یک‌شنبه 27 آبان 1403 - 13:25

کد خبر 90904

سه‌شنبه 23 خرداد 1402 - 22:14:00


جزئیات دادگاه رئیس جمهور سابق آمریکا؛ ترامپ ادعای بی‌گناهی کرد


فارس/ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا روز سه‌شنبه بعد از ورود به دادگاه «ویلکی فرگوسن» در شهر میامی برای تفهیم اتهام در پرونده نگهداری اسناد محرمانه تحت بازداشت قرار گرفت. این در حالیست که وی در جلسه استماع دادگاه «ادعای بی‌گناهی» کرد و تمامی ۳۷ اتهام مطرح‌شده علیه خود را رد کرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا بامداد جمعه (به وقت تهران) اعلام کرد که در ارتباط با اسناد محرمانه متهم شده است.  

ترامپ در شبکه اجتماعی تروث‌سوشال نوشت: «دولت فاسد بایدن به وکلای من اطلاع داده که من ظاهراً در ارتباط با حقه جعبه‌[های اسناد] متهم شده‌ام.»

این نخستین بار است که یک رئیس‌جمهور سابق آمریکا در دادگاه فدرال متهم می‌شود. او همچنین نخستین رئیس‌جمهور آمریکا بود که در دوران حضورش در قدرت ۲ بار استیضاح شد.  

محاکمه ترامپ تقریباً یک سال بعد از آن صورت می‌گیرد که اف.بی.آی بعد از جستجوی محل سکونت ترامپ در عمارت «مار-ئه-لاگو» بیش از ۱۰۰ سند محرمانه کشف کرد. 

در کیفرخواستی درباره این پرونده که رسانه‌های آمریکا روز جمعه آن را منتشر کردند مشخص شد در در ۳۷ مورد علیه ترامپ اعلام جرم شده است.

نگهداری اطلاعات کشور، تلاش برای ممانعت از اجرای عدالت، مخفی‌سازی مفسدانه اسناد، مخفی‌سازی اسناد مرتبط با تحقیقات فدرال و بیان اظهارات غلط از جمله موارد اتهامی هستند که ترامپ با آنها روبرو شده است. 

وزارت دادگستری آمریکا پاییز سال گذشته «جک اسمیث» را به عنوان قاضی ویژه این پرونده برای انجام تحقیقات در این پرونده و تعیین اینکه آیا اقدام ترامپ غیرقانونی بوده است یا نه تعیین کرد. 

این دومین بار در سال جاری است که ترامپ برای تفهیم اتهام در دادگاه حاضر می‌شود. او در ماه آوریل هم در پرونده دیگری که مربوط به پرداخت حق‌السکوت به یک بازیگر فیلم‌های مستهجن است در دادگاهی در نیویورک تفهیم اتهام شده بود.

با این حال، طبق آنچه کارشناسان مسائل حقوقی در آمریکا می‌گویند در این پرونده به دلیل محاکمه ترامپ در یک دادگاه فدرال ممکن است مجازات‌های سنگین‌تری از جمله حبس در انتظار او باشد. 

۳۱ مورد از اتهامات ترامپ - طبق گفته کارشناسان - ذیل «قانون جاسوسی آمریکا» قابل بررسی هستند. چنانچه فردی ذیل این قانون مجرم شناخته شود می‌تواند به تحمل حبس تا ۱۰ سال محکوم شود. 

۴ اتهام دیگر ترامپ به مخفی کردن اسناد، توطئه و مضایقه اطلاعات مربوط می‌شوند که هر یک می‌توانند با مجازات تا ۲۰ سال حبس جریمه شوند. 

2 اتهام دیگر- اظهارات غلط و تلاش برای مخفی‌کاری- نیز هر یک می‌توانند با تحمل حبس تا ۵ سال روبرو شوند. 

کارل توبیاس، استاد دانشگاه حقوق در دانشگاه ریچموند ویرجینیا به بی بی سی گفت: «این اتهامات بسیار جدی است. جزئیات زیادی در [اتهامات علیه ترامپ] وجود دارند و بخشی از آنها بسیار بد است.»


او گفت: «البته همه اینها باید ثابت شود، اما اطلاعات خیلی زیادی در کیفرخواست وجود دارد که برای من مجاب‌کننده به نظر می‌رسند و ممکن است برای هیئت منصفه هم همین‌طور باشد.»

در پایان جلسه دادگاه رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و دستیارش بدون هیچ قید و شرطی از دادگاه میامی آزاد شدند و دادستانی تشخیص داد که هر دو تمایلی به فرار ندارند.

رسانه‌های آمریکا گزارش دادند ترامپ در جلسه استماع دادگاه «ادعای بی‌گناهی» کرد و تمامی ۳۷ اتهام مطرح‌شده علیه خود را رد کرد. 

اتهامات در حالی علیه ترامپ مطرح شده‌اند که او گفته حتی در صورتی که محکوم شود هم برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ نامزد خواهد شد. با این حال نشانه‌هایی از تلاش‌های سیاستمداران جمهوری‌خواه برای فاصله‌گذاری با او وجود دارد. 

«مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه سابق آمریکا که یکی از نزدیک‌ترین مشاوران «دونالد ترامپ» در دوران ریاست‌جمهوری او محسوب می‌شد روز سه‌شنبه حین برگزاری جلسه استماع دادگاه علیه رئیس سابقش موضع گرفت. 

پامپئو در مصاحبه با فاکس‌نیوز گفت: «چنانچه این ادعاها صحت داشته باشند- که شواهد زیادی وجود دارند که نشان می‌دهند صحت دارند- رئیس‌جمهور ترامپ اسناد طبقه‌بندی‌شده را در جایی نگهداری کرده که نباید نگهداری می‌کرده و بعداً وقتی به او فرصت داده شده آنها را برگرداند انتخابش این بوده که این کار را بنا به هر دلیلی انجام ندهد.»

همزمان با مصاحبه پامپئو، «کن باک»، نماینده جمهوری‌خواه کنگره که از طرفداران ترامپ بود در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفت چنانچه ترامپ محکوم شود به حمایتش از او ادامه نخواهد داد. 

او گفت: «چنانچه او به دلیل استفاده نادرست از اطلاعات و پنهان کردن آگاهانه آن مجرم شناخته شود مطمئنا از  یک مجرم برای رسیدن به کاخ سفید حمایت نخواهم کرد.»


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط