دوشنبه 26 فروردین 1404 - 22:38

کد خبر 868600

یک‌شنبه 25 فروردین 1404 - 11:49:03


ضرورت تجهیز بیمارستان‌های اصفهان به نیروگاه خورشیدی


ایمنا/ رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خواستار تجهیز بیمارستان‌های اصفهان به نیروگاه خورشیدی در شرایط ناترازی انرژی برق شد.

شاهین شیرانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: قطع مکرر برق مشکلات بسیاری برای بیماران ایجاد می کند و با توجه به پیش بینی ادامه دار بودن این مساله، نیازمند استقرار صفحات خورشیدی در بیمارستان ها هستیم.
وی افزود: در حال حاضر این فناوری تنها در بیمارستان شهرضا فعال است و این‌ آمادگی در دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد که در صورت اختصاص تسهیلات ویژه و مساعدت در هزینه ها، این طرح در مدت زمان کوتاه محقق شود.
پارکینگ بیمارستان امیرالمومنین(ع) شهرضا در ۷۰ کیلومتری جنوب اصفهان به مساحت هزار و ۶۰۰ متر مربع و با اعتبار افزون بر یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از سوی یکی از خیران، سال ۱۴۰۰ به نیروگاه خورشیدی تبدیل شد و با توان ۱۰۰ کیلووات مورد بهره برداری قرار گرفت.
رییس دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان ادامه داد: در مواقعی که بیماران نیاز به دستگاه‌های حیاتی مانند تنفس مصنوعی و مانیتورهای قلب دارند قطع برق می تواند پیامدهای ناگوار بدنبال داشته باشد.
شیرانی افزود: در این شرایط پیشنهاد می شود تمهیدات تامین ژنراتور ذخیره سیار نیز برای استان اندیشیده شود تا در مواقع بحران یا خرابی دیزل ژنراتورهای فعلی مورد استفاده قرار بگیرد.
دیزل ژنراتور بیمارستانی دستگاهی است که از موتور گازوئیلی برای تولید برق استفاده می‌کند و برای تأمین انرژی اضطراری در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
این نوع ژنراتورها به عنوان یک منبع برق پشتیبان، در مواقع قطع برق یا ناپایداری‌های شبکه برق اصلی، به طور خودکار وارد عمل می‌شوند تا از تداوم عملکرد تجهیزات حیاتی بیمارستان اطمینان حاصل کنند.
بر اساس توافق وزارت نیرو و شرکت توانیر با وزارت صمت و پیگیری استانداری و شرکت برق منطقه ای اصفهان، دستگاه‌های اجرایی استان باید در یک بازه چهار ساله، دست کم ۲۰ درصد از انرژی مصرفی خود را از طریق احداث نیروگاه‌های خورشیدی در محل خود تأمین کنند.
سخنگوی صنعت برق اصفهان با اشاره به ناترازی ۱۸ هزار مگاواتی انرژی در سال گذشته هشدار داد که این رقم در سال جاری ممکن است به ۲۵ هزار مگاوات برسد.
شرکت برق منطقه‌ای اصفهان مُتولی تامین و توزیع انرژی برق در ۲ استان‌ اصفهان و چهارمحال و بختیاری است.
قطعی برق برنامه ریزی شده از چهارشنبه هفته پیش در استان‌های اصفهان و چهارمحال و بختیاری بدلیل محدودیت‌های تولید برق ناشی از خشکسالی، خارج شدن نیروگاه اتمی بوشهر از مدار بدلیل تغییر سوخت نیروگاه و افزایش زودهنگام دما آغاز شد.
این خاموشی‌ها به‌صورت گردشی و به مدت ۲ ساعت، یک روز در میان، در بازه‌های زمانی ۹ تا ۱۹ و ۱۹ تا ۲۲ برای مشترکان خانگی، تجاری و اداری استان های اصفهان و چهارمحال و بختیاری مانند سایر استان های کشور اعمال خواهد شد.
با توجه به بحران کم آبی، نیروگاه سد زاینده رود در سال های اخیر نتوانست برق چندانی تولید کند و فقط در برخی مواقع به شرط موجود بودن آب کافی پشت سد در ساعت ۱۹ تا ۲۲ برای کاهش ناترازی در پیک اقدام به تولید برق می کرد که امسال، بدلیل حجم کم آب پشت سد این اتفاق تاکنون نیفتاده است.
خشکسالی شدید سال گذشته باعث شد حدود ۷۰ درصد نیروگاه‌های برق آبی کشور غیرفعال و یک سوم ظرفیت آن‌ها استفاده شود که این موضوع در مورد نیروگاه آبی کارون چهار که زیر نظر برق منطقه ای اصفهان است، نیز اتفاق افتاد.
استان اصفهان بیش از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که امور بهداشتی و درمانی حدود پنج میلیون نفر از آنها در ۲۶ شهرستان بر عهده دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲ شهرستان کاشان و آران و بیدگل زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی کاشان است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط