یک‌شنبه 09 دی 1403 - 03:55

کد خبر 962

چهارشنبه 02 فروردین 1402 - 11:00:00


کالری سوزی در دوره قاعدگی


فرارو/ در طول چرخه قاعدگی هورمون‌های بسیاری در بدن دچار تغییر می‌شوند که همین موضوع اثرات مشخصی بر احساسات، علائم روحی و هچنین عوارض جانبی دیگر را به همراه دارد.
  در دوران قاعدگی احتمال دارد، اشتها به غذا و تنقلات افزایش یابد، در نتیجه شاید بسیاری از خانم‌ها نگران وزن خود شوند و یا دنبال رژیم‌های غذایی گوناگون باشند. متخصصان با آزمایش‌های بسیاری سعی بر این دارند که ارتباط بین چرخه قاعدگی و کالری سوزی را پیدا کنند.

 به نقل از healthline، یک مطالعه در سال ۲۰۰۳ نشان داد که میزان متابولیسم استراحت (RMR) در طول چرخه قاعدگی بسیار متفاوت است. در حقیقت، متابولیسم استراحت به میزان کالری گفته می‌شود که وقتی در حال انجام هیچ فعالیتی نیستید، سوزانده می‌شود. آن‌ها دریافتند که برخی از زنان میزان کالری بیشتری را نسبت به روز‌های معمولی می‌سوزانند، اما از طرفی، بعضی دیگر از نظر کالری سوزی، تفاوت چندانی با دوران پیش از قاعدگی ندارند.

سوزاندن کالری پیش از آغاز قاعدگی چگونه است؟

اکثر خانم‌ها حتما متوجه افزایش اشتهای خود چند روز قبل از شروع دوره شده‌اند. تحقیقی دیگر نشان داد که زنان در مرحله لوتئال چرخه قاعدگی، متابولیسم استراحت یا RMR بالاتری دارند و در واقع بدن کالری بیشتری را می‌سوزاند. فاز لوتئال بین مرحله قاعدگی و تخمک‌گذاری قرار گرفته است. اگرچه کالری سوزی در این مرحله افزایش می‌یابد، اما بهتر است همچنان مراقب رژیم غذایی خود باشید.

آیا ورزش در دوران قاعدگی باعث می‌شود کالری بیشتری بسوزانید؟
میزان سوزاندن کالری با انجام ورزش در طی دوره قاعدگی تفاوتی با زمان‌های دیگر ندارد. در واقع، هیچ اطلاعاتی وجود ندارد که ثابت کند ورزش در دوره قاعدگی باعث می‌شود کالری بیشتری بسوزانید. اما ورزش‌های سبک مانند یوگا در این دوره ممکن است باعث التیام درد شود تا در طول این روز‌ها از نظر جسمی احساس بهتری داشته باشید.

چرا احساس گرسنگی در دوران قاعدگی افزایش می‌یابد؟
افزایش میل به غذا، از حدود یک هفته قبل از قاعدگی شروع می‌شود و حتی ممکن است تا پایان دوره هم ادامه یابد. در مرحله لوتئال، میل به غذا و مصرف پروتئین، به ویژه پروتئین‌های حیوانی، بالا می‌رود.
مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۰ نتیجه داد که زنان مبتلا به اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی (PMDD) در مقایسه با زنانی که این اختلال را ندارند، تمایل بیشتری به خوردن غذا‌های پرچرب و شیرین در مرحله لوتئال دارند.
اختلال PMDD علائم دیگری مانند اضطراب، افسردگی، سردرد و احساس خستگی را نیز دارد.

چگونه با احساس گرسنگی در طول قاعدگی مقابله کنیم؟
هنگامی که در این دوران، هوس خوردن غذا‌های شیرین یا پرچرب می‌کنید، می‌توانید یک تکه شکلات تلخ یا سه عدد سیب زمینی سرخ شده را به عنوان میان‌وعده مصرف کنید. بهتر است میان وعده‌های سالم مثل انواع میوه، آجیل و یا نان تست همراه با کمی عسل طبیعی را جایگزین تنقلاتی مثل شیرینی‌ها، چیپس و پفک و شکلات کنید.

اقدامات دیگری که می‌توانید در دوره قاعدگی انجام دهید، عبارتند از:
۱. حجم غذای خود را کم کنید، اما تعداد وعده‌های غذاییتان را افزایش دهید.
۲. پروتین را به رژیم غذایی خود بیافزایید.
۳. در دوران قاعدگی می‌توانید یوگا را به عنوان ورزش انتخاب کنید.
۴. مهم‌ترین مسئله‌ای که باید در این دوره به آن توجه کنید، هیدراته کردن بدن با نوشیدن آب فراوان است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط