سه‌شنبه 03 اردیبهشت 1404 - 17:38

کد خبر 879098

سه‌شنبه 03 اردیبهشت 1404 - 12:18:28


خاطره‌ بازی ارکستر ملی با «ای ایران» و «جان مریم»


ایرنا/ کنسرت ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری همایون رحیمیان با عنوان «خاطره‌ای با من هست» با اجرای آثاری به آهنگسازی محمد سریر و خوانندگی علی تفرشی در تالار وحدت برگزار شد.

نخستین کنسرت ارکستر موسیقی ملی ایران در سال جدید شامگاه دوشنبه (یکم اردیبهشت) به رهبری همایون رحیمیان با عنوان «خاطره‌ای با من هست» در گرامی‌داشت محمد سریر موسیقیدان و آهنگساز پیشکسوت با اجرای آثار این هنرمند و خوانندگی علی تفرشی در تالار وحدت روی صحنه رفت.

در این کنسرت محمد اله‌یاری مدیرعامل، امیرعباس ستایشگر معاون آفرینش‌های بنیاد فرهنگی هنری رودکی، محمد سریر، حسن ریاحی، نصیر حیدریان، فاضل جمشیدی، رازمیک اوحانیان، پریچهر خلوتی، آزاده امیری، پوری بنایی، نیوشا بریمانی حضور داشتند.

پس از حضور نوازندگان، رهبر ارکستر و خواننده در صحنه، قطعه «ای ایران، ایران» با شعر تورج نگهبان و آهنگسازی و تنظیم محمد سریر که پیش از این توسط زنده‌یاد محمد نوری خوانده شده بود، اجرا شد و بسیار مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.

پس از اجرای قطعه «ای ایران، ایران» رهبر ارکستر طی سخنانی ضمن خیرمقدم و خوش‌آمدگویی به مخاطبان اظهارداشت: بسیار خرسندیم که در این جمع حضور داریم، قطعاتی که می‌خواهیم در این کنسرت برای شما اجرا کنیم، آثار محمد سریر است که سالیان سال است با آثار ایشان خاطره داریم، به این هنرمند خوش‌آمد می‌گویم و در خدمتشان هستیم.

در ادمه قطعه‌های «آواز با عشق» با شعر فریدون مشیری، «باران» با شعر حمید مصدق، «شیرین و فرهاد»، «خزان عمر» (بی‌کلام) با آهنگسازی مصطفی نوریان و تنظیم محمد سریر، «جان مریم» با شعر محمد نوری، «به خاطر پرنده» با شعر حمید مصدق، «سخن عشق» با شعر سعدی، «دلاویزترین» با شعر فریدون مشیری اجرا شدند.

پس از پایان قطعات، اعضای ارکستر و آهنگساز این آثار مورد تشویق مخاطبان قرار گرفتند، محمد اله‌یاری مدیرعامل بنیاد رودکی و جمعی از هنرمندان با اهدای هدایایی از سریر تقدیر کردند و وی با همراهی هنرمندان سالن را ترک کرد.

در ادامه ارکستر ملی ایران، علاوه بر رپرتوار اصلی کنسرت، قطعه «یار مبارک باد» از ساخته‌های محمد سریر که توسط زنده‌یاد محمد نوری خوانده شده بود، به صورت بی‌کلام با همراهی و تشویق‌های مخاطبان اجرا کرد، پس از پایان قطعه برخی مخاطبان با تشویق‌های ممتد، خواستار اجرای دوباره این اثر شدند.

سپس علی تفرشی خواننده ارکستر طی سخنانی ضمن خیر مقدم به مخاطبان، اساتید و هنرمندان بیان کرد: قطعاتی که شنیدید، قطعاتی هر چند اندک از مجموعه آثار استاد دکتر محمد سریر بود، افتخار شاگردی ایشان را از سال ۱۳۷۳ داشتم، در دانشکده‌ای که جناب آقای دکتر حسن ریاحی ریاست آن را برعهده داشت، خیلی ممنونم از همراهی شما و این شب قشنگ را به افتخار آقای دکتر سریر به عنوان بزرگداشت ایشان برگزار کردیم و امیدواریم شب خاطره انگیزی برای شما باشد، البته یادی کنیم از زنده یاد محمد نوری، ببخشید آثار او را اجرا کردم و خواندم و قطعه «جان مریم» را بار دیگر اجرا می‌کنیم.

اختصاص شبی به بزرگداشت هنرمندان پیشکسوت، قدردانی و اجرای آثار آنان به همراه خواننده از ویژگی‌های مثبت کنسرت ملی ایران در اجرای شب گذشته بود که تمامی آثار به خصوص قطعه‌های «ای ایران، ایران» و «جان مریم» بسیار مورد توجه مخاطبان قرار گرفت و شب خاطره‌انگیزی را رقم زد که امیدواریم این روند در برنامه‌های آینده ارکستر ادامه داشته باشد.

محمد سریر موسیقیدان، آهنگساز و نوازنده پیانو متولد سال ۱۳۲۳ در تهران است، وی دوره ابتدایی را در دبستان ادب سپری کرد و در دوره متوسطه ضمن تحصیل در رشته ریاضی، در هنرستان عالی شبانه موسیقی نیز به دانش‌اندوزی پرداخت. سریر دارای مدرک کارشناسی اقتصاد و کارشناسی ارشد علوم سیاسی از دانشگاه تهران و دکتری اقتصاد از دانشگاه وین است.

