سه‌شنبه 27 فروردین 1404 - 23:00

کد خبر 870294

دوشنبه 26 فروردین 1404 - 19:01:42


کمک سعودی به جولانی؛ رویترز: عربستان بدهی‌های سوریه را می‌پردازد


فارس/ خبرگزاری رویترز روز دوشنبه در گزارشی اختصاصی نوشت که عربستان سعودی قصد دارد بدهی‌های سوریه به بانک جهانی را پرداخت کند.

رویترز به نقل از سه منبع آگاه گفت که عربستان سعودی می‌خواهد بدهی‌های کشور پر آشوب سوریه به بانک جهانی را بپردازد. طبق این گزارش، اقدام مذکور اولین حمایت مالی علنی از شورشیان حاکم بر سوریه توسط عربستان پس از سقوط حکومت بشار اسد خواهد بود. پیش از این، به خاطر نگرانی‌ها از تحریم‌های آمریکا کشورهای عربی طرح‌های حمایتیِ خود از سوریه را متوقف کرده بودند. به گفته رویترز در ماه‌های گذشته در ابتکار دوحه قرار بود تأمین مالی حقوق‌بگیران سوری توسط کشورهای عربی حوزه خلیج فارس انجام شود که این طرح به نتیجه نرسید. در همین راستا ماه گذشته قطر طرحی را برای تأمین گاز سوریه از طریق اردن به منظور بهبود وضعیت اسفناک برق این کشور پیشنهاد کرد، اقدامی که به گفته رویترز، با چراغ‌سبز واشنگتن همراه بود.
 
با این حال، یک سخنگوی وزارت دارایی عربستان سعودی در واکنش به طرح جدید به رویترز گفت: «ما در مورد گمانه‌زنی‌ها اظهارنظر نمی‌کنیم، اما در صورتی‌ که و زمانی که رسمی شوند، اطلاعیه صادر می‌کنیم.» دفتر رسانه‌ای دولت عربستان سعودی، سخنگوی بانک جهانی و یک مقام دولتی سوریه نیز به درخواست‌ها برای اظهارنظر پاسخ ندادند. سوریه حدود ۱۵ میلیون دلار بدهی معوقه به بانک جهانی دارد که باید قبل از اینکه این نهاد مالی بین‌المللی بتواند کمک‌های بلاعوض را تصویب و سایر اشکال کمک را ارائه دهد، پرداخت شود. اما به گفته دو فرد مطلع، شورشیان حاکم بر دمشق با کمبود ارز خارجی مواجه هستند و طرح قبلی برای پرداخت بدهی‌ها با استفاده از دارایی‌های مسدود شده در خارج از کشور محقق نشد.
 
منابع آگاه در این باره افزودند که مقامات بانک جهانی در مورد ارائه بودجه برای کمک به بازسازی شبکه آسیب‌دیده‌ی برق این کشور و همچنین حمایت از پرداخت حقوق بخش دولتی گفتگو کرده‌اند. رویترز روز شنبه گزارش داد که سوریه یک هیئت بلندپایه‌ای را برای نشست‌های سالانه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول در واشنگتن در اواخر این ماه اعزام خواهد کرد که این اولین سفر مقامات سوری به ایالات متحده از زمان برکناری بشار اسد خواهد بود. مشخص نیست که آیا هیئت سوری با مقامات آمریکایی دیدار خواهد کرد یا خیر و تحریم‌های آمریکا که در دوران حکومت اسد اعمال شده بود همچنان پابرجاست. در ژانویه ایالات متحده یک معافیت شش ماهه برای برخی تحریم‌ها به منظور تشویق کمک‌های بشردوستانه صادر کرد، اما این امر تأثیر محدودی داشته است. ماه گذشته ایالات متحده فهرستی از شروط را در ازای تخفیف جزئی تحریم‌ها به سوریه ارائه کرد، اما دولت رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ به غیر از این طرح تعامل کمی با شورشیان حاکم بر سوریه داشته است. رویترز در این باره افزود که بخشی از این امر به دلیل دیدگاه‌های متفاوت در واشنگتن در مورد نحوه برخورد با سوریه است. به گفته دیپلمات‌ها و منابع آمریکایی برخی از مقامات کاخ سفید مشتاق اتخاذ موضع سختگیرانه‌تری بوده‌اند و روابط سابق رهبری جدید سوریه با القاعده را دلیلی برای به حداقل رساندن تعاملات می‌دانند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط