دوشنبه 03 دی 1403 - 11:26

کد خبر 87029

یک‌شنبه 21 خرداد 1402 - 15:15:00


چرا بچه‌ها دوست دارند گاز بگیرند؟


خبرآنلاین/ چرا کودکان گاز می‌گیرند؟ گاز گرفتن دیگران توسط کودک نشانه ترس است یا خشم؟ کودک برای اعلام گرسنگی هم گاز می‌گیرد؟ کودکی که از قبل از ۱ سالگی تا بعد از ۳ سالگی گاز گرفتن را ادامه می‌دهد چه می‌خواهد؟

گاز گرفتن، یک رفتار است که اغلب در کودکان، به خصوص کودکان نوپا و ۲ ساله دیده می‌شود. زمانی که کودکان بالغ می شوند و کنترل خود را به دست می‌آورند و مهارت‌های حل مساله را توسعه می‌دهند، معمولاً این رفتار را ترک می‌کنند. اگر چه معمول و رایج است، اما گاز گرفتن می‌تواند یک رفتار غیر معمول و بالقوه مضر باشد. این بخش به شما کمک خواهد کرد تا دلایل گاز کودکان را درک کرده و چند ایده و استراتژی برای واکنش به طور مناسب به شما می‌دهد.

چرا کودک گاز می‌گیرد؟

برخی از کودکان به طور غریزی گاز می‌گیرند، چون آنها توانایی کنترل خود را ندارند. برای مثال، وقتی مارکوس ۳ ساله بود عروسک خواهر ۲ ساله‌اش، جی نا، را می‌گرفت، اولین واکنش او این است که گازش بگیرد و عروسکش را پس بگیرد. او مکث نمی‌کند تا درباره دیگر شیوه ها فکر کند و یا نتیجه اعمالش را ببیند اما دلایل دیگری نیز وجود دارد که چرا کودکان ممکن است گاز بگیرند.

چرا بچه‌ها دوست دارند گاز بگیرند؟

سایر علل گاز گرفتن کودک

۱- تسکین درد دندان درآوردن

۲- ارضای نیاز تحریک دهانی - حرکتی

۳- تقلید از بچه‌های دیگر و بزرگسالان

۴- احساس قوی بودن و کنترل داشتن

۵- جلب توجه کردن

۶- عمل دفاع از خود

۷- برقراری ارتباط بین نیازها و خواسته‌های خود، مانند گرسنگی یا خستگی

برقراری ارتباط بین بروز احساسات دشوار، مانند ناامیدی، عصبانیت، گیجی و یا ترس ("افراد زیادی در اینجا وجود دارند و من احساس می‌کنم شلوغ است")

چرا بچه‌ها دوست دارند گاز بگیرند؟

راه حل کارشناسان برای غلبه بر عادت گاز گرفتن کودک

در این بخش چند استراتژی برای پرداختن به عادت گاز گرفتن کودک وجود دارد که شامل:

۱- کودک خود را زیر نظر بگیرید تا بفهمید کجا، چه زمانی، و در چه شرایطی گاز می‌گیرد.

۲- به سیگنال‌ها توجه کنید، اگر به نظر می‌رسد که کودک آماده گاز گرفتن است، نزدیک شوید و پیش بروید.

۳- راه‌های قابل قبول برای بیان احساسات قوی پیشنهاد کنید. به فرزند خود کمک کنید یاد بگیرد که خواسته‌ها و نیازهای خود را منتقل کند و آنها را به زبان بیاورد، نه اینکه به زور متوسل شود.

۴- از یک سیستم یادآوری برای کمک به فرزند خود برای یاد گرفتن احساسات قوی با کلمات و اقدامات مناسب استفاده کنید .

۵- رفتار مثبت با پذیرفتن کلمات و اقدامات مناسب کودک را به او یاد دهید .

۶- فرصت‌هایی برای کودک خود فراهم کنید تا انتخاب‌هایی کند و احساس قدرت داشته باشد. دقت کنید که انتظارات رفتاری شما برای کودک مناسب بوده و به طور انفرادی مناسب باشند.

۷- داشتن یک کودک برای انجام کاری که او قادر به انجام آن نیست می‌تواند باعث شود که کودکان استرس بگیرد و همین استرس می‌تواند به گاز گرفتن منجر شود.

۸- غذاهای مختلف را با انواع بافت‌ها ارائه دهید تا نیازهای حسی کودک خود را برآورده کنید.

۹- کلماتی را به کودک خود برای ایجاد محدودیت‌ها باید دهید، مانند "نه، " بسه"، " یا "آن مال منه" آموزش دهید البته این استراتژی‌ها نباید برای پرداختن به عادت گاز گرفتن کودک مورد استفاده قرار گیرند بلکه به صوت عمومی باید استفاده شوند.

۱۰- از برچسب زدن به کودک به عنوان یک "گاز گیر" اجتناب کنید. برچسب‌های منفی می‌توانند بر چگونگی نگرش شما نسبت به کودک تاثیر بگذارند و حتی بر احساسات کودک در مورد او تاثیر گذار هستند.

۱۱- هرگز کودک را گاز نگیرید تا تنبیه شود و یا به او نشان دهید که گاز گرفتن چیست.

۱۲- گاز گرفتن یک کودک پیامی را می‌فرستد که استفاده از خشونت رفتاری قابل قبول است که می‌تواند برای حل مشکلات مورد استفاده قرار گیرد.

۱۳- از عصبانی شدن، فریاد زدن و یا خجالت دادن کودک اجتناب کنید.

۱۴- از دادن توجه زیاد به بچه‌ای که بعد از یک حادثه گاز می‌گیرد خودداری کنید. در حالی که این معمولاً مورد توجه منفی است، اما هنوز می‌تواند رفتار را تقویت کند و باعث شود که کودک بتواند آن را تکرار کند.

۱۵- کودک را مجبور نکنید که با کودکی که گازش گرفته بازی کند، راحتش بگذارید و اجازه دهید خودش تصمیم بگیرد .

۱۶- کودکانی را که گاز می‌گیرند تنبیه نامناسب نکنید، تنبیهی مشابه مجازات به کودکان برای یادگیری انضباط و خویشتن داری کمکی نمی‌کند. در عوض باعث می‌شود که کودکان عصبانی، ناراحت، جسور و دستپاچه شوند، همچنین رابطه بین شما و فرزندتان را تضعیف می‌کند.



پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط