شنبه 31 فروردین 1404 - 10:37

کد خبر 871372

سه‌شنبه 27 فروردین 1404 - 14:44:02


«شعبجره» زرند به عنوان روستای ملی گلیم ثبت خواهد شد


ایسنا/ فرماندار زرند گفت: پیگیر ثبت ملی هنر خاص گلیم روستای شعبجره هستیم و در این زمینه آمادگی همکاری را با دستگاه‌های مربوطه داریم. 

سیدرضا حسینی نژاد، فرماندار زرند در نشست بررسی مسائل حوزه صنایع دستی شهرستان زرند اظهار کرد: یکی از دستگاه‌هایی که هر ساله به تعهدات‌ اشتغال بیشتر از میزان تعهد عمل کرده، اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان است که نقش به سزایی در ایجاد اشتغال خانگی و خانواده‌محور داشته و قریب به ۸۰ درصد از این بخش به حوزه اشتغال بانوان اختصاص یافته که یک اتفاق خوب برای تحقق «هر خانه یک کارخانه» در زرند است.

وی افزود: در بحث گلیم شعبجره نیز به دنبال ثبت ملی این هنر خاص هستیم و آماده‌ایم تا برای انجام این اتفاق هر نوع همکاری را با معاونت صنایع‌دستی استان داشته باشیم چرا که می‌تواند اقتصاد آن روستا را بر پایه صنایع‌دستی دگرگون کند.

علیرضا وحیدزاده مدیرکل بهزیستی استان کرمان نیز  در این نشست با بیان اینکه بسیاری از اعضای  جامعه تحت پوشش بهزیستی با صنایع‌دستی آشنا و بخش قابل توجهی نیز به این حرفه خانگی مشغول هستند، گفت: آمادگی داریم نمایشگاه دائمی صنایع دستی هنر صنعتگرانِ تحت پوششِ بهزیستی را با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان در شهرستان زرند راه‌اندازی کنیم.

وی افزود: این حرکت گامی بزرگ در تحقق توانمندسازی مددجویان خواهد بود و باعث دیده شدن توانمندی‌ها و قابلیت‌های این قشر در جامعه و به خصوص بنگاه‌های صنعتی خواهد شد و می‌توانند با خرید از این مجموعه به روند رو به رشد این عزیزانِ هنرمند و تولیدکننده کمک کنند.

 پورمحمدی معاون اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان نیز در این جلسه گفت: زرند از پیشگامان بخش‌های آموزش و اشتغال صنایع‌دستی است و این نتیجه رویکرد دستگاه اجرایی شهرستان و در راس آن فرماندار است.

وی افزود: یکی از مهمترین اتفاقات، بحث احیاء دوباره گلیم شعبجره و معرفی آن بود به طوری که این هنر چندصد ساله شعبجره‌ای‌ها اکنون باعث اشتغال ده‌ها بانوی آن روستا شده و کارگاه‌های متمرکز آموزش و تولید و نیز کارگاه‌های خانگی خوبی در روستا فعال هستند.

پورمحمدی اظهار کرد: قطعا بحث ثبت ملی این روستا به عنوان روستای ملی گلیم در دستور کار قرار خواهد گرفت و انشاءالله با حمایت دستگاه‌های اجرایی شهرستان زرند بتوانیم این اقدام بسیار مهم و ارزشمند را محقق کنیم.

در این نشست همچنین محمد اسلامی رئیس میراث فرهنگی زرند اظهار کرد: صنایع دستی با کمترین سرمایه‌گذاری می‌تواند در سریع‌ترین زمان ممکن و با بهره وری بالا به اشتغال کمک کند و قریب ۸۰۰ کارگاه صنایع‌دستی که دارای کُد کارگاهی ویژه هستند ، در جای جای شهرستان و بویژه روستاها به امر تولید و کمک به اقتصاد خانواده فعالیت دارند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط