شنبه 31 فروردین 1404 - 20:54

کد خبر 875249

شنبه 31 فروردین 1404 - 08:58:00


سلیمی نمین: پزشکیان مثل روحانی مذاکره را به برگی برای افزایش قدرت تبدیل نکرد


نامه نیوز/ تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: افکارعمومی ایران احساس غرور می کند که بتوانیم خواسته‌های خودمان را در مذاکره با ادبیات قوی دنبال کنیم.

سخنان مهم رهبر انقلاب در حمایت و تأیید دور نخست گفتگوها با آمریکا تندروهای سوپر انقلابی را غافلگیر کرد. کسانی که تا پیش از سخنرانی رهبری، مذاکرات را اتفاقی تلخ و خلاف رهنمودهای ولایت توصیف می کردند و سعی داشتند آن را تصمیم دولت یا شورای عالی امنیت ملی جلوه دهند، امروز به معنای واقعی کلمه آچمز شدند. گروهی از تندروها رویه سکوت پیش گرفتند و گروهی دیگر نیز در مقام توجیه برآمدند که سعی دارند با اتخاذ مواضع رادیکال دست هیأت ایرانی را پای میز پر کنند.

عباس سلیمی نمین در گفت‌وگو با نامه نیوز درباره نگاه انتقادی رادیکال های سوپر انقلابی به مذاکرات ایران و آمریکا گفت: حکمرانی امروز ایجاب می کند که در شرایط مختلف متناسب با مسائل میدانی عمل کنیم چون همیشه نمی توان برای پیشبرد امور روی یک حرف ایستاد و یک برنامه داشت بلکه باید برای حالت های مختلف، سناریوهای مختلف داشت. ایران در حالی با آمریکا وارد مذاکره شد که نه تنها از راهبردهای خود عدول نکرد بلکه پیشرو در مذاکرات عمل می کند.

وی با بیان اینکه ایران با شرایط خود گفت‌وگوها را پیش برد، افزود: صرفا درباره موضوع هسته ای صحبت کردیم، محل و نوع مذاکره (غیرمستقیم بودن گفتگوها) را ما نیز تعیین کردیم و شرط غیرمستقیم بودن مذاکرات را گذاشتیم تا نشان دهیم با آمریکایی ها مشکل داریم؛ وقتی مسیر گفتگوها براساس شروط ایران جلو می رود، پس چرا باید نگران مذاکره بود؟ آیا ما توانایی نداریم که یک موضوعی را در قالب مذاکره مدیریت کنیم؟ خوشبختانه هم قدرت بیان خواسته ها و احصا حقوق مان را پای میز مذاکره داریم و هم می توانیم افکارعمومی جهان را اقناع کنیم.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه هرگز آمریکا نمی تواند موضوعی را به ما تحمیل کند، اظهار کرد: اگر آمریکایی ها موضوعی را مطرح کنند که مطابق منافع ملی ما نباشد به سرعت می توانیم از آن موضوع فاصله بگیریم. هر چند مقامات آمریکایی مواضع مختلفی در واشنگتن دارند، اگر فردی خلاف توافقات کلی دوجانبه حرف متفاوتی زده بلافاصله آن را اصلاح کرده است.

وی درباره تلاش براندازان و سوپرانقلابی‌ها برای سخنگویی از جانب مردم ادامه داد: هیچ کدام از آنها افکارعمومی داخل کشور ما را نمایندگی نمی کنند. افکارعمومی ایران احساس غرور می کند که بتوانیم خواسته‌های خودمان را در مذاکره با ادبیات قوی دنبال کنیم. تا امروز نیز آنچه صورت گرفته با منطق و ادبیات قوی دنبال شده است.

سلیمی نمین مذاکرات امروز را متفاوت با زمان مذاکرات برجام خواند و یادآور شد: آن زمان دولت آقای روحانی نگاه متفاوتی به مذاکرات داشت و می خواست آن را به عنوان یک برگ سیاسی برای افزایش قدرت خودش استفاده کند اما این رویکرد در دولت آقای پزشکیان وجود ندارد و دولت چهاردهم کاملا مسئله مذاکره را از فعالیت های خود و پیشبرد امور کشور جدا کرده است.

تحلیلگر مسائل سیاسی گفت:  دولت آقای روحانی برای هدف سیاسی خود به تیم مذاکره کننده برای به نتیجه رساندن هرچه سریعتر گفتگوها فشار می آورد اما این را در مذاکرات کنونی نمی بینیم. برخی معتقدند مذاکرات فعلی عقبه دارد، البته این امکان هم است که قبلا هم مسائلی ردوبدل شده باشد اما از زمانی که کاملا تمایل آمریکا برای مذاکره با ایران به صورت مکتوب درآمد، توفیقات خوبی را در عرصه مذاکره داشتیم و تمام شرایط ما تأمین شده است. در مجموع معتقدم مذاکره منجر به نتیجه با حفظ اصول، پشتوانه مردمی نظام را محکم تر و قوی تر می کند چون نشان می دهد ما منطق قوی داریم.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط