دوشنبه 02 اردیبهشت 1404 - 02:04

کد خبر 877404

یک‌شنبه 01 اردیبهشت 1404 - 20:20:14


ورود شورای اسلامی شهر تبریز به موضوع بازداشتی‌ها


تسنیم/ اعضای شورای اسلامی شهر تبریز با تأکید بر ضرورت برگزاری جلسه غیرعلنی با حضور شهردار تبریز، بر ضرورت ورود به موضوع بازداشتی‌های شهرداری تأکید کردند.

مردم باید در جریان بازداشتی‌های شهرداری تبریز قرار گیرند

حکیمه غفوری، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در این جلسه و ابتدای تذکر خود سالروز تاسیس سپاه پاسداران را به سربازان بی‌ادعا تبریک و تهنیت گفت و این روز را گرامی داشت.

وی اظهار کرد: نامه‌ برگزاری جلسه رسیدگی به بازداشتی‌های شهرداری برای امضا دریافت شد؛ سعی نکنیم اختیارات و وظایف هیئت‌رئیسه را از دست بدهیم. هیئت رئیسه اختیار دارد جلسه فوق العاده تشکیل دهد؛ مخصوصا در مسائلی که وظیفه ذاتی شورا بوده و نیازی به جمع‌آوری امضا نیست.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: این نامه‌نگاری‌ها بوی رسانه‌ای و تبلیغاتی دارد. رسیدگی به دستگیری‌ها وظیفه ذاتی شوراست و این رسیدگی باید در جلسه علنی باشد و مردم در جریان دستگیری‌ها باشند. چرا باید این جلسه غیرعلنی باشد؟ بگذاریم مردم آگاه شوند.

غفوری گفت: برگزاری جلسه فوق‌العاده در چنین مسائلی، از وظایف ذاتی هیئت رئیسه است و اعضا نیز باید حضور داشته باشند.

وی تصریح کرد: ما باید در عمل خود نشان دهیم که نظارت کرده‌ایم. بعضی مسائل نباید بدعت باشد و اختیارات هیئت‌رئیسه نادیده گرفته شود. این جلسه باید در هفته‌های قبل برگزار می‌شد. بشخصه خواهان برگزاری فوری و علنی این جلسه هستم. ممکن است آمار اشتباهی در جامعه مطرح شود و عده‌ای هم منتظر آمار رسمی هستند که در این خصوص باید شفاف‌سازی شود.

مسئولان بالادستی هم باید پاسخگوی تخلفات باشند

علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز در تذکر خود، در این جلسه، اظهار کرد: طرح موضوع بازداشتی‌های شهرداری تبریز به صورت علنی، اقدام خوبی است اما ما از متن پرونده اطلاع نداریم و نیاز است از دستگاه‌های نظارتی حضور یابند و جلسه غیرعلنی برگزار شود.

وی با تأکید بر اینکه جلسه علنی موجب شفافیت است، گفت: در این موضوع که مطرح شده، احساس می‌کنم بی‌انصافی صورت می‌گیرد. هر کس در جایگاهی که خلاف کرده باید پاسخگو باشد اما مسئول بالادستی هم باید جوابگو باشد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در برخی موارد، شورا موجب بروز تخلف است. شورا زمینه را فراهم می‌کند و سپس انتظار دارد کسی مرتکب جرم نشود. مین‌هایی که شورا ایجاد کرده‌ است را هرکسی نمی‌تواند خنثی کند. همه این اراده و ایمان و تخصص را ندارند که در مواقع بروز فساد و جرم، خودداری کنند و در نتیجه چنین فاجعه‌هایی در جامعه ایجاد می‌شود.

راستی تصریح کرد: بیش از آن‌که به کسانی که بازداشت شده‌اند، باید به زمینه‌های وقوع فساد توجه کنیم، باید به زمینه ایجاد ضرورت‌های قانونی توجه کنیم. شورا در انتخاب‌ها دقت نکرده‌ و چنین وضعی پیش آمده است.

