شنبه 15 تیر 1404 - 02:30

کد خبر 889580

شنبه 28 اردیبهشت 1404 - 08:30:00


مصرف برق در کردستان ۱۰ درصد افزایش یافت


ایرنا/ مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان گفت: نیاز مصرف روز استان در حال حاضر، ۳۸۰ تا ۳۹۰ مگاوات است که نسبت به مدت مشابه سال قبل(۳۵۷ مگاوات)، بیش از ۱۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

ناترازی انرژی و خاموشی برق، بحث داغ این روزهای کشورمان است و این وضعیت مشکلاتی را برای بخش‌های مختلف به ویژه مشترکان خانگی و تجاری، صنعت و کشاورزی ایجاد کرده است.

وزارت نیرو برای مدیریت مصرف انرژی، برای هر استان سهمی را تعیین کرده تا با محدودیت و اعمال خاموشی، تفاوت بین تولید و مصرف برق را کنترل کند.

سهم استان کردستان هم حدود ۱۰۰ مگاوات است که براساس برنامه‌ریزی، روزانه در بخش‌های مختلف محدودیت و خاموشی اعمال می‌شود.

برای اطلاع بیشتر از وضعیت خاموشی‌ها و میزان مصرف برق و برنامه‌های شرکت توزیع نیروی برق کردستان، با محمدسعید سلطانی، مدیرعامل این شرکت گفت و گویی انجام دادیم که مشروح آن در ادامه می‌آید.

درباره مصرف روزانه برق کردستان و مدت زمان خاموشی‌های استان توضیح دهید.

سلطانی: میزان سهم تعیین شده برای مدیریت مصرف برق در شرکت توزیع کردستان، حدود ۸۵ تا ۱۰۰ مگاوات و معادل حدود یک چهارم مصرف استان است.

مدت زمان خاموشی ۲ ساعت و نیم و در پنج بازه زمانی(ساعت ۸ صبح تا ۱۹ شب) است که با توجه به ورود به مدار سیستم سرمایشی و بار کشاورزی، احتمال افزایش خاموشی از لحاظ مقدار و زمان وجود دارد.

از مشترکان درخواست دارم استفاده از لوازم خانگی پرمصرف را به ابتدای روز و نیمه های شب و غیرپیک موکول کنند.

برای بخش خانگی و تجاری خاموشی‌ها چگونه است؟

سلطانی: به منظور مدیریت بار بخش خانگی و ایجاد حداقل نارضایتی عمومی، طبق برنامه زمان‌بندی و اطلاع‌رسانی از طریق سامانه‌های مجازی شرکت، از ساعت ۹ تا ۱۷، اقدام به مدیریت بار مشترکان خانگی در بازه های ۲ ساعته شد.

برای مشترکان خانگی و تجاری پرمصرف نیز جهت اصلاح الگوی مصرف از طریق پنل پیامکی شرکت اخطار ارسال شده است؛ ضمن اینکه مشترکان دارای کنتور هوشمند هم به میزان ۱۴ آمپر محدود شده اند.

در نتیجه این اقدامات در بخش خانگی بطور متوسط ۲۵.۱ مگاوات مدیریت مصرف انجام شد.

یکی از بخش‌هایی که به شدت از بازه زمانی خاموشی‌ها انتقاد دارند، بخش صنعت است، آیا اقدامی برای کاهش فشار روی بخش تولید در دستور کار دارید؟

سلطانی: طبق دستورالعمل مربوطه صنایع با دیماند مصرفی ۲ مگاوات و بالاتر در ایام کاری هفته از ساعت ۸ تا ۲۴ باید نسبت به کاهش بار به میزان ۴۰ درصد دیماند مصرفی اقدام کنند و در راستای تعامل با این صنایع در استان با برگزاری جلسه و توافق بعمل آمده همکاری بصورت کاهش مصرف در ایام هفته انجام پذیرفت و حداکثر تعامل با این مشترکین صورت گرفت.

همچنین طبق دستورالعمل مربوطه صنایع با دیماند مصرفی کمتر از ۲ مگاوات صنایع داخل و خارج شهرک های صنعتی، حداقل ۲ شبانه روز در ایام کاری هفته به میزان ۹۰ درصد دیماند مصرفی محدود شوند که در راستای تعامل با این بخش نیز میزان همکاری به‌جای ۲ شبانه روز در هفته، به‌یک شبانه روز، طبق برنامه ‌زمانبندی کاهش یافته است.

نتیجه این اقدامات در بخش صنعت بطور متوسط ۹ مگاوات مدیریت مصرف بود.

بهره‌برداران بخش کشاورزی هم از وضعیت خاموشی‌ها ناراضی هستند، در این رابطه هم توضیح دهید.

سلطانی: براساس دستورالعمل شرکت توانیر، مدیریت بار بخش کشاورزی حداقل به میزان ۵ ساعت (از ساعت ۱۲ تا ۱۷ ) است.

توجه داشته باشید که طبق اعلام کارشناسان حوزه کشاورزی، در این بازه زمانی، آبیاری برای محصولات نه تنها لازم نیست بلکه مضر است، بنابراین بهترین زمان را برای اعمال خاموشی در بخش کشاورزی تعیین کرده‌ایم که کشاورزان هم متضرر نشوند.

با همکاری بهره برداران بخش کشاورزی، بطور متوسط بیش از ۳۰ مگاوات مدیریت مصرف انجام شد.

آیا ادارات همکاری لازم را برای مدیریت مصرف برق دارند؟

سلطانی: کنتورهای هوشمند نصب شده در ساختمان‌های اداری به نحوی تنظیم شده که انرژی مصرفی در ساعات اداری به میزان ۲۰ درصد و در ساعات غیراداری به میزان ۷۰ درصد نسبت به زمان مشابه سال قبل کاهش یابد.

وی به این هم اشاره کرد که روزانه از طریق سامانه پایش عملکرد، میران مصرف برق ادارت ثبت و رصد می شود و در صورت تخطی از دستورالعمل مربوطه، برق آن اداره خاطی به مدت نیم ساعت از طریق کنتورهای هوشمند قطع و پس از کاهش مصرف برق مجددا وصل می‌شود.

سلطانی با اشاره به اینکه برای جلوگیری از بروز ناراضایتی عمومی در بخش ارائه خدمات ادارات و بانک ها نیز نهایت همکاری بعمل آمده است، افزود: در نتیجه اقدامات در این بخش بطور متوسط ۲.۱ مگاوات مدیریت مصرف انجام شد.

چراغ‌های روشنایی معابر هم در برنامه خاموشی‌ها قرار دارد؟

سلطانی: یکی دیگر از اقداماتی که شرکت توزیع برق در دستور کار قرار داده، تعدیل یا خاموش کردن چراغ های روشنایی مازاد بر نیاز در معابر است.

سلطانی گفت: این شرکت، بیش از ۲۴ هزار چراغ روشنایی معابر را با توان ۴.۲ مگاوات تعدیل کرده و در قالب گشت‌های شبانه‌روزی، نسبت به تعدیل روشنایی پارک‌ها، جاده‌های درون و برون شهری، آبنماها، میادین، تابلوهای تبلیغاتی و مراکز تجاری پرمصرف سطح شهر و رستوران‌های بین‌شهری اقدام کرده که نتیجه آن مدیریت مصرف به میزان ۴ مگاوات بوده است.

هم اکنون حدود ۷۷۰ هزار مشترک برق در بخش‌های مختلف خانگی، اداری، عمومی و صنعتی از خدمات شرکت توزیع نیروی برق کردستان بهره‌مند هستند.






پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط