شنبه 31 فروردین 1404 - 19:45

کد خبر 873456

پنج‌شنبه 29 فروردین 1404 - 09:56:34


اورژانس همدان: هنگام وقوع صاعقه از وسایل الکترونیکی استفاده نکنید


ایرنا/ رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: هنگام وقوع صاعقه از وسایل الکترونیکی مثل تلفن همراه استفاده نکنید و به وسایل برقی و فلزات دست نزنید.

محمد رضا شکوهی، رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان یادآوری کرد: سال گذشته صاعقه موجب مصدومیت پنج نفر شد که از این تعداد یک نفر جان خود را از دست داد.

وی اضافه کرد: فوتی ناشی از برخورد صاعقه مربوط به برخورد صاعقه با یک چوپان ۱۹ ساله در ارتفاعات اژدرآباد شهر کرفس از توابع شهرستان رزن است که اردیبهشت سال گذشته رخ داد.

مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: انرژی آزاد شده از صاعقه ۲۰۰ هزار آمپر و ۱۰۰ میلیون ولت و حرارت تولیدشده توسط آن بین ۲۰ هزار تا ۶۰‌ هزار فارنهایت است.

شکوهی با بیان اینکه بیشتر موارد مرگ و میر ناشی از برخورد صاعقه مربوط به افراد فعال در فضای آزاد است، گفت: قایقران‌ها، شناگران، چوپان‌ها و کوهنوردان بیش از دیگران در معرض خطر صاعقه قرار دارند.

وی ادامه داد: عامل مهمی که منجر به آسیب یا مرگ ناشی از صاعقه می شود این است که فرد در مسیر تخلیه بار الکتریکی صاعقه قرار می گیرد.

رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی همدان گفت: هنگام بروز صاعقه افرادی بر اثر برخورد مستقیم صاعقه دچار جراحت یا مرگ می‌شوند بعضی هم به صورت غیر مستقیم دچار جراحت شده برای نمونه کنار درختی که صاعقه با آن برخورد کرده حضور داشتند.

شکوهی افزود: سیستم قلبی‌، عروقی و عصبی هنگام بروز صاعقه بیشتر دچار آسیب می‌شود بنابراین مرگ ناشی از ایست قلبی و تنفسی رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه آسیب بافتی ناشی از صاعقه با آسیب ناشی از برق پرفشار متفاوت است، اظهار کرد: مسیر آسیب ناشی از صاعقه بیشتر بر سطح پوست رخ می‌دهد تا از آن عبور کند، همچنین به علت کوتاه بودن مدت صاعقه اغلب سوختگی سطحی است.

هنگام‌ وقوع صاعقه چه کنیم؟

رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: هنگام‌ وقوع صاعقه احتمال اینکه مجدد صاعقه در همان محل رخ دهد وجود دارد بنابراین باید مصدوم را به محل امن و پناهگاه منتقل کرد.

شکوهی افزود: چنانچه در محل باز قرار دارید و پناهگاه در دسترس نیست با حالت نشسته زانوها را جمع کنید و سر خود را خم کنید تا حد امکان هدف کوچکتری باشید.

وی ادامه داد: همچنین در صورت قرار داشتن در نزدیک یک درخت، باید سریع محل را ترک کرده و به محل کم ارتفاع و پست رفت.

رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: صاعقه تمایل زیاد به اشیایی دارد که از سطح زمین بالاتر هستند مانند درختان، دیوارها و غیره، پس در مکان‌های مرتفع، لبه صخره‌ها و پرتگاه‌ها قرار نگیرید و از درختان، تپه‌ها دکل‌های برق و مخابراتی دور شوید.

شکوهی بیان کرد: داخل خودرو مکان امن محسوب می‌شود و باید هنگام بروز صاعقه داخل آب قرار نگرفت و در صورت شنا سریع از آب خارج شد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط