جمعه 30 فروردین 1404 - 07:29

کد خبر 871604

سه‌شنبه 27 فروردین 1404 - 17:41:55


هزینه‌کرد ۱۲ میلیارد و ۸۰۲ میلیون ریالی برای افزایش بهروری کشاورزیِ سمنان


ایرنا/ مدیر آب، خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی سمنان گفت: ۱۲ میلیارد و ۸۰۲ میلیون ریال برای توسعه اجرای سامانه‌های نوین آبیاری، بهبود روش‌های انتقال آب و نقشه‌های مدیریت‌پذیر خاک در این استان سال ۱۴۰۳ هزینه شد.

حسین شاهینی، مدیر آب، خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی سمنان عنوان کرد: ۲ میلیارد و ۷۷۰ میلیارد ریال برای توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی این استان سال ۱۴۰۳ هزینه شد.
وی ادامه داد: بیش از ۳۹ هکتار از اراضی کشاورزی در نقاط مختلف سمنان سال گذشته با اعتبار تخصیصی به سامانه‌های آبیاری نوین مجهز شد.
مدیر آب، خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی سمنان اضافه کرد: ۲ میلیارد و ۳۲ میلیون ریال در بخش بهبود روش‌های انتقال آب سال ۱۴۰۳ سرمایه‌گذاری و ۳۸ کیلومتر شبکه انتقال آب در بخش کشاورزی این استان به‌روزرسانی شد.
وی با اشاره به اهمیت مدیریت بهینه خاک در کشاورزی مدرن، خاطرنشان کرد: برای تهیه نقشه‌های مدیریت‌پذیر خاک در سمنان هشت میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافت که نتیجه آن پوشش یک هزار هکتار از اراضی این استان بود.
مدیر آب، خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی سمنان تصریح کرد: افزایش بهره‌وری آب و خاک، کاهش هدررفت منابع آبی و توسعه کشاورزی پایدار در استان و برنامه‌ریزی برای توسعه اجرای این طرح‌ها از اولویت‌های این سازمان محسوب می‌شود.
شمار بهره‌برداران بخش کشاورزی این استان در سرشماری سال ۱۳۹۳ حدود ۴۵ هزار نفر بود که این عدد در سرشماری سال ۱۴۰۳ با اضافه شدن ۱۵ هزار نفر، به عدد ۶۰ هزار بهره‌بردار رسید.
بررسی‌ آمار سرشماری کشاورزی ۱۴۰۳ در سمنان نشان می‌دهد شمار بهره‌برداران بخش کشاورزی در مقایسه با ۱۰ سال گذشته، افزایش ۳۰ درصدی دارد.
سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.
از کل گستره بخش کشاورزی استان سمنان ۸۷ هزار هکتار بخش زراعی، ۷۰ هزار هکتار باغ و ۴۰ هزار هکتار آیش است.
تولیدات بخش زراعی استان سمنان سالانه ۹۲۰ هزار تن و میزان محصولات باغی سالانه ۴۸۰ هزار تن است و سالانه بیش از ۲۹۰ هزار تن نیز انواع محصولات دامی در استان سمنان تولید می‌شود.
بیش از ۵۰ درصد از گستره استان سمنان به میزان پنج و ۲ دهم میلیون هکتار نواحی بیابانی است و ۳۵۰ هزار هکتار را جنگل و سه و هشت دهم میلیون هکتار را مرتع شامل می شود.
از ۹ و هفت دهم میلیون هکتار گستره استان سمنان ۱۹۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط