سه‌شنبه 27 فروردین 1404 - 23:28

کد خبر 870008

دوشنبه 26 فروردین 1404 - 14:45:06


«کربلایی کاظم ساروقی» را بهتر بشناسیم


فارس/ «کربلایی کاظم ساروقی» کشاورز بی‌سوادی بود که به یک‌باره حافظ کل قرآن کریم شد و فردا قرار است به یاد این معجزه قرآنی، رویداد بزرگ اهدای نشان ملی کربلایی کاظم ساروقی به برترین‌های قرآنی کشور اهدا شود.

آیین اهدای نشان ملی کربلایی کاظم ساروقی فردا در امامزاده ۷۲ تن ساروق، محل وقوع این معجزه قرن با حضور مسئولان فرهنگی کشور و چهره‌های برجسته قرآنی، محققان و پژوهشگران برگزار می‌شود.
«کربلایی کاظم ساروقی» سال ۱۳۰۰ چشم به جهان گشود. او کشاورزی ساده و پاکدستی بود که در طول دوره زندگی‌اش به موقع نسبت به پرداخت زکات و کمک به فقرا اقدام می‌کرد.
کربلایی کاظم یک روستایی بی‌سواد بود که به پرداخت وجوهات شرعی بسیار پایبند بود و در زمان برداشت محصول همواره به موقع زکات آن را پرداخت می‌کرد، و نمازش را به موقع و سر وقت می‌خواند. بر اساس روایت‌ها در یکی از روزها کربلایی کاظم بعد از کار برای زیارت راهی امامزاده «هفتاد و دو تن» شد، ناگهان دید دو جوان بسیار زیبا و جذاب نزدش می‌آیند و به او می‌گویند: نمی‌آیی برویم در این امامزاده فاتحه‌ای بخوانیم؟ محمدکاظم پذیرفت و با آنها داخل شد. آنها اول به امامزاده جلوتر وارد شدند و فاتحه‌ای خواندند و سپس به امامزاده بعدی رفتند و مشغول خواندن چیزهایی شدند که محمدکاظم نمی‌فهمید. در اینجا وی متوجه شد که در اطراف سقف امامزاده کلمات روشنی نوشته شده است و یکی از آن دو نفر به او می‌گوید: چرا چیزی نمی‌خوانی؟ محمدکاظم گفت: من سواد ندارم، آنها می‌گویند: باید بخوانی، آنگاه دست به سینه او گذاشتند و کمی فشار دادند. محمدکاظم آیه را خواند و برگشت که به آن آقا حرفی بزند و یا چیزی بپرسد ولی دید هیچکس همراهش نیست و خودش تنها در داخل حرم ایستاده و ناگهان دچار حالت مخصوصی می‌شود و بیهوش روی زمین می‌افتد. هنگامی که به هوش می‌آید احساس خستگی شدید می‌کند و ضمناً به این فکر فرو می‌رود که اینجا کجاست و او در اینجا چه می‌کند؟ و سپس از امامزاده بیرون می‌آید و بار علوفه و گندم را برمی‌دارد و روانه دهکده می‌شود، ولی در میان راه متوجه می‌شود که دارد چیزهایی می‌خواند و آنگاه داستان آن دو جوان را به یاد می‌آورد و خود را حافظ همه قرآن می‌یابد.
وقتی به مردم برخورد می‌کند، از او می‌پرسند کجا بودی؟ او چیزی نمی‌گوید و بی‌درنگ نزد پیش‌نماز روستا به نام حاج‌آقاصابر اراکی می‌رود و داستان خودش را هم می‌گوید. پیش‌نماز به او می‌گوید: شاید خواب دیده‌ای، شاید خیال می‌کنی! محمدکاظم می‌گوید: خیر، بیدار بودم و با پای خودم به امامزاده رفتم و همراه آن دو نفر چنین و چنان شد، و حالا هم همه قرآن را حفظ دارم. پس از آن پیش‌نماز، قرآن می‌آورد و آیات مختلف و چند سوره بزرگ را از او می‌پرسد و او همه را از بر می‌خواند. مردم دهکده دور او جمع شدند تا ببینند حاج‌آقاصابر در این باره چه می‌گوید. حاج‌آقاصابر پس از امتحانات فراوان، به زبان محلی جمله‌ای می‌گوید که معنیش این است: «کارش درست شده، و یک مسئله مهمی برایش پیش آمده، و نظر کرده شده است...»
هنگامی که داستان او از محل زندگیش به جاهای دیگر نقل شد او را به شهرهای ایران مانند ملایر، تویسرکان، همدان، کرمانشاه، کنگاور، تهران، قم، مشهد و نیز کاظمین و کربلا و نجف و کویت و حجاز بردند تا مسلمانان و غیرمسلمانان از نزدیک او را ببینند و با دیدن این معجزه زنده، ایمانشان به جهان غیب محکمتر شود. این معجزه قرن بارها و بارها از سوی علمای بزرگ دینی و شیعه از جمله آیت‌اللَّه حاج آقا حسین بروجردی، آیت‌اللَّه سیّدهادی میلانی، آیت‌اللَّه سیّدشهاب الدین مرعشی، آیت‌اللَّه سیّداحمد زنجانی، آیت‌اللَّه ناصر مکارم شیرازی و ...، مورد امتحان و آزمایش قرار گرفت و همه معجزه بودن این حادثه را تاکید کردند.

قرار است فردا در آیین اهدای نشان ملی قرآنی کربلایی کاظم ساروقی این نشان به 5 نفر و یک خانواده قرآنی در پنج محور خانواده قرآنی، حافظ ویژه قرآنی، پژوهشگر قرآنی، معلم قرآنی و هنرمند قرآن اهدا شود. در مرحله ارزیابی این نشان ۱۶۰ نفر توسط پنج تیم داوری در سطح ملی مورد ارزیابی اولیه قرار گرفتند که ۲۰ نفر مورد بررسی نهایی قرار گرفته و در نهایت ۵ نفر برتر انتخاب شدند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط