یک‌شنبه 01 اردیبهشت 1404 - 23:20

کد خبر 877023

یک‌شنبه 01 اردیبهشت 1404 - 14:28:33


ماجرای گرفتار شدن ۲۷ حیوان زبان‌بسته درون یک گودال


تسنیم/ معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی استان هرمزگان درباره گرفتار شدن حدود ۳۰ رأس قوچ و میش درون یک گودال که توسط افراد محلی نجات یافتند، توضیح داد.

انتشار ویدئویی از گرفتار شدن چندین رأس قوچ و میش‌ها در یک چاله که در استان هرمزگان رخ داده باعث نگرانی دوستداران محیط زیست و حیات وحش کشور شده است.

میثم قاسمی معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی استان هرمزگان در رابطه با این موضوع گفت: این اتفاق خارج از مناطق حفاظت‌شده و تحت مدیریت سازمان محیط زیست رخ داده، اما به هر حال در عرصه‌های طبیعی صورت گرفته است.

وی افزود: منطقه‌ای که مورد بحث است، یکی از مناطقی‌ است که ما در آنجا جمعیت خوبی از حیات‌وحش به ویژه قوچ و میش داریم؛ جمعیتی که تحت حفاظت جامعه محلی به‌خوبی حفظ شده و وضعیت مناسبی دارد.

امسال تقریبا هیچ بارندگی‌ای نداشتیم
قاسمی با بیان اینکه امسال تقریبا هیچ بارندگی‌ای نداشته‌ایم، گفت: مناطقی که در تصاویر دیده می‌شود، شامل آبگیرهای طبیعی یا به‌قول دوستان «سنگاب» هستند؛ محل‌هایی که در فصل بارندگی از آب پر می‌شوند و برای ماه‌ها باقی می‌مانند. در این نقطه خاص چند آبگیر در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. به آبشخورهای موجود در این محل‌ها هر سال توسط همیاران و محیط‌بانان رسیدگی و مسیری برای خروج حیات وحش از آن فراهم می‌شود.

وی بیان کرد: در واقع این سنگاب‌ها از منابع آبی هستند که هر سال حیات وحش استان از آن تغذیه می‌کند. در مناطق کوهستانی منابع آبی‌ای داریم که به همین شکل آب در آن‌ها جمع می‌شود و حیات‌وحش از آن بهره‌مند می‌شود.

بیشتر آبشخورها در معرض خطرند/ تأمین آب با چهارپا و خودرو
قاسمی گفت: اکنون، با توجه به وضعیت خشکسالی، بیشتر آبشخورها در معرض خطرند. برخی از این مناطق با چهارپا یا خودرو قابل دسترسی هستند، اما هر کدام چالش‌های خاص خود را دارند. در نقاطی که دسترسی آسان‌تر است، خودرو و تانکرهای آبرسانی می‌توانند آب را به آبشخورها منتقل کنند، اما باید برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد تا همه مناطق تحت مدیریت در نظر گرفته شوند.

وی در پایان تاکید کرد: در کنار تأمین آب؛ ایمن‌سازی این منابع، پایش مستمر و برنامه‌ریزی جامع برای مقابله با بحران آب در مناطق طبیعی ضرورتی انکارناپذیر است. این ایمن‌سازی تنها با کمک جوامع محلی ممکن است و اگر همیاران و مردم محلی نباشند، این محل‌ها به کشتارگاه حیوانات و محل جولان شکارچیان تبدیل خواهد شد.

آمار تلفات و نجات‌ حیوانات در حادثه
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی استان هرمزگان اظهار کرد: آن نقطه‌ای که حادثه رخ داده، گودال عمیق‌تری بوده و متأسفانه به دلیل نبود آب، تعدادی از جانوران در آن گرفتار شده‌اند.

وی با بیان اینکه بررسی علت دقیق این حادثه نیازمند بررسی‌های بیشتری است، ادامه داد: خوشبختانه بخشی از این جانوران نجات پیدا کرده‌اند که این موضوع اقدامی بسیار مهم، شاخص و ارزشمند به‌شمار می‌رود. در مجموع ۲۴ راس نجات پیدا کرده و متاسفانه ۳ راس تلف شدند.

وقوع حادثه مشابه برای یک پلنگ
قاسمی تصریح کرد: مشابه این اتفاق در سال‌های گذشته نیز در نقاط مختلف رخ داده است. به‌عنوان نمونه، چند سال پیش در حوزه جاز یک قلاده پلنگ در یکی از این گودال‌ها گرفتار شده بود که با همکاری تیم‌های محلی نجات یافت. این‌گونه حوادث به‌ویژه در فصول گرم و دوره‌های خشکسالی که منابع آبی بسیار محدود می‌شود، تکرار می‌شوند و متأسفانه شاهد موارد ناگواری هستیم.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط