دوشنبه 02 اردیبهشت 1404 - 22:47

کد خبر 877913

سه‌شنبه 03 اردیبهشت 1404 - 15:01:00


مقایسه هیوندای سوناتا ۲۰۲۵ و اشکودا سوپرب


آخرین خودرو/ هیوندای سوناتا و اشکودا سوپرب جزو سدان های لوکس و جدید بازار ایران هستند که در بازار ایران می توانند رقیب یکدیگر به حساب آیند.

پیش از روی کار آمدن خودروهای کراس‌اوور و همه‌گیر شدن این دسته از وسایل نقلیه، خودروهای سدان، به‌ویژه محصولات سایز متوسط، طرفداران زیادی بین خانواده‌ها پیدا کرده بودند. ابعاد بزرگ‌تر کابین نسبت به سایر خودروهای شهری باعث شده بود تا این‌گونه ماشین‌ها برای خانواده‌های عمدتاً پرجمعیت آن دوران، جذابیت و کاربردپذیری بالاتری داشته باشند.

 در حال حاضر نیز محصولاتی همچون هیوندای سوناتا و اشکودا سوپرب همچنان پرچم این سگمنت را بالا نگه داشته و تلاش دارند تا دسته خودروهای سدان را در شرایط بازار رو به رشد کراس‌اوورها، زنده نگه دارند. به‌تازگی مدل‌های جدید این دو خودرو به بازار ایران آمده و عطر و بوی تازه‌ای به سگمنت سدان‌های خانوادگی سایز متوسط وارداتی بخشیده‌اند. به همین دلیل به مقایسه هیوندای سوناتا ۲۰۲۵ و اشکودا سوپرب پرداختیم تا نسبت به جزئیات پیدا و پنهان این دو رقیب بیشتر آگاهی پیدا کنید.

درباره هیوندای سوناتا ۲۰۲۵ هرمس خودرو و اشکودا سوپرب
هیوندای سوناتا یکی از معروف‌ترین سدان‌های بازار ایران و از محبوب‌ترین خودروهای خانوادگی کره‌ای محسوب می‌شود که تاکنون در قالب هفت نسل به بازارها راه پیدا کرده است. نسل هفتم هیوندای سوناتا در سال ۲۰۱۹ معرفی شد که طراحی چهره آن با انتقاداتی روبه‌رو بود؛ اما نسخه فیس‌لیفت ۲۰۲۳ این خودرو با چهره کاملاً متمایز، توانسته تا به اینجای کار نظرات مثبت زیادی را به خود جلب کند. شرکت هرمس خودرو نیز برای اولین بار از این محصول در سال ۱۴۰۳ رونمایی کرد و از آغاز عرضه آن در قالب دو مدل ویژه جانبازان و کاربران عادی به بازار ایران خبر داد.

سوپرب نیز یکی از محصولات زیرمجموعه کمپانی آلمانی فولکس‌واگن است که توسط شرکت اشکودا در جمهوری چک به تولید می‌رسد. نخستین نسل این سدان سایز متوسط در سال ۲۰۰۱ رونمایی شد و نسل سوم آن نیز از سال ۲۰۱۵ به میدان آمد. تولید این خودرو تا سال ۲۰۲۴ ادامه پیدا کرد و در این میان یک یا دو مرتبه به‌صورت جزئی مورد فیس‌لیفت قرار گرفت که آخرین نسخه فیس‌لیفت آن توسط شرکت پارس ساتر هوشمند به ایران وارد شده است. باید بدانید نسل چهارم این خودرو نیز هم‌اکنون به بازارهای جهانی راه پیدا کرده و احتمال حضور آن در بازار ایران وجود دارد.

ویدیوی معرفی سوناتا هرمس خودرو

ویدیوی تست و بررسی اشکودا سوپرب پارس ساتر هوشمند

مقایسه طراحی ظاهری هیوندای سوناتا و اشکودا سوپرب
همان‌طور که اشاره کردیم، هیوندای سوناتا در سال ۲۰۲۳ تحت یک فیس‌لیفت کلی قرار گرفته و به‌واسطه این جراحی زیبایی، چهره آن کاملاً عوض شده است. در حال حاضر، چهره هیوندای سوناتا به ربات‌های فیلم‌های علمی‌تخیلی شبیه است و حالتی نسبتاً فانتزی اما خشن و قاطعانه دارد. امضای کار طراحان در این سبک، استفاده از یک نوار باریک دی‌لایت است که به‌صورت عرضی زیر درِ موتور کشیده شده و سراسر قسمت پیشانی خودرو را نورپردازی کرده است. قسمت چراغ‌های عقب نیز به همین سبک به یکدیگر متصل شده‌اند که هماهنگی بین این دو بخش را افزایش داده است.

چراغ‌های اصلی در بخش جلو به کناره‌های میانی سپر منتقل شده‌اند تا کارایی بهتری داشته باشند. انحناها، حجم‌پردازی و خلاقیت‌های به‌کاررفته در طراحی سایر قسمت‌های بدنه نیز در نوع خود جالب‌توجه هستند که از هیوندای سوناتا ۲۰۲۵ یک خودروی خانوادگی با پیکره نسبتاً عضلانی، اما مجلل و تا حد زیادی لوکس ساخته‌اند.

اما اشکودا سوپرب تا حد زیادی وقار و سادگی اروپایی خود را حفظ کرده است. همچون آلمانی‌ها که کمتر لبخند می‌زنند، این خودرو نیز چهره خندانی ندارد و بیشتر یک میمیک ساده اما مهربان روی صورت خود به نمایش می‌گذارد. سبک طراحی چهره اشکودا سوپرب به هیچ عنوان خلاقیت و نوآوری‌های حریف کره‌ای را ارائه نمی‌دهد، اما اصالت و پختگی آن می‌تواند روی سلیقه مشتریان مسن‌تر، و به‌ویژه افرادی که به دنبال خودروهایی با طراحی اصیل اروپایی هستند، تأثیر مثبت بگذارد.

بنابراین، اگر به دنبال طراحی ظاهری خلاقانه، نوین، کمی لوکس‌تر و اسپرت‌تر هستید، هیوندای سوناتا با سلیقه شما جور درمی‌آید؛ اما اگر به فرم‌های اصیل اروپایی با سادگی بیشتر و وقار متناسب علاقه دارید، اشکودا سوپرب انتخاب بهتری از لحاظ طراحی ظاهری به نظر می‌رسد.

مقایسه مشخصات فنی هیوندای سوناتا ۲۰۲۵ با اشکودا سوپرب
از لحاظ فنی، هر دو خودرو دست به دامن موتورهای توربوشارژ کم‌حجم شده‌اند تا احتمالاً از لحاظ مصرف سوخت و سایر موارد استهلاکی، شرایط بهینه‌تری برای مشتریان بین‌المللی داشته باشند. اما در بازار کنونی ایران، اصولاً موتورهای توربوشارژ جزو پیشرانه‌های پر‌استهلاک شناخته شده و به دلیل حساسیت‌هایی که نسبت به کیفیت بنزین داخلی دارند، با نرخ خرابی بیشتری نیز روبه‌رو می‌شوند.

موتور چهار سیلندر توربوشارژ استفاده‌شده در اشکودا سوپرب حدود ۱.۴ لیتر حجم دارد و قدرتی نزدیک به ۱۴۸ اسب بخار به‌علاوه ۲۵۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. گیربکس اتوماتیک هفت‌سرعته دوکلاچه نیز به‌عنوان بخش اصلی سیستم انتقال قدرت به چرخ‌های جلو در کنار این پیشرانه قرار گرفته است.

حاصل همکاری این موتور و گیربکس، دستیابی به شتاب صفر تا صد نزدیک به ۹.۸ ثانیه بوده و میزان مصرف سوخت این خودروی ۱۴۴۰ کیلوگرمی معادل ۵.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. با توجه به باک نسبتاً بزرگ ۶۸ لیتری و مصرف تقریباً پایین این ماشین اروپایی، مالکان اشکودا سوپرب احتمالاً نیاز کمتری به مراجعه متعدد به پمپ‌بنزین پیدا خواهند کرد. این نکته مثبت، به‌ویژه در شرایط مسافرت جاده‌ای بسیار دلچسب خواهد بود.

اما در سمت دیگر، هیوندای سوناتا موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ تزریق مستقیم با قدرت ۱۶۸ اسب بخار و بیشینه گشتاور ۲۵۳ نیوتن‌متر را به خدمت گرفته است. بنابراین تا به اینجای کار کمی از حریف اروپایی خود جلوتر بوده و موتور پرقدرت‌تری را در اختیار می‌گذارد. البته این موتور نیز به یک گیربکس اتوماتیک ۷ سرعته دوکلاچه متصل شده و نیروی حاصل به محور جلو فرستاده می‌شود.

موتور و گیربکس هیوندای سوناتا ۲۰۲۵ (هرمس خودرو) قادرند این خودروی ۱۴۷۲ کیلوگرمی را تقریباً طی مدت زمان ۹ ثانیه و تحت شرایط استاندارد به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسانند و یک سدان خانوادگی با شتابی کمی بالاتر نسبت به حریف اروپایی تحویل دهند. همچنین میزان مصرف سوخت هیوندای سوناتا حدود ۵.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر ارزیابی شده که کمی نسبت به حریف برتری دارد و به دلیل برخورداری از باک سوخت ۶۰ لیتری، برد پیمایشی نسبتاً بالایی را فراهم می‌آورد.

خودروهیوندای سوناتا ۲۰۲۵اشکودا سوپرب
موتورچهارسیلندر- ۱۶سوپاپ – توربوTGDiبنزینی- چهار سیلندر- ۱۶سوپاپ توربو شارژر
حجم موتور۱.۵ لیتر۱.۳۹۵ لیتر
توان خروجی۱۷۰ اسب بخار – ۲۵۳ نیوتن متر۱۴۸اسب بخار –۲۵۰ نیوتن متر
گیربکس۷ سرعته اتوماتیک دوکلاچه خشک۷ سرعته اتوماتیک دوکلاچه
انتقال قدرتدیفرانسیل جلودیفرانسیل جلو
شتاب ۰-۱۰۰۹ ثانیه۹.۸ ثانیه
مصرف سوخت ترکیبی۵.۶ لیتر در۱۰۰کیلومتر۵.۹  لیتر در۱۰۰کیلومتر
بیشترین سرعت– کیلومتربرساعت۱۹۸ کیلومتربرساعت
وزن۱۴۷۲ کیلوگرم۱۴۴۰ کیلوگرم
حجم باک۶۰ لیتر۶۸ لیتر
ابعاد بدنه۱۴۴۵-۱۸۶۰-۴۹۴۵ میلیمتر۱۴۸۹-۱۸۶۵-۴۸۶۹ میلیمتر
فاصله محوری۲۸۷۵ میلیمتر۲۸۴۱ میلیمتر
حجم صندوق ۴۵۳ لیتر۶۲۵ لیتر

مطابق انتظار، در قسمت عقب هر دو خودرو سیستم تعلیق مستقل مالتی‌لینک مورد استفاده قرار گرفته که هم موجب پایداری بهتر و هم کیفیت سواری نرم‌تر این سدان‌های خانوادگی خواهد شد. با این حال به نظر می‌رسد کیفیت سواری هیوندای سوناتا به دلیل فاق لاستیک بیشتر و رینگ‌های کوچک‌تر، کمی نرم‌تر از حریف اروپایی باشد.