وی گفت: در اول ورود خود به شورای اسلامی شهر تبریز، تذکری دادم که به ساخت‌وسازهای غیرمجاز باید ورود شود. در 50 درصد فسادها افرادی سودجو مطرح هستند. در ماده‌ 100 می‌بینیم چه تخلفی صورت گرفته است؛ زمینه فساد بیشتر در ساخت‌وسازهای غیرمجاز است. این موضوع را با اطلاعات مطرح کردم که افراد مسئول دچار مشکل نشوند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: ما نباید با این موارد کلیت کار را زیر سؤال ببریم. اقدامات ارزنده‌ای در شهرداری تبریز اتفاق افتاده است. نباید عملکرد خود را هم زیر سوال ببریم. هرکس هم تخلفی کرده باید به سزایش برسد. شورا نباید زمینه‌ را به گونه‌ای فراهم کند که کسی جرات دست‌درازی به بیت‌المال را داشته باشد. شورا باید کار خود را با قاطعیت پیش ببرد.

راستی اظهار کرد: شورا نمی‌تواند به پرونده بازداشتی‌ها ورود کند. این مسئله، یک موضوع قضایی است که در روند بررسی قرار گرفته است. شورا اگر بخواهد ورود کند باید ببیند چه زمینه‌هایی برای فساد وجود دارد و دلایل وقوع آن چیست. برای بررسی چنین مسئله‌ای جلسه غیرعلنی نیاز نیست اما اگر دستگاه‌ نظارتی هم‌ دعوت می‌شود براساس نظر دستگاه نظارتی علنی یا غیرعلنی باشد.

وی گفت: قدردان دستگاه نظارتی و قضایی هستیم که به موضوع بازداشتی‌های شهرداری تبریز ورود کرده است؛ نظر شهردار تبریز هم برخورد با چنین موضوعاتی است.

مطالبه افکار عمومی و رسانه‌ها درخصوص شفافیت بازداشتی‌های شهرداری تبریز

غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در تذکر خود، در این جلسه، اظهار کرد: وظیفه ذاتی شورا نظارت است و افکار عمومی و رسانه‌ها درخصوص شفافیت بازداشتی‌های شهرداری تبریز مطالبه می‌کنند. به‌عنوان شورا زمانی‌که نمی‌توانیم کامل و موثق جواب دهیم مسائل و حواشی مختلفی ایجاد می‌شود.

وی گفت: درخصوص برگزاری جلسه‌ای در این خصوص در هیئت‌رئیسه به نتیجه نرسیدیم و پس از جلسه هیئت‌رئیسه باز هم بازداشتی بود. نخواستیم اعضای شورا مسلوب‌الاختیار شوند و بر همین اساس نامه برگزاری جلسه ارسال شد.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: نخواستیم بعضی کارها خللی در بررسی پرونده‌ها ایجاد کند. تلاش داریم آخرین اطلاعات را به افکار عمومی بدهیم و پاسخگوی رسانه‌ها باشیم.

احمدی با اشاره به اینکه هیئت‌رئیسه تاکنون جلسه غیرعلنی نداشته‌‌ است، گفت: نباید در حق کسی اجحاف شود و ضرورت دارد به صورت صحیح و موثق اطلاع‌رسانی کنیم و نباید اتهامی صورت بگیرد و حقی ضایع شود.

وی گفت: قصد ما این است به وظیفه ذاتی‌مان عمل کنیم، بسترهای فسادخیز شناسایی شده و از بین برود. اینکه کسی تخلف و دامان نیروهای خدوم شهرداری را لکه‌دار می‌کند، پذیرفته نیست.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در پایان گفت: ما از رسیدگی به تخلف حمایت می‌کنیم و رسیدگی به فساد خواسته قلبی ماست. ما هم باید از همکاران خود صیانت کنیم و هم بسترهای فساد را شناسایی کنیم. کمیسیون تحقیق هم به این مسئله ورود کرده است.

دستگاه‌های نظارتی و امنیتی به‌خوبی وظیفه خود را می‌شناسند

احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز طی تذکری در این جلسه، اظهار داشت: بحث تعیین تکلیف موضوع نامه بررسی بازداشتی‌های شهرداری مطرح است.

وی گفت: این‌که چه کسی بازداشت شده است، فکر نمی‌کنم برای اعضای شورای اسلامی شهر تبریز مهم باشد. ما دستگاه امنیتی، نظارتی و حراست نیستیم و این دستگاه‌ها به خوبی وظیفه خود را می‌شناسند و فرایندهای قانونی را طی می‌کنند.

دبیر شورای اسلامی شهر تبریز گفت: اگر دلیل بازداشتی راجع‌به موضوعات و اختیارات مصوبات است، می‌توانیم بازنگری کنیم و اگر راجع‌به قوانین بالادستی است باید موضوع به مراجع بالادستی انتقال یابد.

صادقی اظهار کرد: بنا بر موافقت هشت نفر از اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، این جلسه تشکیل می‌شود و زمان این جلسه نیز با تصمیم اعضا تعیین می‌شود.

وی، با تأکید بر حضور شهردار در این جلسه گفت: تشکیل این جلسه بدون حضور شهردار، وقت تلف کردن است.

شورا امین شهر و شهرداری است

روح‌الله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در تذکر خود، در این جلسه، اظهار داشت: در بحث بازداشتی‌ها کاملا محرز است که اطلاعاتی از افراد نداریم.

وی گفت: در جایی که باید جلسه علنی باشد، ساختمان شورا را در جلسه غیرعلنی تغییر می‌دهیم و حتی حوصله نداریم در خصوص آن بحث کنیم.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: در جلسه علنی می‌خواهیم فقط کلیات را بگوییم؟ از مسئولان امر دعوت می‌کنیم در جلسه حضور داشته باشند. شورا امین شهر و شهرداری است و اگر احساس مسئولیت کند باید زمینه‌های ایجاد فساد را بررسی کند.

رشیدی گفت: ما منادی علنی‌سازی جلسات هستیم اما این مورد مستقیما با آبروی افراد در ارتباط است و پیشنهاد ما ارائه گزارش های موجود در این خصوص در جلسه غیرعلنی است.

وی، گفت: ماده 16 می‌گوید هیئت رئیسه نمی‌تواند جلسه غیرعلنی برگزار کند و در این خصوص باید رأی دو سوم اعضا اخذ شود.

ضرورت حفظ حرمت و کرامت افراد در بررسی بازداشتی‌ها

اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز طی تذکری در این جلسه، اظهار داشت: نظرات اعضای شورا قابل احترام است و اگر‌ نامه هیئت‌رئیسه در خصوص بازداشتی‌های شهرداری را امضا کرده‌ایم، باید به آن پایبند باشیم.

وی افزود: متن نامه مشخص است و ناظر بر جلسهٔ غیرعلنی است.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: این جلسه به جهت حفظ حرمت و کرامت‌های انسانی غیرعلنی برگزار می‌شود. پیش از هرچیز باید حرمت افراد حفظ شود.

چمنی خاطرنشان کرد: در حال حاضر صرفا اتهاماتی مطرح است و قانون‌گذار مشخص کرده که تشکیلات قضایی باید به چنین مسئله‌ای ورود کند. ما حق ورود نداریم. ضمن احترام به همکاران، حوزهٔ کاری ما‌ مشخص شده‌ است.

وی در پایان گفت: قانون اختیار رسیدگی به پرونده را به شورای شهر نداده و مدیریت واحد شهری اتفاق نیفتاده است. ما سیاست‌گذار مجموعه شهرداری هستیم و طبق نامه جلسه باید تداوم یابد.

هر‌کسی نظر خود را در مورد موضوع بازداشتی‌های شهرداری اعلام کند

علی نوای باغبان، عضو شورای اسلامی شهر تبریز طی تذکری در این جلسه، اظهار داشت: در جلسه غیرعلنی رسیدگی به بازداشتی‌های شهرداری، حرفی نخواهیم زد که در جلسه علنی نتوانیم بزنیم. چه چیزی را می‌خواهیم غیرعلنی کنیم؟ ما اصلا نمی‌دانیم جزئیات پرونده چیست. اگر می‌خواهیم کلیات را مطرح کنیم، باید علنی باشد.

وی ادامه داد: همه باید در‌خصوص حرف‌های خود پاسخگو باشند. فعلا کسی از چیزی خبر ندارد و از کلیات سخن گفته خواهد شد. اکنون که مطرح شده‌، هرکسی نظر خود را اعلام کند انگار که مورد پرسش خبرنگاران قرار گرفته‌ایم.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: نمی‌توان مابین جلسه غیرعلنی و علنی مرزبندی کرد. با غیرعلنی شدن جلسه نمی‌توانیم افکار عمومی را قانع کنیم. در جلسه غیرعلنی چه می‌توان گفت که در علنی نمی‌توان گفت؟

باغبان در پایان گفت: جلسه را علنی برگزار کنیم و اگر نیاز است شهردار هم حضور داشته باشد. حتی ممکن است بر اساس نظرات و بحث‌های مطرح شده در جلسه تصمیماتی نیز اتخاذ شود.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط