دوشنبه 30 اردیبهشت 1404 - 21:55

کد خبر 884971

دوشنبه 09 اردیبهشت 1404 - 11:40:00


مبارزه با آفت سن غلات در مزارع استان مرکزی


صدا و سیما/ همزمان با شروع ریزش سن مادر در مزارع غلات عملیات مبارزه با این آفت در استان مرکزی شروع شده است.

قاسم قدمی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی سن غلات را مهم‌ترین آفت مزارع گندم و جو دانست که اگر به موقع مبارزه نشود می‌تواند خسارت زیادی وارد کند.

قدمی گفت: با توجه به شرایط اقلیمی که در فروردین ماه اتفاق افتاد ریزش سن مادر به مزارع غلات به صورت یک جا انجام و مبارزه با این آفت شروع شد که تاکنون در سطح ۱۱۰ هزار هکتار از مزارع استان عملیات مبارزه انجام شده و در مناطق سردسیر همچنان ادامه دارد.
او با اشاره به اینکه هر سِن مادر با توجه به شرایط اقلیمی و تغذیه‌ای در هر مرحله می‌تواند حدود ۱۴ عدد تخم ریزی کند، افزود: حدود دو هفته بعد از تخم ریزی سن‌های پوره ظاهر و این تعداد چند برابر می‌شوند که در این مرحله خسارت شدیدی وارد می‌شود و منجر به کاهش کمی و کیفی محصول می‌شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به اینکه مبارزه با افت سن غلات تا ۲۰ اردیبهشت ادامه دارد، از کشاورزان خواست قبل از تخم ریزی سن و در فرصت باقیمانده نسبت به مبارزه اقدام کنند تا دچار خسارت نشوند.
کارشناس مروج جهاد کشاورزی هم گفت: سن گندم در دو مرحله به مزارع خسارت می‌زند، یک مرحله سِن مادر و مرحله دوم زمان پوره‌گی است؛ که در این مرحله مبارزه با آفت سخت‌تر و منجر به کاهش عملکرد کمی و کیفی می‌شود.
صغری وفایی افزود: کشاورزان توجه داشته باشند اکنون بهترین زمان سم پاشی است چرا که هر روز که دیرتر عملیات مبارزه انجام شود به تخم ریزی سن نزدیک شدیم و زمان را از دست دادیم.
او گفت: بهترین زمان مبارزه، زمانی است که وزش باد نباشد و ابتدای صبح که هوا خنک‌تر باشد.
۳۰۰ هکتار از اراضی زراعی استان تحت کشت گندم و جو قرار دارد که ۷۰ درصد به صورت دیم و بقیه آبی هستند.






پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط