جمعه 21 دی 1403 - 00:00

کد خبر 8681

جمعه 11 فروردین 1402 - 10:25:00


گوناگون/ ۳۰ گنجینه گمشده جهان که هنوز هیچ ردی از آنها نیست!


باشگاه خبرنگاران/ از زمان‌های دور تاکنون، گنجینه‌های فوق‌العاده‌ای از فرهنگ‌های مختلف به سرقت رفته و یا گم شده‌اند. ناپدید شدن این اشیای قیمتی و با به سرقت رفتن آنان اغلب در زمان جنگ و یا وقوع فجایع رخ داده است. در برخی مواقع، محافظت از این گنجینه‌ها به شکل کمرنگ‌تری صورت می‌گیرد و به همین سبب، نیروهای نظامی تصمیم می‌گیرند که این گنجینه‌ها را به عنوان غنایم به کشور خود بازگردانند.

در چند مورد این گنجینه‌ها پیدا شده‌اند، اما گنج‌های گمشده با ارزشی هم بوده‌اند که خبری از آن‌ها نشده است. در این مطلب ۳۰ گنجینه گمشده جهان را به شما معرفی کنیم. گفته می‌شود که برخی از این گنج‌های گمشده احتمالا تاکنون نابود شده و یا امید به اکتشاف آنان بسیار کمرنگ است.  

تالار کهربا

«تالار کهربا» در قرن هجدهم در کاخ کاترین در نزدیکی سنت پترزبورگ بنا شد. این اتاق با موزاییک‌های طلا، آینه و ۴۵۰ کیلو کهربا تزیین شده بود. گنجینه‌ها و آثار هنری این اتاق در سال ۱۹۴۱ در جنگ جهانی دوم غارت و به آلمان برده شد. از سرنوشت این آثار اطلاعی در دست نیست و احتمالا از بین رفته‌اند.

تابوت منکورع

هرم فرعون «منکورع» کوچک‌ترین هرم از اهرام سه‌گانه جیزه است که حدود ۴۵۰۰ سال پیش بنا شد. هوارد وایس، افسر انگلیسی، در سال ۱۹۳۸ سعی کرد تابوت مزین منکورع را با کشتی تجاری بئاتریس به انگلستان منتقل کند، اما کشتی غرق  شد.

تابوت عهد

«تابوت عهد» صندوقی حاوی لوح‌های «ده فرمان» بود که در معبد سلیمان قرار داشت. این معبد در سال ۵۷۸ قبل از میلاد در حمله سپاه نبوکدنصر دوم، پادشاه بابل، به اورشلیم ویران شد. از سرنوشت تابوت و مکانش اطلاعی در دست نیست.

شمشیر هونجو ماسامونه

«هونجو ماسامونه» شمشیری بود که گورو نیادو، بهترین شمشیرساز تاریخ ژاپن، ساخته است. این شمشیر تا جنگ جهانی دوم در خاندان شوگان توکوگاوا باقی ماند، اما در جریان اشغال ژاپن، به دست آمریکایی‌ها افتاد. احتمال می‌رود سربازهای آمریکایی این شمشیر را همراه سایر سلاح‌های ژاپنی از بین برده یا به آمریکا برده باشند.

کتابخانه گمشده تزارهای مسکو

«کتابخانه تزارهای مسکو» احتمالا دارای مجموعه‌ای بزرگ از متون یونان باستان و متونی به زبان‌های دیگر بود. گفته می‌شود که ایوان مخوف (۱۵۳۰-۱۵۸۴) متون این کتابخانه را مخفی کرد. طی قرن‌های اخیر، تلاش‌های زیادی صورت گرفت تا این کتابخانه مخفی را پیدا کنند، اما جست‌و‌جوها تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

جواهرات سلطنتی ایرلند

جواهرات سلطنتی ایرلند، که در سال ۱۹۰۷ از قلعه دوبلین سرقت شد، یک ستاره مرصعِ نشان سنت پاتریک، یک گل‌سینه الماس و پنج گردنبند را شامل می‌شد. این جواهرات در کتابخانه نگهداری می‌شد و از هویت سارق و سرنوشت جواهرات اطلاعی در دست نیست.

اشعار گمشده سافو

سافو، شاعره یونانی، در قرن هفتم قبل از میلاد زندگی می‌کرد و شکسپیر زمانه‌اش بود. اشعار چندانی از او به جا نمانده است. در سال ۲۰۱۴،  بخش‌هایی از دو شعر او به دست آمد که یکی در مورد برادرانش است و دیگری درباره عشق یک‌طرفه.

گنجینه اسقف مرده

در سال ۱۳۵۷ میلادی، کشتی حامل گنجینه تیبود دوکستیون، اسقف لیسبون که به‌تازگی مرده بود، عازم آوینیون فرانسه بود که هدف حمله دزدان دریایی قرار گرفت و غارت شد.

قضات عادل

تابلوی «قضات عادل» متعلق به قرن پانزدهم و بخشی از تزیینات محراب کلیسای جامع گنت در بلژیک بود. این تابلو در سال ۱۹۳۴ سرقت شد و هرگز پیدا نشد.

الماس فلورنتاین

الماس زرد ۱۳۷ قیراطی فلورنتاین احتمالا از هند آمده و در اواخر قرن پانزدهم از اروپا سر در آورده بود. پس از جنگ جهانی اول، چارلز اول، آخرین امپراتور اتریش‌ـ ‌مجارستان، همراه این الماس به سوییس گریخت و آن را به وکیلی اتریشی سپرد تا همراه سایر جواهرات سلطنتی بفروشد. مشخص نیست پس از آن چه اتفاقی برای این الماس افتاد.

نقاشی دیواری گمشده داوینچی

لئوناردو داوینچی در سال ۱۵۰۵ یک نقاشی دیواری در تالار شهر فلورانس، پالاتزو وچیو، کشید که نبرد آنگیاری را به تصویر می‌کشید. این نقاشی دیواری در سال ۱۵۶۳، هنگامی که جورجیو واساری، نقاش و معمار، پالاتزو وچیو را مرمت و بازسازی می‌کرد، ناپدید شد.

منوره معبد دوم اورشلیم

در جریان جنگ میان شورشیان یهودی و سپاه روم در سال ۷۰ پس از میلاد، معبد دوم اورشلیم ویران و گنجینه‌هایش از جمله مِنوره عظیم معبد که یک شمعدان شش شاخه بود، به روم منتقل شد. از سرنوشت این منوره اطلاعی در دست نیست.

گنجینه‌های طومار مسی

شاید غیرعادی‌ترین طومار دریای مرده که در غارهای قمران در کرانه باختری کشف شد متنی باشد که روی ورقه‌ای مسی حک شده است و در مورد مخفیگاه گنجینه‌ای عظیم صحبت می‌کند. این طومار مسی در موزه اردن قرار دارد. مکان این گنجینه‌ پنهان هنوز محل گمانه‌زنی پژوهشگران است.

آثار هنری سرقتی از موزه ایزابلا استوارت گاردنر

در ۱۸ مارس ۱۹۹۰، دو سارق که لباس پلیس به تن داشتند ۱۳ اثر هنری به ارزش حدود ۵۰۰ میلیون دلار را از موزه ایزابلا استوارت گاردنر در بوستون دزدیدند. هویت سارقان مشخص نیست و این آثار هنری هرگز پیدا نشدند.

مرد پکنی

در سال ۱۹۲۳، فسیل یک انسان از تیره راست‌قامتان در غاری در نزدیکی پکن کشف شد که بین ۲۰۰ تا ۷۵۰ هزار سال قبل می‌زیست. این فسیل در سال ۱۹۴۱، در جریان حمله ژاپن به چین، ناپدید شد و مکان آن تا امروز نامعلوم است.

منبع کیو

منبع یا سند کیو متنی متعلق به قرن اول پس از میلاد و گفته می‌شود حاوی نقل‌قول‌هایی از عیسی بوده است. تصور بر این است که این متن منبع انجیل‌های متی و لوقا بوده است. هیچ نسخه‌ای از این سند باقی نمانده است.

طلای نازی‌ها

گفته می‌شود در اواخر جنگ جهانی دوم، نیروهای نازی به فرماندهی ارنست کالتنبرونر، گنجینه عظیمی از طلا را در دریاچه تاپلیتز اتریش غرق کردند تا به دست متفقین نیفتد. از آن زمان، جست‌و‌جوهای متعدد بی‌نتیجه بوده و در این دریاچه، طلایی یافت نشده است.

نقاشی گمشده رافائل

رافائل سانزیو، نقاش ایتالیایی، اثری دارد به نام «پرتره مرد جوان». این نقاشی در سپتامبر ۱۹۳۹، در حمله ارتش آلمان به لهستان به سرقت رفت و قرار بود در موزه فورر در لینتس اتریش به معرض نمایش گذاشته شود. اما این موزه هرگز ساخته نشد و از سرنوشت این نقاشی اطلاعی در دست نیست.

صندوق سلطنتی

در سال ۱۸۰۰، ایزابلا چارتوریسکا، شاهدخت لهستان، این به‌اصطلاح «صندوق سلطنتی» را ساخت که حاوی مجموعه‌ای از اشیاء نفیس خاندان‌‌های سلطنتی حاکم بر این کشور بود. این صندوق در سپتامبر ۱۹۳۹، در حمله آلمان به لهستان، به دست نازی‌ها افتاد و محتویاتش هرگز پیدا نشد.

کامیابی درد عشق

گفته می‌شود که ویلیام شکسپیر نمایشنامه‌ای به نام «کامیابی درد عشق» نوشته است، اما هیچ نسخه‌ای از آن موجود نیست. این اثر شاید دنباله کمدی «درد عشق بیهوده» باشد که شکسپیر در دهه ۱۵۹۰ نوشت.

انجیل‌های قرن اول

قدیمی‌ترین نسخه‌های انجیل‌های مسیحی‌ــ مرقس، لوقا، متی و یوحنا‌ــ از قرن دوم میلادی به جا مانده‌اند. اما وجود نسخه‌هایی که در قرن اول پس از میلاد نوشته شده باشند هنوز محل سوال و گمانه‌زنی پژوهشگران است.

نقاب مرد نیمه‌بز میکل آنژ

«نقاب مرد نیمه‌بز» مرمری اثری از میکل آنژ است که سربازان ارتش نازی آلمان در سال ۱۹۴۴ از قلعه کاستلو دی پاپی در توسکانی دزدیدند. از مکان کنونی این مجسمه اطلاعی در دست نیست.

ولادت عیسی اثر کاراواجو

«ولادت عیسی در حضور سنت فرانسیس و سنت لارنس» را کاراواجو، نقاش ایتالیایی، در سال ۱۶۰۹ کشید.  این اثر در سال ۱۹۶۹ از کلیسایی در پالرمو دزدیده شد و هرگز پیدا نشد.

تخم‌مرغ‌های عید پاک رومانف‌ها

در فاصله سال‌های ۱۸۸۵ تا ۱۹۱۶، پیتر کارل فبرژه، جواهرساز روس، مجموعه‌ای از «تخم‌مرغ‌های عید پاک» جواهرنشان برای خاندان سلطنتی روسیه ساخت. در پی انقلاب روسیه و اعدام شمار زیادی از اعضای خاندان رومانف، تعدادی از این تخم‌مرغ‌ها گم شدند.

جام ژول ریمه

جام ژول ریمه جایزه‌ای بود که به تیم برنده جام جهانی فوتبال اهدا می‌شد. در سال ۱۹۷۰، پس از سه قهرمانی پیاپی تیم برزیل، این جام برای همیشه به برزیل فرستاده شد. جام ژول ریمه در سال ۱۹۸۳ در ریو دوژانیرو به سرقت رفت و هرگز پیدا نشد.

گنج‌های نمرود

شهر باستانی نمرود، پایتخت آشوریان، در عراق امروزی واقع شده است. در سال ۲۰۱۴، داعش این شهر را تصرف و بخش‌هایی از آن را ویران و غارت کرد. بسیاری از گنجینه‌های نمرود از بین رفتند، برخی آسیب دیدند و شاید هنوز بتوان بعضی از آن‌ها را در بازار سیاه یافت.

دوربین گمشده جورج مالوری

جورج مالوری و اندرو ایرواین، کاوشگران بریتانیایی، در ۸ ژوئن ۱۹۲۴ در نزدیکی قله اورست ناپدید شدند.

جسد مالوری در سال ۱۹۹۹ کشف شد، اما جسد ایرواین که احتمالا دوربین را همراه داشت هرگز به دست نیامد و این سوال بی‌پاسخ ماند که آیا آن‌ها پیش از مرگ قله اورست را فتح کرده بودند یا خیر.

زندگی ژنرال ویلا

«زندگی ژنرال ویلا» فیلمی است که زندگی ژنرال فرانسیسکو پانچو ویلا، انقلابی مکزیکی (۱۸۷۸-۱۹۲۳)، را به تصویر می‌کشد. این فیلم پخش و اکران عمومی شد اما اکنون گم شده است.

اولین فیلم بلند جهان

بسیاری «داستان دارودسته کلی» را که در سال ۱۹۰۶ در استرالیا اکران شد، اولین فیلم بلند جهان می‌دانند. به‌رغم موفقیت چشمگیر، این فیلم هرگز به شکل مناسبی حفظ و نگهداری نشد و تا دهه ۱۹۷۰، فقط تعدادی تبلیغ و عکس از آن باقی ماند.     


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط