چهارشنبه 28 فروردین 1404 - 22:42

کد خبر 869304

یک‌شنبه 25 فروردین 1404 - 22:25:27


فعالیت ۴۶ واحد دندانپزشکی در مراکز خدمات جامع سلامت همدان


فارس/ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان از فعالیت ۴۶ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی دارای واحد دندانپزشکی خبر داد.

محمد به‌نشان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: بهداشت دهان و دندان با استفاده از مسواک و خمیر دندان‌های حاوی فلوراید و نخ دندان رعایت شود، تغذیه مناسب و مراجعه مرتب به دندانپزشک برای معاینه، می‌تواند باعث پیشگیری از پوسیدگی دندان شود.

وی عنوان کرد: انجام وارنیش فلوراید تراپی می‌تواند 40 تا 50 درصد از پوسیدگی دندان‌های دائمی و شیری پیشگیری کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه این روش بی خطر، آسان و موثر بوده و در مدارس مقطع ابتدایی برای دانش‌آموزان به صورت رایگان انجام می‌شود ادامه داد: وارنیش فلورایدتراپی در مراکز خدمات جامع سلامت و خانه‌های بهداشت برای کودکان 3 تا 6 سال نیز توسط بهورزان و مراقبین سلامت انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: به خانم‌ها توصیه می شود قبل از بارداری با مراجعه به دندانپزشک از سلامت دهان ودندان خود مطمئن شوند و در صورت پوسیدگی دندان یا بیماری لثه سریعا برای درمان اقدام کنند.

به‌نشان ادامه داد: پوسیدگی دندان شایعترین بیماری غیرواگیر در دوران کودکی و نوجوانی است و در بین اقشار جامعه با هر نوع نژاد، قومیت و سطح اجتماعی مشاهده می‌شود.

وی گفت: طبق آخرین بررسی هر کودک 6 ساله ایرانی دارای پنج دندان شیری پوسیده در دهان خود است و از سن 6 تا 12 سالگی نیز میزان پوسیدگی دندان‌های دائمی روندی افزایشی دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه با بیان اینکه سلامت دندان های شیری نقش بسزایی در سلامت دندان‌های دائمی کودکان دارد افزود: نداشتن دانش کافی در زمینه بهداشت دهان و دندان و عدم رعایت بهداشت و پوسیدگی دندان باعث از دست دادن دندان‌ها در سنین پایین و عواقب به مراتب دشوارتر و پرهزینه‌تری در آینده می‌شود.
وی عنوان کرد: تغییرات هورمونی مادران باردار شرایطی را برای ایجاد بیماری‌های لثه فراهم می‌کند که در صورت عدم درمان و رعایت نکردن بهداشت دهان، در موارد شدیدتر موجب بیماری‌های لثه و پریودنتیت می‌شود که احتمال زایمان زودرس مادر را 4 تا 7 برابر بیشتر می کند و باعث تولد نوزاد با وزن کم خواهد شد.

وی عنوان کرد: به دلایل ذکر شده کودکان زیر 6 سال، کودکان 6 تا 12 سال و مادران باردار به عنوان(گروه هدف) گروه‌هایی از افراد جامعه که آسیب‌پذیرتر بوده و احتمال ابتلا به بیماری‌های دهان و دندان در آنان بیشتر است تعیین شوند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط