سه‌شنبه 27 فروردین 1404 - 00:11

کد خبر 868740

یک‌شنبه 25 فروردین 1404 - 14:31:00


بهشتی پور: انتظار حل همه مشکلات بین ایران و آمریکا در بازه زمانی کوتاه واقع‌بینانه نیست


اعتماد/ حسن بهشتی‌پور گفت: انتظار حل همه مشکلات در یک بازه زمانی کوتاه، واقع‌بینانه نیست. مذاکرات باید به گونه‌ای پیش بروند که هر دو طرف به تدریج به یک درک مشترک برسند و این فرآیند نیازمند زمان و انعطاف‌پذیری است. 

حسن بهشتی‌پور، پژوهشگر مسائل بین‌الملل با روزنامه اعتماد گفت‌وگو کرده است که بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید؛
خواسته‌های ایران و امریکا همچنان فاصله زیادی با یکدیگر دارند و برای رسیدن به وحدت نظر و نکات مشترک، قطعا نیاز به گفت‌وگوهای بیشتری وجود دارد.
ایده اقدام در برابر اقدام می‌تواند راهگشای مناسبی باشد. این رویکرد می‌تواند به طرفین کمک کند تا با انجام اقدامات همزمان و متقابل، اعتماد بیشتری ایجاد کنند و از این طریق گام‌های بعدی را بردارند. در شرایطی که جو بی‌اعتمادی حاکم است، این روش می‌تواند به کاهش تنش‌ها و افزایش همکاری‌ها کمک کند. 
 اگر دو‌طرف تنها برای سه ماه آینده برنامه‌ریزی کنند، این به نوعی نشان‌دهنده عدم تعهد به یک همکاری طولانی‌مدت خواهد بود و ممکن است احساس عدم امنیت و بی‌اعتمادی را تشدید کند. در عوض، پیشنهاد مرحله‌ای و برمبنای اقدام در برابر اقدام می‌تواند راهکار موثرتری باشد.
 واقعیت این است که مذاکرات هسته‌ای به دلیل پیچیدگی‌های حقوقی، سیاسی و امنیتی نیاز به زمان و مراحل متعدد داشت. بنابراین، اگر موقت به معنای مرحله‌ای بودن و فراهم کردن زمان لازم برای حل تدریجی مشکلات است، این رویکرد می‌تواند منطقی و قابل قبول باشد.
 انتظار حل همه مشکلات در یک بازه زمانی کوتاه، واقع‌بینانه نیست. مذاکرات باید به گونه‌ای پیش بروند که هر دو طرف به تدریج به یک درک مشترک برسند و این فرآیند نیازمند زمان و انعطاف‌پذیری است. بنابراین، در صورتی که مفهوم موقت به معنای مرحله‌ای بودن و فراهم کردن زمان برای حل مسائل باشد، این یک رویکرد منطقی به نظر می‌رسد و باید مورد پذیرش طرف امریکایی نیز قرار گیرد. درنهایت، برای رسیدن به یک توافق جامع و پایدار، نیاز به همکاری و اعتماد متقابل وجود دارد.


پربیننده ترین

آخرین اخبار


سایر اخبار مرتبط