سه‌شنبه 27 فروردین 1404 - 21:16

کد خبر 869791

دوشنبه 26 فروردین 1404 - 12:53:09


واگذاری بهره‌برداری از بناهای تاریخی چهارمحال و بختیاری به کجا رسید؟


ایرنا/ اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری طی سال گذشته بهره‌برداری از پنج بنای تاریخی را برای واگذاری به بخش خصوصی به مزایده گذاشت که بنا بر اعلام متولیان امر واگذاری ۲ مورد از این بناها به نتیجه رسیده است.

واگذاری بهره‌برداری از بناهای تاریخی به بخش خصوصی به صورت اجاره‌های بلندمدت است و به منزله فروش و یا واگذاری قطعی و دائمی نیست و با هدف محافظت از آثار و بناهای تاریخی انجام می‌شود و به صورت یک طرح ملی و سراسری در تمامی استان‌ها به اجرا گذاشته شده است.
طرح واگذاری بهره‌برداری از بناهای تاریخی به بخش خصوصی از سال‌ ۱۳۸۶ در کشور و با تاخیر ۱۰ ساله در چهارمحال و بختیاری وارد مرحله اجرا شده است.
میراث فرهنگی از طریق مواد قانونی ۸۸، ۴۳، ۲۷ و پنج قانون تنظیم‌بخشی از مقررات مالی دولت از طریق فراخوان عمومی چه از مرجع وزارتخانه و چه از اداره‌کل‌های استانی می‌تواند بناهای تاریخی را جهت بهره‌برداری به سرمایه‌گذار بخش خصوصی واگذار کند.
به این صورت که سرمایه‌گذار بخش خصوصی متعهد می‌شود که در تکمیل بناهای تاریخی که در حال مرمت و بازسازی است با اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشارکت کند و در قبال آن به مدت چند سال که در قرارداد قید می‌شود حق بهره‌برداری از آن بنا را داشته باشد.
در سال گذشته واگذاری برخی بناهای تاریخی به بخش خصوصی به مزایده گذاشته شد که به سبب نبود استقبال از سوی سرمایه‌گذاران، این مزایده‌ها چندین بار تجدید شد که در نهایت ۲ مزایده به نتیجه رسیده و به دنبال آن خانه آزاده چالشتر و قلعه دزک به بخش خصوصی واگذار شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری در همین خصوص روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: در سال گذشته پنج بنا شامل «قلعه صمصام‌السطنه» در شهرستان کیار، «قلعه اسفندیارخان بختیاری» ، «قلعه سورک» در شهرستان فرخشهر، «قلعه امیرمفخم» دزک و «خانه آزاده» چالشتر برای واگذاری به بخش خصوصی به مزایده گذاشته شد که در نهایت ۲ مزایده به نتیجه رسید.
علیرضا جیلان افزود: بدین ترتیب بهره‌برداری از قضای خانه آزاده چالشتر و قلعه دزک به بخش خصوصی واگذار شده است و پیش از آن نیز در سال‌های گذشته اتاق آیینه شهرکرد به بخش خصوصی تحویل داده شده بود و سرمایه‌گذار در حال بهره‌برداری از این بنا است.
وی تصریح کرد: برای واگذاری سه بنای دیگر در سالجاری مزایده‌ها تجدید می‌شود و امید می‌رود ظرف چند ماه آینده تکلیف واگذاری این بناها نیز مشخص شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری تمرکز بر اجرا و بهره‌برداری از طرح‌های بزرگ این اداره‌کل را مهمترین برنامه سالجاری عنوان کرد و گفت: در سال‌های گذشته برخی سرمایه‌گذاران طرح‌های مهم گردشگری استان را بلوکه کرد و این طرح‌ها از جمله مناطق نمونه گردشگری و مجتمع‌های بزرگ از پیشرفت مناسبی برخوردار نشده است که در همین خصوص با فعالان اقتصادی وارد مذاکره شده تا بتوان این طرح‌ها را سریع‌تر تکمیل کرد.
جیلان همچنین از تدوین ۵۰ فرصت سرمایه‌گذاری در استان در بخش گردشگری خبر داد و گفت: این طرح‌ها به صورت کتابچه تدوین شده است و به زودی با تبدیل آن به بسته می‌توان فرایند جذب سرمایه‌گذاران به استان را تسهیل کرد.
تاکنون چهار هزار و ۸۱۰ اثر تاریخی در چهارمحال و بختیاری شناسایی و از این تعداد ۸۲۷ اثر برابر ۱۷.۱۹ درصد در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
۱۰۵ اثر ناملموس این استان نیز در فهرست آثار ملی میراث‌فرهنگی ناملموس کشور ثبت شده که از این تعداد ۳۸ اثر طبیعی است. همچنین ۳۵ اثر منقول و ۶۳۳ اثر میراث‌ فرهنگی غیرمنقول از چهارمحال و بختیاری در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط