علیرضا منصوریان : به نظرم تراکتور قهرمان میشود اما در فوتبال هیچ چیزی بعید نیست
-
وبسایت آمریکایی مطرح کرد: مذاکراتی فراتر از قاب تلویزیونها
-
علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: موسیمانه واقعا من را سورپرایز کرد
-
ستاره النصر مقابل استقلال حالا گل خالی نمیزند!
-
سکانس دوم مذاکره از نگاه «فعال اصلاحطلب»
-
دفاعیه یحیی درباره وقتکُشی: بلد نیستیم
سایر اخبار مرتبط
نظرات
ثبت نظر
مهمترین اخبار
رئیس کمیسیون اجتماعی: یارانه خانوار نباید به دلیل درآمد فرزندان قطع شود
جمعه 30 فروردین 1404 - 23:04:29
پیش بینی قیمت طلا و سکه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴
جمعه 30 فروردین 1404 - 22:20:00
هفته حبس نفسها در بازار دلار و طلا
جمعه 30 فروردین 1404 - 22:00:00
پیش بینی قیمت دلار ۳۰ فروردین
جمعه 30 فروردین 1404 - 21:30:00
رشد آلت کوینها در ۲۰۲۵
جمعه 30 فروردین 1404 - 21:00:00