دوشنبه 09 اردیبهشت 1404 - 06:01

کد خبر 881675

جمعه 06 اردیبهشت 1404 - 10:20:00


آغاز مراسم سالگرد عملیات «بازی‌دراز» در کرمانشاه


صدا و سیما/ مراسم سالروز عملیات «بازی‌دراز» صبح امروز با حضور زائرین مناطق راهیان نور از سراسر کشور با صعود به ارتفاعات بازی‌دراز در کرمانشاه آغاز شد

مراسم سالروز عملیات «بازی‌دراز» صبح امروز(جمعه) با حضور زائرین مناطق راهیان نور از سراسر کشور در کرمانشاه آغاز شد.

آغاز مراسم سالگرد عملیات بازی‌دراز در کرمانشاه کاروان «راهیان قدس، حامیان طوفان‌الاقصی» متشکل از پیشکسوتان دوران دفاع مقدس سپاه محمد رسول‌الله(ص) که برای حضور در مراسم سالگرد عملیات بازی‌دراز به کرمانشاه اعزام شده بودند، صبح امروز به ارتفاعات بازی‌دراز صعود کردند.

 ارتفاعات بازی‌دراز از جمله نقاط راهبردی در منطقه سرپل‌ذهاب در غرب کشور است که در ابتدای جنگ به اشغال دشمن درآمد.

این منطقه پس از چندین بار دست‌به‌دست‌شدن بین نیرو‌های خودی و دشمن، پس از فتح خرمشهر آزاد شد.

این کوه با ارتفاع ۱۱۵۰ متر در هشت‌ کیلومتری جنوب غربی شهرستان سرپل‌ذهاب واقع در استان کرمانشاه است.

بازی‌دراز ارتفاعاتی صعب‌العبور و حساس با قله‌های بلند و شیب‌های تند و بریدگی‌های ممتد است که دامنه‌های شمالی آن بر شهر‌های سرپل‌ذهاب، قصرشیرین و همچنین دشت ذهاب، پادگان ابوذر و منطقه ریخَک و دامنه جنوبی آن بر محور مواصلاتی گیلان‌غرب ـ قصر شیرین، دشت قلعه شاهین و دِیره تسلط کامل دارد. 

بلندترین قله‌های بازی‌دراز که شامل قلل ۱۱۵۰، ۱۱۰۰ شمالی یا صخره‌ای و ۱۱۰۰ جنوبی یا گچی و ۱۰۵۰ است، در شرق این ارتفاعات قرار دارند و به سمت غرب شیب این ارتفاعات ملایم‌تر می‌شود.

 در روز‌های اول هجوم عراق، محمد بروجردی، فرمانده سپاه منطقه ۷، برای حفظ این ارتفاعات تعدادی از رزمندگان را روی آن مستقر کرد، اما به دلیل نداشتن جاده تدارکاتی و کمبود مهمات و غذا، ارتش عراق در ۱۵ مهر ۱۳۵۹ این ارتفاعات را اشغال کرد

فرماندهی قرارگاه مقدم سپاه و ارتش در غرب، طرح‌ریزی و اجرای عملیات بازی‌دراز را که «شهید رجایی و باهنر» نام گرفت، در دستور کار خود قرار دادند و منطقه وسیع‌تری شامل ارتفاعات قَراویز، بُنِه دَستَک و کوره‌موش را به محدوده عملیات افزودند تا امکان مانور برای تسهیل در آزادسازی مرتفع‌ترین قله بازی‌دراز ممکن شود.

 این عملیات با شرکت یگان‌های سپاه پاسداران و تیپ ۳ لشکر ۸۱ زرهی ارتش در ۱۱ شهریور ۱۳۶۰ در سه محور به اجرا درآمد.

در این عملیات پنج‌روزه، بخشی از کوره‌موش و چند قله از قراویز آزاد شد و ارتفاع ۱۱۵۰ چند بار دست‌به‌دست شد، اما دشمن با پاتک سنگین مانع از تثبیت منطقه شد.

سرانجام این ارتفاعات در پی عقب‌نشینی دشمن پس از فتح خرمشهر آزاد شد.

 و به این ترتیب آزادسازی ارتفاعات بازی‌دراز به نمادی از شهادت و اقتدار رزمندگان ایران در غرب تبدیل شد.

 

یادمان شهدای گمنام بازی‌دراز در سال ۱۳۹۰ در ارتفاع ۱۱۰۰ متری سرپل‌ذهاب ساخته شد. هرساله اردو‌های راهیان نور و مراسم گرامیداشت عملیات بازی‌دراز در این نقطه برگزار می‌شود و صعود ۱۵‌هزار نفری به این ارتفاعات صورت می‌گیرد.

یادمان شهید شیرودی نیز در حاشیه روستای زرین‌جوب سرپل‌ذهاب قرار دارد که روبه‌روی آن ارتفاعات بازی‌دراز نیز قابل مشاهده است. این یادمان در سال ۱۳۹۴ ساخته شد

 افشین یگانه سرپرست جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه با اشاره به پیش‌بینی اسکان ۴۵ هزار نفر در مدارس، مساجد و اماکن از پیش تعیین شده توسط هلال احمر افزود: ۲۷ پایگاه امداد و نجات ثابت، سیار و موقت، ۱۴ شعبه و یک دفتر نمایندگی با حضور بیش از ۶۰۰ نیروی عملیاتی از مبادی ورودی استان تا یادمان شهدای بازی‌دراز برای پوشش امدادی راهیان نور در آمادگی کامل هستند.

 

 






پربیننده ترین

آخرین اخبار


سایر اخبار مرتبط