مقایسه کابین و فضای داخلی
همان‌طور که انتظار می‌رفت، فضای داخلی هیوندای سوناتا نسبت به محصول اشکودا مدرن‌تر طراحی شده و از یک سبک مینیمالیستی نوین سود می‌برد. این سبک طراحی با خطوط افقی همراه شده تا بتواند با چراغ‌های دی‌لایت و پوزیشن‌لایت نمای بیرونی، هماهنگی بیشتری پیدا کند.

غربیلک فرمان سه‌شاخه نیز با خط افقی در وسط خود مواجه است که روی آن، نشان «اچ» به سبک مورس حک شده است. استفاده از نمایشگر بزرگ پیوسته مالتی‌مدیا و کیلومترشمار دیجیتال در بالای داشبورد، به همراه تریم دو رنگ کرم و مشکی و صندلی‌های بزرگ و جادار، از دیگر ویژگی‌های این کابین به شمار می‌روند. برخلاف انتظار، اهرم تعویض دنده به پشت فرمان منتقل شده و در کنسول وسط اثری از آن دیده نمی‌شود.
استفاده از روکش‌های چرمی و مواد سافت‌تاچ در بخش‌هایی از داشبورد و پنل درهای جلو نیز بر کیفیت کابین هیوندای سوناتا می‌افزاید.

اما طراحی کابین اشکودا سوپرب نسل سوم به حدود ۱۰ سال پیش برمی‌گردد و مطابق انتظار، چندان اثری از المان‌های نوین و جذاب امروزی در آن دیده نمی‌شود. این سبک طراحی برای مشتریان امروزی تقریباً حالت کلاسیک پیدا کرده و در برابر طرح‌های نوینی مانند فضای داخلی هیوندای سوناتا، واقعاً نمی‌تواند از نظر خلاقیت و جذابیت حرفی برای گفتن داشته باشد.

با این حال، این طرح ساده نیز از لحاظ ارگونومی و سادگی می‌تواند مورد رضایت کاربران قرار گیرد. صندلی‌های خوش‌فرم، غربیلک فرمان خوش‌دست، نمایشگر دیجیتال کیلومترشمار با خوانایی بالا، نمایشگر ۹ اینچی مالتی‌مدیا به همراه فضای داخلی جادار نیز از دیگر ویژگی‌های کابین سوپرب به شمار می‌روند.

هر دو خودرو فاصله محوری نسبتاً بزرگی دارند و به همین دلیل، فضای کابین آن‌ها بسیار جادار و فاقد محدودیت برای سرنشینان ردیف جلو و عقب است. بنابراین پنج نفر سرنشین بزرگسال می‌توانند به‌راحتی از فضای داخلی این دو خودرو استفاده کنند.
در مورد گنجایش صندوق عقب هم باید بدانید که هیوندای سوناتا حدود ۴۵۳ لیتر فضا در قسمت صندوق برای لوازم کاربران در نظر گرفته و این رقم در اشکودا سوپرب به ۶۲۵ لیتر افزایش پیدا می‌کند و برتری قاطع را به حریف اروپایی می‌دهد.

مقایسه آپشن‌های هیوندای سوناتا ۲۰۲۵ با اشکودا سوپرب
اگر خودرویی پرآپشن و دارای تجهیزات نوین راداری و رانندگی نیمه‌خودکار می‌خواهید، هیوندای سوناتا ۲۰۲۵ گزینه بهتری برای شما خواهد بود. چراکه اصولاً اشکودا سوپرب فاقد این دسته از تجهیزات نوین مانند سیستم جلوگیری از برخورد جلو (FCA)، هشدار برخورد رو به جلو (FCW)، هشدار خروج از خط (LDW)، کمک به حفظ مسیر (LKA) و… است و از این جهت نمی‌تواند توقعات شما را برآورده کند.
در ادامه، لیست امکانات دقیق این دو خودرو آورده شده تا به‌طور کامل‌تر متوجه سطح بالاتر تجهیزات و آپشن‌های هیوندای سوناتا ۲۰۲۵ نسبت به اشکودا سوپرب شوید.

امکانات اشکودا سوپرب
چهار کیسه هوا، کنترل پایداری، کنترل حرکت در سربالایی، سقف نیمه پانورامای برقی، تنظیم صندلی برقی راننده، گرمکن صندلی های جلو، اتوپارک، تریم داخلی چرم مصنوعی، سنسور نور، سنسور باران، فرمان کمکی برقی، جلو آمپر دیجیتال، تهویه اتوماتیک دو کاناله، درِ صندوق عقب برقی، ترمز پارک برقی، اتوهلد، کروز کنترل، فناوری LED چراغ ها، نمایشگر لمسی، تنظیم حالت رانندگی

امکانات هیوندای سوناتا ۲۰۲۵ هرمس خودرو
رینگ‌های آلیاژی ۱۸ اینچی، نمایش فشار تایر با نمایشگر دیجیتال، سیستم جلوگیری از برخورد جلو (FCA)، هشدار برخورد رو به جلو (FCW)، هشدار خروج از خط (LDW)، کمک خروج از خط (LKA)، هشدار محدودیت سرعت هوشمند، دستیار محدود سرعت هوشمند (ISLA)، هشدار کاهش توجه راننده، رادار پارک عقب (PDW-R)، تصویر معکوس (RVM)، دو کیسه هوای جلو، ایربگ جانبی جلو، ایربگ‌های پرده‌ای جانبی، سیستم پایداری الکترونیکی بدنه (ESC)، سیستم کمک حرکت در سربالایی (HAC)، سیستم کمک حرکت در سرازیری (DBC)، کروز کنترل، فرمان چندمنظوره چرم سورس (با دکمه روی فرمان) و تنظیم ۴ جهته، صندلی‌های چرمی، جلوپنجره در لبه کاپوت کاهش‌دهنده صدا، شیشه‌های جلو و عقب با کاهش‌دهنده صدا، کنترل خودکار چراغ‌های جلو، آینه‌های بیرونی قابل تنظیم برقی، آینه‌های بیرونی تاشو برقی، آینه‌های بیرونی با گرمکن برقی، دریچه سایبان آفتاب، نور محیطی ۶۴ رنگ، کلید هوشمند + استارت دکمه‌ای، ترمز پارک الکترونیکی (با قابلیت اتوهلد) و… .

نتیجه‌گیری
به طور کلی نمی‌توان بین این دو خودرو به سادگی یکی را انتخاب کرد؛  چرا که هر دو آنها دارای کیفیت ساخت بالا، برند با اصالت و طراحی ظاهری مناسبی هستند. با این وجود اگر به دنبال طراحی نوین نمای بیرونی خودرو هستید و موتور کمی پرقدرت‌تر نیاز دارید، هیوندای سوناتا از این بابت بهتر می‌تواند با انتظارات شما هماهنگی پیدا کند. از لحاظ طراحی داخلی هم هیوندای سوناتا به مراتب جذاب‌تر ظاهر شده و کابین نوین و در عین حال لوکس را به شما ارائه می‌دهد. از بابت تنوع امکانات نیز این محصول کره‌ای نسبت به حریف اروپایی خود برتر است و تجهیزات مدرن‌تر به ویژه در زمینه امکانات پیشرفته کمک راننده و تجهیزات هشدار دهنده راداری به کاربران خود هدیه می‌دهد.

اما در طرف دیگر بسیاری از مشتریان به ویژه افرادی که گذشته‌های کمی دورتر را به خوبی به یاد دارند، اصولاً خودروهای اروپایی را به طور کلی یک سر و گردن بالاتر از محصولات کره‌ای می‌دانند و به همین دلیل هم احتمالاً اشکودا سوپرب را به هیوندای سوناتا ۲۰۲۵ ترجیح می‌دهند. صندوق عقب بزرگتر، کابین جادار و با کیفیت، استایل مردانه و پر ابهت اروپایی از دیگر نقاط قوت اشکودا سوپرب است که موجب می‌شود بعضی از مشتریان این خودرو را به حریف کره‌ای اولویت بدهند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط