جمعه 13 اردیبهشت 1404 - 00:19

کد خبر 882458

شنبه 07 اردیبهشت 1404 - 09:50:00


رشد ۱۴ درصدی جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری کردستان


ایرنا/ سال گذشته، جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری کردستان، نسبت به مدت مشابه در سال ماقبل آن رشد ۱۴ درصدی داشت.

کردستان در صنعت مرغداری یکی از استان‌های پیشرو کشور است که افزون بر تامین نیاز داخلی بخشی از تولید آن به دیگر استان‌ها و خارج کشور صادر می‌شود.

بیش از ۱۴ هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در صنعت طیور استان مشغول به کار هستند و در این بخش تعدادی واحد راکد و غیرفعال وجود دارد که درصورت فعالسازی مجدد آنها، زمینه افزایش اشتغال در این عرصه فراهم می شود.

در مقاطعی به دلایل متعددی از جمله افزایش قیمت نهاده‌ها و جوجه یک روزه، قیمت مرغ در بازار افزایش پیدا می کند و از آنجا که مرغ یکی از محصولات پروتئینی پرمصرف در استان به شمار می رود هر گونه تغییری در قیمت آن موجب ایجاد نگرانی در مصرف کنندگان خواهد شد.

لذا یکی از برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی کردستان تامین به موقع نهاده‌ها و استمرار در تولید مرغ و توزیع مطلوب آن در سطح بازار است.

به منظور اطلاع از وضعیت جوجه‌ریزی در مرغداری ها و همچنین تولید تخم مرغ در استان با «محمد بیانی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان» گفتگویی انجام داده‌ایم که شرح آن در ذیل می آید.

میزان جوجه ریزی در واحدهای مرغداری استان در سال گذشته چقدر بوده و این میزان نسبت به مدت مشابه آن در سال ماقبل آن چه تغییری کرده است؟

بیانی: میزان جوجه ریزی در واحدهای پرورش مرغ گوشتی استان در سال ۱۴۰۳ به مقدار ۵۳ میلیون و ۶۸۷ هزار و ۶۹۹ قطعه بوده است که در مقایسه با سال ۱۴۰۲ با ۴۷ میلیون و ۲۱۳ هزار و ۷۲۵ قطعه، ۱۴ درصد افزایش پیدا کرده است.

این میزان جوجه‌ریزی انجام شده در واحدهای مرغداری استان منجر به تولید چه میزان گوشت مرغ شده است؟

بیانی: از آنجا که گوشت مرغ یکی از منابع غذایی پرمصرف در سبد غذایی مردم استان است، تولید آن هم برای ما بسیار حائز اهمیت است و همه تلاش خود را بکار گرفته ایم که در این زمینه مشکلی پیش نیاید و مصرف کنندگان با خیال راحت به خرید این محصول بپردازند.

میزان تولید گوشت مرغ طی سال ۱۴۰۳ در استان به مقدار ۱۱۱ هزار و ۱۳۰ تن بوده که این مقدار در مقایسه با سال مقابل آن رشد ۱۴ درصدی داشته است.

میزان مصرف و مازاد تولید گوشت مرغ در استان چقدر بوده است؟

بیانی: ۷۰ درصد گوشت تولیدی در واحدهای مرغداری استان تمام نیاز استان به مصرف گوشت مرغ را تامین می کند و ۳۰ درصد مازاد، برای مصرف به ۱۳ استان کشور ارسال شده است.

یکی از نیازهای اصلی واحدهای مرغداری مربوط به تامین نهاده‌هاست که بود و نبود آن بر قیمت محصول نهایی تاثیرگذار است؛ میزان توزیع نهاده در استان طی سال گذشته چقدر بوده است؟

بیانی: به منظور تسهیل در دسترسی واحدهای مرغداری به نهاده های مورد نیاز و جلوگیری از واسطه‌گری و توزیع نامناسب، از طریق سامانه بازارگاه اقدام به خرید می کنند که در سال ۱۴۰۳ به طور کلی در واحدهای مرغداری گوشتی استان ۱۵۰ هزار تن ذرت و ۷۱ هزار تن کنجاله سویا توزیع شد.

باتوجه به وضعیت مرغداری های استان شرایط تولید و جوجه ریزی آنها در سال جاری چگونه خواهد بود و آیا امکان کاهش تولید در آنها وجود دارد؟

بیانی: با توجه به وضعیت واحدهای مرغداری فعال استان و پیش بینی میزان جوجه ریزی در این واحدها و برنامه ریزی های لازم برای چهار دوره جوجه‌ریزی در طی سال، در صورت فراهم شدن شرایط لازم از لحاظ قیمت و بازار مصرف امکان تحقق افزایش تولید گوشت مرغ در سالجاری فراهم می شود.

از ۷۵۴ واحد مرغداری استان در حال حاضر چند واحد با چه ظرفیتی فعال هستند و چه تعداد راکد؟ برنامه امسال شما برای احیای واحدهای راکد چیست؟

بیانی: در حال حاضر تعداد واحدهای پرورش مرغ گوشتی فعال در استان ۷۰۳ واحد بوده که ۵۹ واحد آن (۸ درصد) غیرفعال و ۹۲ درصد فعال هستند، مهم ترین برنامه و اولویت ما در حوزه تولید گوشت و تخم مرغ طی سال جاری که با نام سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری شده است، فعال سازی واحدهای راکد، ایجاد واحدهای جدید با ظرفیت بالا، دعوت از سرمایه‌گذاران داخل و خارج استان برای سرمایه‌گذاری در این حوزه است.

برنامه سازمان برای سرمایه گذاری در حوزه تولید گوشت مرغ و تخم مرغ در سال جاری چیست؟

بیانی: یکی از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی در حوزه معاونت بهبود تولیدات دامی ایجاد واحدهای پرورش مرغ تخمگذار، ایجاد واحدهای پرورش مرغ مادر گوشتی و ایجاد واحدهای بزرگ پرورش مرغ گوشتی با هدایت و جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی در راستای تحقق شعار سال است.

اشاره کردید یکی از اولویت های سازمان ایجاد واحدهای پرورش مرغ تخمگذار است، میزان تولید تخم مرغ در استان چقدر است و آیا واحدهای تخمگذار موجود در استان پاسخگوی نیاز مصرفی استان هستند؟

بیانی: نیاز مصرفی تخم مرغ استان با توجه به مصرف سرانه آن سالیانه در حدود ۱۷ هزار و ۶۰۰ تن است که با توجه به تولید ۶ هزار تن تخم مرغ خوراکی استان در سال ۱۴۰۳، حدود ۳۵ درصد نیاز استان را تامین می‌شود و با برنامه ریزی های انجام شده در خصوص ایجاد واحد های جدید و همچنین فعالسازی واحدهای راکد تخمگذار، در آینده نزدیک بیشترین نیاز استان از واحدهای موجود تامین خواهد شد.






پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط