دوشنبه 02 اردیبهشت 1404 - 00:04

کد خبر 877513

یک‌شنبه 01 اردیبهشت 1404 - 22:40:00


دستگاهی که زلزله را از فضا پیش‌بینی می‌کند


فارس/سازمان فضایی ناسا با همکاری چند دانشگاه و شرکت خصوصی، اولین حسگر کوانتومی فضایی را برای بررسی آنی گرانش زمین با کارکردهای متنوع به کار خواهد گرفت.
 به نقل از اینترستینگ انجینیرینگ، شدت گرانش کره زمین یکنواخت نیست و علت آن تغییر جرم بخش‌های مختلف کره زمین به دلیل جریان آب، وقوع زلزله، ذوب یخ‌ها و سایر رویدادهای زمین‌شناسی است.
اندازه‌گیری دقیق چنین تغییراتی به مدیریت منابع طبیعی کره زمین، پیش‌بینی بلایای طبیعی و درک اثرات تغییرات آب‌وهوایی بر زندگی انسان کمک می‌کند.
تولید اولین حسگر کوانتومی فضایی، یک گام بزرگ برای استفاده از فناوری‌های کوانتومی برای اندازه‌گیری دقیق تغییرات گرانش زمین است.
ناسا در این زمینه تصریح کرد: این مأموریت اولین سنجش کوانتومی ازاین‌دست خواهد بود و راه را برای مشاهده وضعیت منابع مختلف از ذخایر نفتی گرفته تا منابع جهانی آب شیرین هموار خواهد کرد.
این حسگر یک گرادیومتر است، ابزاری که تغییرات گرانش زمین را با مقایسه شتاب سقوط دو جسم مجاور با یکدیگر اندازه‌گیری می‌کند. در جایی که گرانش قوی‌تر است، یک جرم آزمایشی با شتاب بیشتری سقوط می‌کند.
این رویکرد مؤثرتر از روش‌هایی مورداستفاده برای اندازه‌گیری گرانش بر روی زمین است که اغلب تحت‌تأثیر عوامل محیطی قرار می‌گیرند. در مقابل، فضا محیطی بدون مزاحمت فراهم کرده و به دانشمندان امکان می‌دهد خوانش‌های دقیق‌تری از گرانش زمین داشته باشند.
دانشمندان می‌گویند حسگرهای کوانتومی ده برابر دقیق‌تر از حسگرهای سنتی مورداستفاده بر روی زمین و نیز سبک‌تر و کوچک‌تر هستند.
انتظار می‌رود نسخه نهایی این حسگر ۱۲۵ کیلوگرم وزن داشته و تنها ۰.۲۵ مترمکعب فضا اشغال کند. نسخه نهایی این محصول تا سال ۲۰۲۳ عرضه می‌شود.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط