دوشنبه 05 آذر 1403 - 22:13

کد خبر 4056

یک‌شنبه 06 فروردین 1402 - 10:25:00


تأمین آب شرب میانه ظرف ۲۰ روز آینده از سد گرمی چای


باشگاه خبرنگاران/ مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی با اشاره به مشکل کمی و کیفی آب شرب میانه، گفت: برای رفع این مشکل، پروژه آبرسانی به این شهرستان از سد گرمی چای در مراحل پایانی قرار گرفته و در ۲۰ روز آینده، ۵۰ درصد از نیاز آب شرب مردم به وسیله این سد تامین می‌شود.

آب شرب میانه در زمان حاضر از منابع زیر زمینی با سختی بالا و سد کندوان که کیفیت نامطلوبی دارد تامین می‌شود و مردم شهرستان حدود ۲۰ است منتظر بهره برداری از سد گرمی چای و حل مشکل شان هستند.
یوسف غفارزاده با عذرخواهی از مردم شهرستان میانه بابت تاخیر در بهره برداری از این طرح، گفت: یکی از مهمترین پروژه‌هایی که در سفر رییس جمهور به آذربایجان شرقی نیز بر آن تاکید شده است، وزیر نیرو و استاندار نیز پیگیر آن هستند و مساعدت‌های زیادی در این زمینه کردند، پروژه تامین آب شرب میانه از طریق سد گرمی چای است که خوشبختانه مراحل آن شامل آبگیری اضطراری، ساخت تصفیه خانه و خط انتقال ۴۵ کیلومتری آن به انجام رسیده است.
او با بیان اینکه آبگیری اضطراری این سد در ۲۸ اسفند آغاز شده است، افزود: این خط انتقال در مرحله نصب شیرآلات قرار دارد که با بهره برداری از مرحله نخست آن، ۵۰ درصد از آب شرب شهرستان میانه از طریق این سد تامین خواهد شد.
او با تشکر از استاندار آذربایجان شرقی و نمایندگان شهرستان میانه در مجلس شورای اسلامی که با پیگیری‌های خود منابع مالی این طرح بزرگ را تامین کردند، گفت: انتظار ۲۰ ساله مردم میانه رو به پایان است و آب شرب سالم حداکثر تا ۲۰ روز آینده به این شهرستان خواهد رسید.
مدیر عامل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی همچنین به وضعیت منابع آبی استان در سال آبی جاری (اول مهر ۱۴۰۱ تا کنون) نیز اشاره کرد و گفت: وضعیت بارش‌ها در استان در این مدت در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۲۸ درصد کمتر شده و به تبع آن روان آب‌ها و آب ذخیره شده در پشت سد‌ها نیز کاهش محسوسی پیدا کرده است.

غفارزاده افزود: در حال حاضر متوسط آب ذخیره شده در پشت سد‌های بزرگ استان حدود ۳۰ درصد ظرفیت طبیعی آنهاست که امیدواریم با بارش‌هایی که در ماه جاری و ماه‌های آینده خواهیم داشت این کمبود تا حدودی بهبود یابد.
او افزود:حجم کل در تراز طبیعی سد‌های داخل استان ۵۷۶ میلیون متر مکعب، سد‌های ارس و خداآفرین ۲ هزار و ۸۶۶میلیون متر مکعب و سد بوکان ۸۰۸ میلیون متر مکعب است.
او همچنین به طرح‌های آبی اجرا شده در سال گذشته در استان اشاره کرد و گفت: تبدیل چهار هزار هکتار زمین کشاورزی دیم به آبی، افزایش مخازن ذخیره آب تا ۲۰۰ میلیون متر مکعب، اصلاح شبکه پایاب سدها، انسداد چاه‌های غیرمجاز، مهندسی رودخانه‌ها و تعادل بخشی به آب‌های زیر زمینی از جمله این طرح‌ها بود.
غفارزاده با اعلام اینکه اعتبار در نظر گرفته از مصوبات سفر رییس جمهور در حوزه آب استان برای سال ۱۴۰۱، یکهزار و ۶۵۰ میلیارد تومان بود که از این مبلغ حدود یکهزار و ۱۵۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است، گفت: با جذب این اعتبارات، ۱۴ پروژه بزرگ آبی در آذربایجان شرقی تکمیل و بهره برداری شد.
او اضافه کرد: برای سال جاری هم پروژه‌های خوبی در نظر داریم که از آن جمله می‌توان به آبگیری چند سد و راه اندازی شبکه پایاب این سد‌ها اشاره کرد.
سد «گرمی چای» میانه در ۵۳ کیلومتری شمال شرقی شهر میانه، با هدف ذخیره سازی و تنظیم ۴۶ میلیون متر مکعب از آورد سالیانه، تأمین آب مورد نیاز ۱۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی و تأمین آب شرب شهر میانه حدود ۱۶ میلیون متر مکعب در سال احداث می‌شود.
رئیس جمهور ۱۲ خرداد سال ۱۴۰۱ در قالب بیست و سومین سفر استانی به آذربایجان شرقی سفر کرد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط