چهارشنبه 03 بهمن 1403 - 16:26

کد خبر 119903

یک‌شنبه 18 تیر 1402 - 13:08:22


پرسه مرگ در جاده‌های استان فارس


فارس/ پرسه در اخبار حوادث جاده‌ای فارس نشان می‌دهد که این استان همچنان بیشترین تعداد تصادفات کشور را دارد و سایه مرگ در راه‌های فارس می‌تازد.

از عامل انسانی که عبور کنیم، به عامل فنی و وضعیت خودرو می‌رسیم که گه‌گاه در تصادفات، تاثیرگذار است. می‌دانیم که تصادف سه علت کلی دارد و ضلع سوم این مثلت، زیرساخت جاده‌ای است. جاده نیز به موازات دو عامل دیگر در تصادف تاثیرگذار است و در‌ بعضی نقاط حادثه‌خیز یا پرتصادف، می‌توان گفت که وضعیت جاده نقش پررنگ‌تری در تصادف دارد.
هر چند در نهایت هر سه عامل به گونه‌ای می‌تواند خطرساز باشد و بی‌توجهی به هر کدام، فاجعه‌بار است.

نرخ بالای تصادف در فارس 
استان فارس ۲۱ هزار کیلومتر راه اصلی، فرعی و بزرگراهی دارد و از این بابت بیشترین طول راه‌های کشور را به خود اختصاص داده و همین مسئله نیز از نظر کارشناسان به عنوان یکی از دلایل نرخ بالای تصادفات جاده‌ای در این استان است.
طی سال‌های اخیر اقداماتی در این استان برای کاهش تصادفات جاده‌ای انجام گرفته که از جمله می‌توان به افزایش نظارت‌ها با نصب دوربین‌های کنترل سرعت، رفع نقاط حادثه‌خیز و ایمن‌سازی راه‌ها اشاره کرد. اما این اقدامات کافی نبوده و همچنان فارس در صدر تعداد تصادفات کشور قرار دارد.
با توجه به اهمیت موضوع، در سفر استانی رئیس جمهور به فارس در مهرماه ۱۴۰۰، رفع نقاط حادثه‌خیز این استان با ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار به تصویب رسید که روند اجرای پروژه‌های این بخش با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دست اقدام است.

پرسه در اخبار حوادث جاده‌ای
استان فارس روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت جاری، روز پرحادثه‌ای را پشت سرگذاشت. حوادث رانندگی در این استان چهار کشته و ۲۴ مصدوم به دنبال داشت.
این تنها یک مورد از روزهای خطرآفرین در جاده‌های فارس است. جاده‌هایی که با یک بی‌احتیاطی ساده، کار دست رانندگان می‌دهند و اتفاق ناگواری را رقم می‌زنند.
بر اساس اعلام معاونت امور عمرانی استانداری فارس، سال گذشته ۷۰ نقطه حادثه‌خیز با اعتباری بالغ بر ۱۳۴ میلیارد تومان ایمن‌سازی شد.
در چهار ماهه نخست امسال نیز ایمن‌سازی ۹۴ نقطه با اعتباری بالغ بر ۳۵۰ میلیارد تومان در دستور کار قرار گرفته که تاکنون آشکارسازی آنها انجام شده است.
بر همین اساس، اداره کل راهداری فارس با هدف اصلاح و ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز و ارتقای ایمنی راه‌های حوزه استحفاظی اقداماتی را در دستور کار قرار داده است.
به گفته راستیار، مدیرکل راهداری فارس از جمله این اقدامات می‌توان به عقد قرارداد و عملیات اجرایی ایمن‌سازی ۱۰ نقطه پرتصادف، دارای تصادف و حادثه‌خیز شهرستان‌های شیراز و سپیدان آغاز شده که عملیات اجرایی ۶ نقطه پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصدی دارد.

سایه مرگ همچنان در جاده‌های فارس پرسه می‌زند
با وجود اقدامات انجام شده یا در دست اجرا جهت ایمن‌سازی جاده‌های فارس و رفع نقاط پرتصادف، همچنان بیشترین قربانیان جاده‌ای کشور متعلق به فارس است.
هر چند همان گونه که مطرح شد، سه عامل اصلی در تصادف دخالت دارند اما تعدد تصادف در برخی نقاط حادثه‌خیز نشان می‌دهد که زیرساخت عمرانی در این نقاط از ضعف جدی رنج می‌برد و پاسخگوی حجم ترافیک منطقه نیست.
علیرضا درودچی، مدیرکل پزشکی قانونی فارس بیان کرد: در سال گذشته، یک هزار و ۵۶۵ نفر در پی حوادث جاده‌ای استان فارس جان باخته‌اند که از این حیث، استان فارس بیشترین فوتی‌های کشور را داشته است.
درودچی تعداد قربانیان تصادفات حوزه درون‌شهری در یک‌ سال گذشته را ۳۸۵ مورد عنوان کرد و گفت: در حوزه تصادفات برون‌شهری، یک‌هزار و ۸۰ نفر از هموطنانمان بر اثر تصادفات در جاده‌های فارس جان باخته‌اند که بیشترین آمار کشته‌ها نیز به تصادفات حوزه برون‌شهری اختصاص دارد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس، تعداد کشته‌شدگان تصادفات راه‌های روستایی این استان را ۱۰۰ نفر اعلام کرد و افزود: کمترین آمار جان‌باختگان تصادفات به راه‌های روستایی و فرعی اختصاص دارد.



پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط