دوشنبه 05 آذر 1403 - 14:14

کد خبر 3441

شنبه 05 فروردین 1402 - 14:20:00


مقام صهیونیست: روابط واشنگتن و تل آویو تنگاتنگ است


ایرنا/ روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» به نقل از یک مقام ارشد رژیم اسرائیل نوشت: آمریکا پیش از این، دو بار برای سرنگونی کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم تلاش کرده اما با وجود این تنش ها، روابط بین تل‌آویو و واشنگتن همچنان تنگاتنگ است.

«هاآرتص» بدون اشاره به نام این مقام رژیم صهیونیستی، به نقل از وی افزود که با وجود افزایش انتقادات مقامات بلندپایه آمریکایی از سیاست های کابینه نتانیاهو و تغییرات قضایی که از آن به عنوان «کودتای قضایی» یاد می‌شود، تنشی در روابط بین تل آویو و واشنگتن وجود ندارد و این روابط تاکنون دوام داشته است.

این مقام رژیم صهیونیستی گفت که این اولین بار نیست که آمریکا در امور داخلی اسرائیل مداخله می‌کند،پیش از این نیز واشنگتن دو بار تلاش کرد که نتانیاهو را منزوی کند.

به گفته وی، بایدن به طور فزاینده‌ای از ائتلاف راست افراطی کابینه رژیم صهیونیستی به رهبری نتانیاهو ناامید شده و این فقط به دلیل انجام تغییرات قضایی نیست، بلکه درخواست «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی این رژیم برای تخریب یک روستای فلسطینی و توهم در انکار هویت مردم فلسطین، ناامیدی واشنگتن را افزایش داده است.

هاآرتص ادامه داد: نارضایتی آمریکا از رژیم صهیونیستی پس از آن افزایش پیدا کرد که کنست قانون لغو تخلیه شهرک‌های صهیونیست‌نشین در کرانه باختری را تصویب کرد زیرا واشنگتن می‌گوید این مساله نقض مستقیم معاهداتی است که این رژیم طی ۲۰سال به انجام آن متعهد شده است.

پیشتر «تام نیدس» سفیر آمریکا در سرزمین های اشغالی در اظهاراتی گفته بود که دولت جو بایدن، نتانیاهو را نصیحت کرده که ترمز را فشار دهد و برنامه تغییر ریشه ای نظام قضایی را متوقف کند.

وی گفت: ما اکنون این کار را انجام می دهیم. همانطور که به فرزندانم می گویم به نتانیاهو هم می گوییم که از ترمز استفاده کن و صبور باشید و تلاش کنید که به توافق برسید و همه طرف ها را متحد کنید.

سفیر آمریکا با اشاره به برنامه تغییرات در نظام قضایی در رژیم صهیونیستی افزوده بود: ما اقداماتی را که در تضاد با ارزش هایمان است، نادیده نمی گیریم.

نیدس افزود: «تنها چیزی که آمریکا و اسرائیل را به هم پیوند می دهد، رویکرد دموکراسی (ادعایی صهیونیست ها) است، به همین دلیل ما در سازمان ملل از اسرائیل دفاع می کنیم. اگر احساس کنیم که نهادهای دموکراتیک تحت فشار هستند، ما از آن ها دفاع می کنیم.»

وی اضافه کرد که در این میان، آسیب های زیادی به رژیم صهیونیستی وارد خواهد شد.

رئیس جمهور آمریکا نیز چند هفته قبل، برای اولین بار به مساله تغییرات در نظام قضایی در رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت که ایجاد توافق در آراء درخصوص تغییرات اساسی بسیار مهم است.

به گزارش ایرنا، پارلمان رژیم صهیونیستی بتازگی طرح لغو قانون موسوم به «قانون قطع تماس» را به تصویب رساند که با لغو یک قانون مصوب سال ۲۰۰۵ ، امکان بازگشت اشغالگران به شهرک‌های تخلیه‌شده در شمال کرانه باختری و نوار غزه را فراهم می‌کند.

این قانون در سال ۲۰۰۵ اجرایی شد و دستور برچیدن ۲۱ شهرک صهیونیست‌نشین در شمال کرانه باختری و نوار غزه و تخلیه شهرک‌نشینان اسرائیلی و ارتش رژیم از این منطقه را صادر کرده بود.

روزنامه تایمز اسرائیل هم در این باره گزارش داد که طرح لغو برخی از بندهای «قانون قطع تماس» با ۳۱ رأی موافق و ۱۸ رای مخالف به تصویب رسید.

در همین حال، شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ فوریه ۲۰۲۳ / اول اسفند ۱۴۰۱ با صدور بیانیه‌ای رسمی، طرح رژیم صهیونیستی برای گسترش شهرک‌سازی‌ها در اراضی اشغالی فلسطین را محکوم کرد؛ اقدامی که پس از ۶ سال از آخرین قطعنامه این شورا صورت گرفت و آمریکا نیز در نقش مخالف متحد دیرینه‌اش ظاهر شد.

آخرین بار، در دسامبر ۲۰۱۶ دولت باراک اوباما رئیس‌جمهور ایالات متحده به قطعنامه‌ای در شورای امنیت که از رژیم صهیونیستی خواسته بود شهرک‌سازی را متوقف کند، رای ممتنع داد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط