جمعه 15 تیر 1403 - 19:40

کد خبر 540740

چهارشنبه 13 تیر 1403 - 11:15:00


روسیه از جدول‌ زمانی ساخت ایستگاه فضایی جدیدش رونمایی کرد


ایسنا/یوری بوریسوف(Yuri Borisov)، رئیس آژانس فضایی روسیه موسوم به روسکاسموس(Roscosmos)، به تازگی خبر از برنامه بلندپروازانه این کشور برای ساخت ایستگاه فضایی داده است.

رویترز در روز سه‌شنبه گزارش داد که روسیه یک جدول زمانی برای ساخت و استقرار ماژول‌های ایستگاه فضایی خود اعلام کرده است. آژانس فضایی روسیه، قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ یک هسته چهار ماژولی در فضا ایجاد کند.

به نقل از آی‌ای، این ایستگاه جدید روسیه را قادر می‌سازد تا تحقیق و توسعه‌ای را انجام دهد که پیش از این به دلیل محدودیت‌ها و توافقات بین‌المللی در ایستگاه فضایی بین‌المللی(ISS) غیرممکن بود.

برای چندین دهه، ایستگاه فضایی بین‌المللی نمادی از همکاری بین‌المللی در اکتشافات فضایی بوده است. اما به تازگی به دلایل مختلف، از جمله جنگ روسیه و اوکراین، خلل‌هایی در همکاری روسیه ایجاد شده است.

جدول زمانی اعلام شده

در سال ۲۰۲۲، روسیه برای اولین بار اعلام کرد که قصد دارد یک ایستگاه فضایی در مدار پایین زمین بسازد. بر اساس گزارش‌ها، این پایگاه که ساخت آن برنامه‌ریزی شده است، ایستگاه خدمات مداری روسیه(ROSS)  یا روس نام دارد.

اولین ماژول، برای علم و قدرت، قرار است در سال ۲۰۲۷ پرتاب شود. سه ماژول دیگر تا سال ۲۰۳۰ اضافه خواهد شد و دو ماژول دیگر تا سال ۲۰۳۳. حدود ۱۹ شرکت در ساخت این ایستگاه فضایی مشارکت خواهند داشت.

ساخت ایستگاه تنها بخشی از پروژه است. روسیه همچنین نیاز به توسعه فضاپیمای سرنشین‌دار جدید و ارتقای زیرساخت پرتاب خود دارد.

روسکاسموس گزارش کرد که این ایستگاه جدید مشکلات توسعه علمی و فناوری، اقتصاد و امنیت ملی را که به دلیل محدودیت‌های فناورانه و شرایط قراردادهای بین‌المللی در بخش روسی ایستگاه فضایی بین‌المللی ایجاد شده را حل خواهد کرد.

روسیه ایستگاه فضایی بین‌المللی را در سال ۲۰۲۸ ترک می‌کند

روسیه از زمان آغاز ساخت ایستگاه فضایی بین‌المللی در دهه ۱۹۹۰، شریک اصلی آن بوده است. این همکاری بسیار مهم است زیرا یکی از معدود زمینه‌هایی است که روسیه و ایالات متحده هنوز با هم همکاری نزدیک دارند.

از زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین در سال ۲۰۲۲، روابط روسیه و غرب به طور قابل توجهی تیره شده است. روسیه در ابتدا قصد داشت تا پایان سال ۲۰۲۴ ایستگاه فضایی بین‌المللی را ترک کند. با این حال، آنها تصمیم گرفته‌اند تا سال ۲۰۲۸ در آن جا بمانند.

یکی از دلایل کلیدی که برای خروج از ایستگاه فضایی ذکر شده، افزایش نیاز به تعمیر و نگهداری ماژول‌های آن است. برخی از ماژول‌های روسی نزدیک به ۲۵ سال است که کار می‌کنند و طول عمر طراحی اولیه آنها ۱۵ سال بوده است.

در مصاحبه‌ای که توسط آژانس فضایی روسیه در سال ۲۰۲۲ منتشر شد، روسیه اظهار داشت که فضانوردان زمان بیشتری را صرف تعمیر ماژول‌های قدیمی می‌کنند و زمان کمتری را برای انجام تحقیقات علمی که هدف اصلی ایستگاه فضایی است، می‌گذارند.

سال گذشته، برنامه فضایی روسیه با شکست بزرگی در ماموریت لونا-۲۵ به ماه مواجه شد. این پرتاب از آنجایی که اولین ماموریت ماه برای این کشور در بیش از ۴۷ سال بود، ارزشمند به حساب می‌آمد. با وجود این، روسیه مصمم است که به عنوان بازیگر اصلی در اکتشافات فضایی باقی بماند.

ایستگاه فضایی چین در حال گسترش است

آیا روسیه در ساخت ایستگاه فضایی خود موفق خواهد شد؟ فقط زمان می‌تواند پاسخ این سوال رو مشخص کند. اما یک چیز مسلم است، رقابت برای تسلط بر ایستگاه فضایی در حال داغ شدن است.

چین یکی از بازیگران اصلی است که ایستگاه مداری خود را فعال کرده است. تیانگونگ هنوز به بزرگی ایستگاه فضایی بین‌المللی نیست، اما به طور پیوسته در حال رشد است. در حال حاضر ایستگاه مداری از سه ماژول تشکیل شده است که به صورت مرحله‌ای ساخته می‌شود و بخش‌های مختلف آن به صورت جداگانه به فضا پرتاب و به ایستگاه متصل می‌شوند.

در ایالات متحده، شرکت‌های تجاری در حال آماده شدن هستند تا جای خالی ایستگاه فضایی بین‌المللی را پر کنند و تحقیقات ریزگرانشی را برای کشور ادامه دهند. یکی از این شرکت‌ها، وست اسپیس مستقر در کالیفرنیا است.

این مسابقه فضایی به وضوح نشان می‌دهد که در سال‌های آینده سه تا چهار ایستگاه فضایی در مدار پایین زمین وجود خواهد داشت.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط