شنبه 08 دی 1403 - 20:18

کد خبر 19919

دوشنبه 21 فروردین 1402 - 22:43:00


شبیه‌سازی برای حمله به تایوان


دنیای اقتصاد/متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

 ارتش چین «حملات دقیق شبیه‌سازی‌شده‌ای به اهداف کلیدی در تایوان» را در دومین روز از رزمایش‌هایی که در نزدیکی جزیره و در پی سفر کوتاه رئیس‌جمهور تایوان «تسای اینگ ون» به ایالات متحده آغاز شد، انجام داد. این اقدام در حالی از سوی ارتش چین در اعلامیه دیروز یکشنبه منتشر شد که وزارت دفاع تایوان اعلام کرد چندین پرواز نیروی هوایی چین را شناسایی کرده و نیروهای موشکی پکن را زیر نظر دارد.
 
الجزیره در گزارش ۹ آوریل در همین رابطه نوشت، چین که مدعی جزیره دموکراتیک تایوان به‌عنوان بخشی از قلمرو خود است، رزمایش نظامی سه‌روزه خود را در اطراف این جزیره از روز شنبه (۱۹فروردین‌ماه)، یک روز پس از بازگشت «تسای اینگ‌ون» از ایالات متحده آغاز کرد. «ون» در آنجا با رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، کوین مک کارتی، دیدار کرد.تلویزیون دولتی چین گزارش داد که گشت‌های آمادگی رزمی و رزمایش‌ها در اطراف تایوان ادامه دارد. در این بیانیه آمده است: «تحت فرماندهی واحد مرکز فرماندهی عملیات، انواع مختلفی از یگان‌ها حملات دقیق مشترک شبیه‌سازی‌شده‌ای را روی اهداف کلیدی در جزیره تایوان و مناطق دریایی اطراف انجام دادند و همچنان به موضع تهاجمی خود در اطراف جزیره ادامه می‌دهند.»

وزارت دفاع تایوان گفت که تا ظهر یکشنبه (۲۰فروردین‌ماه) ۵۸ هواپیمای چینی از جمله جنگنده های «سو۳۰» و بمب‌افکن‌های «اچ۶» و همچنین ۹کشتی جنگی را در اطراف جزیره مشاهده کرده است.این وزارتخانه گفت که توجه ویژه‌ای به نیروی موشکی ارتش آزادی‌بخش خلق چین دارد که مسوول سیستم موشکی زمینی چین است. وزارت دفاع تایوان همچنین گفت: «در رابطه با تحرکات نیروی موشکی کمونیست چین، ارتش این کشور همچنین از طریق سیستم اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی مشترک اطلاعات نزدیکی دارد و نیروهای پدافند هوایی در حالت آماده‌باش کامل هستند.» در این بیانیه تاکید شده است که نیروهای تایوان «درگیری‌ها را تشدید نمی‌کنند و باعث اختلاف نمی‌شوند» و به رزمایش‌های چین «به‌طور مناسب» پاسخ خواهند داد.

چین این رزمایش‌ را که «شمشیر بُرنده متحد» نامیده می‌شود، «هشدار جدی به نیروهای جدایی‌طلب استقلال تایوان» توصیف کرده است؛ درحالی‌که تایپه (پایتخت تایوان) پکن را به‌دلیل استفاده از سفر «تسای» به آمریکا به‌عنوان «بهانه‌ای برای انجام تمرین‌های نظامی که به صلح و ثبات منطقه‌ای آسیب جدی وارد کرده محکوم کرده است.» چین به تایوان و ایالات متحده نسبت به دیدار تسای و مک کارتی هشدار داده بود. تسای روز جمعه به تایوان بازگشت. چین همچنین سال گذشته پس از بازدید نانسی پلوسی، رئیس وقت مجلس نمایندگان آمریکا از تایپه، مانورهای جنگی گسترده‌ای را در اطراف تایوان از جمله شلیک موشک به آب‌های نزدیک به جزیره برگزار کرد. مک کارتی، رئیس مجلس ایالات متحده به‌رغم فشار چین، با تسای تایوان دیدار کرد سفارت آمریکا در تایوان روز یکشنبه اعلام کرد که آخرین مانورهای چین در اطراف جزیره را از نزدیک زیر نظر دارد و «مطمئن» است که از منابع و توانایی‌های کافی در منطقه برای تضمین صلح و ثبات برخوردار است.

سخنگوی یک موسسه آمریکایی در تایوان که در غیاب روابط رسمی دیپلماتیک به‌عنوان سفارت فعالیت می‌کند، گفت: «کانال‌های ارتباطی ایالات متحده با چین همچنان باز است.» واشنگتن روابط دیپلماتیک خود را با تایپه به نفع پکن در سال ۱۹۷۹ قطع کرد؛ اما طبق قانون موظف است که این جزیره را با ابزار دفاع از خود مجهز کند. چین که هرگز از توسل به زور برای تحت کنترل خود درآوردن جزیره چشم‌پوشی نکرده است، می‌گوید تایوان مهم‌ترین و حساس‌ترین موضوع در روابطش با ایالات متحده است و این موضوع منبع تنش مکرر است. پکن «تسای» را یک جدایی‌طلب می داند و درخواست های مکرر او برای مذاکره را رد کرده است. تسای می‌گوید فقط مردم تایوان می‌توانند برای آینده خود تصمیم بگیرند. چین در حدود سه سال گذشته فشار نظامی خود را علیه تایوان افزایش داده است و به‌طور منظم در اطراف تایوان پروازهای تجسسی انجام می‌دهد.

به گزارش الجزیره، وزارت دفاع تایوان اوایل روز یکشنبه (دیروز) اعلام کرد که در ۲۴ساعت گذشته ۷۱هواپیمای نیروی هوایی چین و ۹کشتی نیروی دریایی را در اطراف تایوان مشاهده کرده است. این وزارتخانه نقشه‌ای را منتشر کرد که نشان می‌دهد حدود نیمی از این هواپیماها، از جمله «سو۳۰» و «جی۱۱»، از خط میانی تنگه تایوان عبور کرده‌اند؛ خطی که سال‌ها به‌عنوان یک مانع غیررسمی بین دو طرف عمل می‌کرد. رسانه‌های دولتی چین اعلام کردند که این هواپیما به سلاح‌های جنگی مجهز بودند. جنگنده‌های نیروی هوایی تایوانی نیز معمولا هنگام تلاش برای مقابله با تهاجم هوایی چین، سلاح‌های جنگی حمل می‌کنند.

اواخر روز شنبه، «شورای امور اقیانوس» تایوان که گارد ساحلی را اداره می‌کند، فیلمی را در کانال یوتیوب خود منتشر کرد که نشان می‌دهد یکی از کشتی‌هایش در سایه یک کشتی جنگی چینی است؛ هرچند مکان دقیق آن را اعلام نکرد. یک افسر نیروی ساحلی تایوان به کشتی چینی می‌گوید: «شما به صلح، ثبات و امنیت منطقه آسیب جدی وارد می‌کنید. لطفا فورا دور بزنید و بروید.اگر به راه خود ادامه دهید، اقدامات اخراجی را انجام خواهیم داد.» تصاویر دیگر یک کشتی جنگی تایوانی به نام «دی هوآ» را نشان می‌دهد که کشتی گارد ساحلی را در چیزی که یک افسر گارد ساحلی آن را «مقابله» با کشتی جنگی چینی می‌خواند، همراهی می‌کند. با این حال، پروازهای غیرنظامی در اطراف تایوان، از جمله به «کینمن» و «ماتسو»، دو گروه از جزایر تحت کنترل تایوان در کنار سواحل چین، به روال عادی خود ادامه داده‌اند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط