سه‌شنبه 04 دی 1403 - 16:28

کد خبر 99767

چهارشنبه 31 خرداد 1402 - 10:37:00


ساخت اولین شهرک انرژی خورشیدی در استان قزوین


ایسنا/ مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای زنجان گفت: احداث اولین شهرک انرژی خورشیدی هم در این استان به تصویب رسیده که می‌تواند گامی مثبت در افزایش ظرفیت انرژی استان قزوین باشد.

منصور اجاقی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای زنجان با بیان اینکه برق کالای گرانبهایی است که تولید آن با هزینه و مشقت صورت می‌گیرد، اظهار کرد: حدود ۷ هزار مگاوات ظرفیت به واسطه نیروگاه‌های جدید در طول سال گذشته وارد مدار برق استان قزوین شده است و امروز بالغ بر ۹۱ هزار مگاوات ظرفیت منسوب در شبکه سراسری داریم، که یک هزار و ۴۰ مگاوات آن مربوط به نیروگاه‌های تجدیدپذیر اعم از خورشیدی و بادی است.
این مسئول تصریح کرد: در استان قزوین سه نیروگاه بادی داریم که بزرگ‌ترین ظرفیت در بین سایر استان‌هاست. همچنین مجموع ظرفیت‌های بادی و خورشیدی استان بالغ‌بر ۷۰ مگاوات است که رتبه اول در سطح کشور را از آن خود کرده است.
وی اضافه کرد: احداث اولین شهرک انرژی خورشیدی هم در این استان به تصویب رسیده که می‌تواند گامی مثبت در افزایش ظرفیت انرژی استان قزوین باشد.
اجاقی عنوان کرد: به طور کلی در استان قزوین مشکلی در کمبود انرژی وجود ندارد اما در فصل گرم سال با اضافه شدن بارهای سرمایشی که بالغ بر ۲۵ تا ۳۰ هزار مگاوات و بیش از ۶۰ درصد بار ایام عادی است، در تأمین انرژی دچار محدودیت شده‌ایم که امید است با رعایت الگوی مصرف از بحران عبور کنیم.
وی با اشاره به اینکه ۹۱ هزار مگاوات ظرفیت منسوب استان در عمل توزیع نمی‌شود، اظهار کرد: متأسفانه ظرفیت واقعی و عملکردی پایین‌تر از ظرفیت منسوب است اما در تلاشیم تا با برنامه‌ریزی و اقدامات مؤثر پیک تابستان را با کمترین عوارض سپری کند.‌
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای زنجان ادامه داد: امسال نیز در تلاشیم تا پیک تابستان را به خوبی سپری کنیم، همچنین مصارف خانگی و تجاری جزو خط قرمزهای وزارت نیرو است که در تلاشیم تا قطعی در این حوزه‌ها نداشته باشیم. در این راستا مشوق‌هایی برای کاهش مصرف جایگزین خاموشی شده است که امیدواریم سازگار باشد. همچنین برای شهرک‌های صنعتی نیز مقرر شده یک نصف روز از هفته، خاموشی پیش‌بینی شود.
وی بیان کرد: هر چه میزان مصارف خانگی و تجاری کاهش پیدا کند می‌توان مصارف صنعتی را افزایش داد و مشکلات و موانع تولید را مرتفع کرد، همچنین به جز نیروگاه شهید رجایی ۲۲۷ مگاوات نیروگاه دیگر داریم که نیاز مصرف استان یک هزار و ۱۳۰ مگاوات بوده که با مدیریت مصرف ۸۱۲ مگاوات آن محقق شده است.
اجاقی تصریح کرد: در سال گذشته طرح‌هایی در حوزه انتقال و توزیع برق با اعتباری بالغ بر ۳ هزار و ۳۷۸ میلیارد ریال در استان روی کار آمد که طرح‌های موفقی بود و امیدواریم این طرح‌ها که نیاز به ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار دارد در سال جاری نیز بتواند مؤثر عمل کند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط