یک‌شنبه 01 اردیبهشت 1404 - 22:21

کد خبر 877279

یک‌شنبه 01 اردیبهشت 1404 - 18:45:00


معاون رئیس‌جمهور در امور زنان: مسیر توانمندسازی زنان را باید هموار کنیم


ایسنا/ معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به در پیش بودن روز دختر، از برگزار شدن پویش ملی «دخترم، افتخار ایران» به مناسبت روز دختر خبر داد و تاکید کرد: این پویش با هدف پاسداشت مقام دختر و با بهره‌گیری از محتوای بصری یکپارچه، در سراسر کشور اجرا خواهد شد.

 زهرا بهروزآذر در سومین جلسه هم‌اندیشی مشاوران امور بانوان دستگاه‌های اجرایی که امروز در کمیته امداد امام خمینی (ره) برگزار شد، ضمن قدردانی از ریاست کمیته امداد خمینی (ره)، گفت: یکی از موضوعات مهمی که در کشور کمتر به آن توجه می‌شود، نهاد خانواده است. ما در بسیاری از موارد از دیگر کشورها جلوتر هستیم، اما این دستاوردها به درستی معرفی نشده‌اند.

وی با اشاره به حضور خود در نشست بین‌المللی خانواده در قطر با مشارکت ۱۳۰ کشور اظهار کرد: برای من بسیار تکان‌دهنده بود که متوجه شدم ما چقدر در این حوزه جلو هستیم و دنیا چقدر از آن بی‌اطلاع است. در قانون اساسی جمهوری اسلامی، به ویژه در اصل دهم، خانواده به عنوان بنیادی‌ترین نهاد جامعه شناخته شده است و تمامی سیاست‌گذاری‌ها باید در جهت تحکیم و تعالی آن باشد.


معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده اصول بیستم و بیست‌ویکم قانون اساسی را یادآور شد و تصریح کرد: در اصل ۲۱ به‌صراحت به زنان سرپرست خانوار اشاره شده و دولت موظف به ارائه خدمات حمایتی به این قشر است.


بهروزآذر با اشاره به جایگاه کمیته امداد در حمایت از خانواده‌ها خاطرنشان کرد: تأسیس این نهاد تنها ۲۲ روز پس از تشکیل نظام جمهوری اسلامی، نشانه‌ای از اهمیت حفظ خانواده و رسیدگی به محرومان بوده است. کمیته امداد توانسته با شناسایی مسائل روز و ارائه راهکارهای به‌روز، به طور مستمر خدمات مؤثری ارائه دهد.


وی در ادامه، به دغدغه‌های مرتبط با زنان ایرانی دارای همسر اتباع پرداخت و ابراز داشت: مسائل حقوقی این زنان در هیأت دولت مطرح شده و تلاش می‌کنیم با همکاری کشورهای مربوطه، پیگیر حل مشکلات آن‌ها باشیم.معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر ظرفیت‌های ملی در حوزه زنان سرپرست خانوار بیان کرد: بیش از ۹۰ نفر از مشاوران، معاونان، مدیران کل و فعالان حوزه زنان امروز در این نشست حضور دارند تا با هم‌افزایی، به بهبود سیاست‌گذاری‌ها در این حوزه کمک کنند. ما باید تلاش کنیم موانع رشد و شکوفایی زنان، به‌ویژه زنان سرپرست خانوار، را شناسایی و برطرف کنیم.

بهروزآذر ادامه داد: متأسفانه در کشور شاهد فعالیت‌های جزیره‌ای هستیم. هر دستگاهی وظیفه‌ای برعهده دارد اما هماهنگی کافی وجود ندارد. در حال حاضر ۲۴ دستگاه در حوزه زنان و خانواده مسئولیت دارند. ما باید با هم‌افزایی و تقسیم وظایف شفاف، از دوباره‌کاری‌ها جلوگیری کنیم.

وی به استفاده از سامانه‌ها و بانک‌های اطلاعاتی مانند «سخا» و «بانک اطلاعات رفاه ایرانیان» برای افزایش هماهنگی بین دستگاه‌ها اشاره کرد و یادآور شد: بنای ما استفاده حداکثری از ظرفیت‌هاست تا خدمات شایسته‌تری به زنان سرپرست خانوار ارائه دهیم.معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به تفاهم‌نامه امضا شده با سازمان فنی و حرفه‌ای کشور عنوان کرد: زنان متقاضی ورود به عرصه کارآفرینی باید در سه حوزه ارتقاء یابند؛ مهارت‌های بنیادین مانند خودباوری و گفت‌وگوی مؤثر، مهارت‌های فنی و تکنولوژیکی و مهارت‌های کسب‌وکار.


به گفته بهروزآذر، بسیاری از زنانی که امروز مسئولیت خانواده را به‌دوش می‌کشند، پیش از آن خانه‌دار بوده‌اند و اکنون بدون آمادگی قبلی، باید بار اقتصادی خانواده را نیز مدیریت کنند. ما باید برای چنین شرایطی آمادگی داشته باشیم و مسیر توانمندسازی را برای آنان هموار کنیم.وی ضمن اشاره به برنامه‌های در دست اجرا و آیین‌نامه‌های مصوب در این زمینه گفت: هدف ما این است که با شناسایی دقیق‌تر نیازمندان و ظرفیت‌های موجود، همکاری مؤثری میان دستگاه‌ها و نهادهای خیریه شکل بگیرد.در پایان، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به در پیش بودن روز دختر، از برگزار شدن پویش ملی «دخترم، افتخار ایران» خبر داد و اظهار داشت: این پویش با هدف پاسداشت مقام دختر و با بهره‌گیری از محتوای بصری یکپارچه، در سراسر کشور اجرا خواهد شد.


پربیننده ترین

آخرین اخبار


سایر اخبار مرتبط