شنبه 31 فروردین 1404 - 02:56

کد خبر 872500

چهارشنبه 28 فروردین 1404 - 12:57:03


تکمیل سد هواسان سرپل‌ذهاب ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد


ایرنا/ سرپرست فرمانداری سرپل‌ذهاب، سد هواسان را از پروژه‌های تحول آفرین برای معیشت مردم منطقه دانست و گفت: تکمیل این پروژه و خطوط انتقال آن به عنوان یکی از اولویت‌های منطقه نیازمند ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار است.

میرحسین رحیمی،سرپرست فرمانداری سرپل‌ذهاب با بیان اینکه اکنون عملیات اجرایی سد هواسان ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: سد هواسان از نوع خاکی با هسته رسی حدود ۵۱ متر ارتفاع دارد و ظرفیت مخزن آن ۱۲۰ میلیون متر مکعب است.
وی با بیان اینکه این سد در دل سامانه گرمسیری قرار دارد، گفت: برای ساخت سد هواسان که عملیات اجرایی آن هشتم اردبیهشت ۹۷ آغاز شده اکنون ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
رحیمی اظهار کرد: این پروژه در کنار ساماندهی آب های منطقه، چهار هزار و ۸۰۰ هکتار از زمین های کشاورزی شهرستان را زیر پوشش قرار می دهد و نقش مهمی در رونق تولیدات کشاورزی و ماندگاری مردم در روستاهای منطقه و امنیت غذایی دارد.
سرپرست فرمانداری سرپل‌ذهاب در ادامه گفت: بسترهای لازم برای احداث سد هواسان و مطالعات آن به اتمام رسیده و برای اجرای آن باید با جدیت تمام تلاش کنیم چون منبعی برای دسترسی به آب پایدار شرب و کشاورزی بخصوص تامین آب سامانه گرمسیری است.
او ارزش سامانه گرمسیری را به مخزن‌های جانبی آن دانست و تاکید کرد که سد بزرگ هواسان تکمیل کننده این طرح است.
ریحی اضافه کرد: ۲۲ هزار هکتار از زمین های کشاورزی شهرستان سرپل‌ذهاب زیر پوشش سامانه گرمسیری قرار دارد که تاکنون ۱۷ هزار هکتار آن به سامانه متصل شده و روند اجرایی در بیش از چهار هزار و ۵۰۰ هکتار در دهستانی های بشیوه، قلعه‌شاهین و پاتاق در حال انجام است.
سامانه گرمسیری «بزرگترین طرح توسعه منابع آب و خاک تاریخ کشور» به منظور مدیریت آب‌های سطحی و تامین آب شرب و کشاورزی و عمران و آبادانی فرصتی برای پیشرفت و توسعه مناطق مرزی غرب کرمانشاه است.
سامانه بزرگ گرمسیری غرب کشور یک ابر پروژه با بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان هزینه است که قطعه اول آن در استان کرمانشاه قرار دارد و شامل مجموعه سدهای هیروی، شهدای ازگله، جامیشان، شرفشاه و تونل نوسود است.
اشتغالزایی و رونق بخش تولید، افزایش سرانه درآمد، کمک به معیشت مرزنشینان و همچنین سیراب نمودن منطقه و مهار آب های مرزی از مزایای بزرگ این طرح است.
با اجرای طرح سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می گیرد که در این طرح ۵۰ هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین به آبی تبدیل می شود ضمن اینکه از این میزان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.
در استان حدود ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
این استان با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
در این استان مرزی که بیش از ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد ۱۲ سد در حال بهره برداری و ۲۰۰ کیلومتر رودخانه وجود دارد.
سرپل ذهاب ۵۵ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی دارد که از ۵۲ هزار و ۷۰۰ هکتار مزارع کشاورزی سالانه ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تن محصولات زراعی و از ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغ نیز حدود ۱۴ هزار تن انوع محصولات هر سال برداشت می‌شود.


پربیننده ترین

آخرین اخبار


سایر اخبار مرتبط