سریر سال ۱۳۴۳ از هنرستان عالی موسیقی فارغ‌التحصیل شد و سال ۱۳۴۴ به‌ عنوان آهنگساز و عضو ارکستر بزرگ رادیو پذیرفته شد و سپس تدریس مربیان هنری وزارت آموزش و پرورش را در انستیتو مربیان هنری برعهده گرفت. او سال ۱۳۵۴ با مدرک کارشناسی موسیقی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد و همچنین مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد آهنگسازی را از آکادمی موسیقی هنرهای زیبای وین به‌ ترتیب در سال‌های ۱۳۵۷ و ۱۳۶۴ دریافت کرد.

سریر در کنار پرداختن به موسیقی، در راستای تخصص دانشگاهی‌اش سال ۱۳۵۲ به استخدام وزارت امور خارجه ایران درآمد و سال ۱۳۸۲ بازنشسته شد. نمایندگی در سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) و آژانس بین‌المللی انرژی، سرپرستی امور کنسولی سفارت ایران در وین در سال‌های ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۸، سرپرستی امور کشورهای خاور دور وزارت امور خارجه در سال‌های ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۳، عضویت و سرپرستی گروه مطالعات انرژی و اقتصاد بین‌الملل در سال‌های ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۸، و رایزنی علمی و فرهنگی ایران در دفتر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو در سال‌های ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۱ از سمت‌های وی در وزارت امور خارجه بوده‌اند. سریر همچنین یک کتاب با عنوان اوپک و دیدگاه‌های آینده تألیف کرده‌است.

سریر، آهنگسازی هفت آلبوم موسیقی و تصنیف بیش از یکصد اثر آوازی و موسیقی متن فیلم و سریال‌های تلویزیونی را برعهده داشته ‌است. او بهمن ۱۳۸۳ در مراسم اختتامیه بیستمین جشنواره موسیقی فجر مورد تقدیر قرار گرفت.

تهیه‌کننده و مشاور هنری در سازمان رادیو و تلویزیون، آهنگساز و مشاور مدیر مرکز موسیقی صدا و سیما، تدریس در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی، مدرس در دانشکده صدا و سیما، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در رشته موسیقی، رئیس و عضو شورای مرکزی کانون آهنگسازان سینمای ایران، رئیس و عضو هیات رئیسه شورای عالی داوری خانه سینما، عضو کمیسیون ملی یونسکو در ایران، عضو شورای عالی موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضو هیات مدیره و سخنگوی خانه موسیقی ایران از سوابق این هنرمند پیشکسوت است.

«دلاویزترین» با صدای محمد نوری، «رویای رنگین» با صدای بیژن بیژنی، «رویای دیگر» برای پیانو و ارکستر با تکنوازی آندره آرزومانیان، «جلوه‌های ماندگار»، «جاودانه با عشق»، «چراغی در افق» با صدای محمد نوری، موسیقی فیلم سینمایی «ازدواج به سبک ایرانی» به کارگردانی حسن فتحی و آلبوم صوتی و تصویری و کتاب «پوئم سمفونیک آب» با اجرای ارکستر ناسیونال اوکراین به رهبری ولادیمیر سیرنکو از آثار سریر است.

مازیار ظهیرالدینی (نوازنده ویولن و کنسرت مایستر)، رایین نورایی، امیر مینوسپهر، علیرضا خلج اسمعیلی، هلیا محمدولی بارفروش، رمیصا نفیسی، فرناز دارویی، زهرا کریمی، فاطمه بلادر، (ویولن یک)، سانوا عندلیبی، آرش جامع، بهنام آقاجانیان، نگین سمایی، محمدرضا نامجو، آناهیتا عظیمی(ویولن دو)، هومن اتابکی، پیمان ابوالحسنی، همایون هاشم‌زاده، امیرحسین طائی، جاوید پناهی، دنیا حاجی‌وندی(ویولا)، محمدحسین غریبی، علی آقاجانی، غزاله شیرازی، سینا آذرآباد، نرگس فلاح‌پسند، رها ساجدی(ویولنسل)، سروش کاکاوند، هادی اسماعیلی، پریا اکرمی (کنترباس) از اعضای ارکستر ملی ایران در اجرای شب گذشته بودند.

همچنین مسعود آذین و آناهیتا رمضانی (تار)، مژگان محمدحسینی (قانون)، علی عابدین (سنتور)، پوریا شیوافرد (نی)، مهران خانزاده(عود)، مریم ملا (تمبک)، فرشید حفظی‌فر، حسام صدفی‌نژاد (اُبوا)، ناصر رحیمی، شهرام رکوعی و روشنک نوشی (فلوت)، سایوری شفیعی، محمد ملک‌لی، گلرخ رجایی (کلارینت)، امیرحسین محمدیان و امیر ملکی‌زاده (فاگوت)، لیلا بازغی و امیرحسین گرگین(هورن)، عرفان فرشی‌زاده (تیمپانی)، ماهان ببری (پرکاشن)، آرش احمدی (گیتار)، فرهاد رحیمیان (دف) و نگین سریر(پیانو) از دیگر نوازندگان ارکستر ملی در کنسرت بودند.

ارکستر موسیقی ملی ایران سال ۱۳۷۷ به همت استاد فرهاد فخرالدینی با هدف اجرای آثار ارزشمند موسیقی ارکسترال ایرانی تشکیل شد. این ارکستر با ترکیب متناسبی از سازهای ایرانی شامل سنتور، قانون، گروه نوازندگان تار و تارباس، عود و سازهای ضربی در کنار سازهای یک ارکستر سمفونیک بنا نهاده شده است. بیش از ۲۷۰ قطعه موسیقی در گنجینه ارکستر ملی وجود دارد، این ارکستر زیرمجموعه بنیاد فرهنگی هنری رودکی است و اکنون با رهبری دائم همایون رحیمیان فعالیت می‌کند.
 
  


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط