شنبه 10 آذر 1403 - 05:08

کد خبر 649258

چهارشنبه 11 مهر 1403 - 08:58:35


سرمقاله اعتماد/ اسرائیل بازی خطرناکی را آغاز کرده است


اعتماد/  « اسرائیل بازی خطرناکی را آغاز کرده است » عنوان سرمقاله روزنامه اعتماد نوشته صباح زنگنه است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

برنامه‌ریزی برای ترور سیدحسن نصرالله توسط رژیم صهیونیستی در طول چند دهه صورت انجام شده است. اسراییل برای انجام این قبیل اقدامات تروریستی از هیچ اقدامی فروگذار نکرده است. از امکانات خودی و غیرخودی گرفته تا حمایت قدرت‌های حامی این رژیم، از جمله امریکا و انگلیس و برخی کشورهای منطقه. این حمایت‌ها شامل کمک‌های اطلاعاتی و امنیتی می‌شود تا پشتیبانی‌های فنی و ماهواره‌ای. تصور اسراییل مبنی بر اینکه اقدامات تروریستی چون ترور اعضای مقاومت می‌تواند منجر به پایان مقاومت مردم فلسطین و لبنان شود تحلیل و تصور باطلی است. اسراییل پیش از این نیز تجربه ترور سیدعباس موسوی، دبیرکل وقت حزب‌الله لبنان و همین‌طور شخصیت‌های متعددی از فلسطین را در کارنامه اقدامات تروریستی خود دارد. این بازیگر به خوبی می‌داند که نمی‌توان با حذف اشخاص و رهبران مقاومت تفکر و اساس هویت این گروه را از بین برد، چراکه حزب‌الله حاصل تفکر مقابله با اشغالگری و مجموعه‌ای از تحولات اجتماعی و سیاسی و فرهنگی لبنان است. حزب‌الله یک نیرو یا حزبی که برای انتخابات تشکیل شده باشد و بعد از آن نیز ناپدید شود، نیست. بنابراین یک موجودیت ریشه‌دار اجتماعی است که با فرهنگ مقاومت و مخالفت با اشغالگری رشد یافته است. طی این سال‌ها این جریان وسیع‌تر نیز شده و شاخ و برگ‌های بیشتری پیدا کرده است. به همین دلیل نمی‌توان ریشه آن را زد. با ترور یکی از اعضای آن قطعا چینش فرماندهی خالی نخواهد ماند. درباره این سوال که حزب‌الله چگونه و در چه بازه زمانی به اقدامات اخیر اسراییل واکنش نشان خواهد داد، به نظر می‌رسد با سنجشی کامل از مباحث فنی و عقلانی تمام جزییات و جوانب امر نوع پاسخ را در نظر خواهد گرفت. آسیب‌شناسی‌های لازم را انجام می‌دهد و تمام این اقدامات شناختی را در کنار شاکله اصلی این جریان که همانا ایمان است، تعریف می‌کند. لذا در شرایطی که رژیم صهیونیستی بر اشغالگری و توسعه‌گری و تحکیم تفکر حاکمیت نژاد خاصی بر سایر نژادها تاکید دارد..
 حزب‌الله بر مبانی و اصول خود پابرجا خواهد ماند. بنابراین واکنش احتمالی حزب‌الله بر مبنای شناخت شرایط و تحولات ایجاد شده درونی و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد بود و بر اساس این وارد عمل می‌شود. اما نکته‌ای که در این زمینه اهمیت دارد، این است که هرگز رویکرد اصلی حزب‌الله در قبال رژیم صهیونیستی تغییر معناداری نخواهد کرد. بنابراین بعد از ترور سیدحسن نصرالله نیز شاهد تغییری در رویکرد این جریان نخواهیم بود. در باب گمانه‌زنی‌ها درباره واکنش ایران نسبت به اقدامات اخیر اسراییل در منطقه باید گفت برخی تحلیل‌ها قائل به تشویق ایران برای ورود به رویارویی است. طیف‌های مختلفی روی این تحلیل تاکید و دائما نیز بر آن پافشاری می‌کنند. گمانه‌زنی‌های دیگری نیز وجود دارد که معتقدند جمهوری اسلامی ایران با پیروی از صبر استراتژیک به دنبال ایجاد شرایط جدیدی در منطقه و جهان است. البته که این گمانه‌زنی هدف‌دار است و هدف این است که شکافی میان نیروهای داخلی و احزاب و جریان‌های حاکمیتی و دولتی ایجاد شود. مسوولان مربوطه این تحلیل را به خوبی تشخیص می‌دهند و درک می‌کنند. هیچ یک از این گمانه‌زنی‌ها مقاصد خیرخواهانه‌ای ندارند. جمهوری اسلامی بر مبنای روش‌های خاص خود عمل خواهد کرد و برای تصمیم‌گیری این گمانه‌زنی‌ها را ملاک قرار نخواهد داد. شرایط در منطقه دچار تحولات بسیاری شده است. نیروهای امریکایی در منطقه به دنبال اهدافی هستند که حتی اروپا را نیز برنمی‌تابند. توازن منطقه دچار تغییراتی شده و زمینه برای ایجاد یک نظم جدید بین‌المللی فراهم شده است. ایران تمام این مولفه‌ها را دریافت کرده و آن را هضم می‌کند. نتیجه این هضم و درک اقدام ایران خواهد بود. درباره ایده نخست وزیر لبنان مبنی بر بازگشت به قطعنامه 1701 نیز باید متذکر شد که حزب‌الله هم در پارلمان و هم در هیات دولت لبنان حضور دارد. هیچ تصمیم سیاسی و دیپلماتیکی بدون تایید حزب‌الله تصویب نمی‌شود. البته که قدرت‌های خارجی به ویژه امریکا و بعضا نیز فرانسه قصد داشتند موضوع قطعنامه 1701 شورای امنیت را مدنظر قرار بدهند و نیروهای حزب‌الله را در سواحل شرقی رودخانه لیتانی جانمایی کنند. این مساله‌ای است که دهه‌هاست اسراییل به دنبال آن است. اما هم حزب‌الله و هم دولتمردان لبنان این اهداف را می‌شناسند. تجربه‌های کشورهای منطقه به خوبی آشکار کرده است هرگونه عقب‌نشینی دولت‌ها باعث از دست رفتن منافع ملی و تضعیف امنیت آنها خواهد شد. لذا ادعا و درخواست نخست وزیر لبنان درباره عقب‌نشینی حزب‌الله تا ساحل رود شرقی لیتانی به آسانی اتفاق نخواهد افتاد؛ حزب‌الله نیز این موضوع را نمی‌پذیرد. بنابراین تمامی موارد مذکور مولفه‌هایی هستند که هم دولت لبنان و نیز پارلمان لبنان و حزب‌الله مورد سنجش قرار خواهند داد. نیروهای مقاومت با این بازی‌های سیاسی وارد دعواهای درونی نخواهند شد که عده‌ای به نفع ارتش بخواهند وارد عمل شوند. عده‌ای به نفع نیروهای سازمان کار کنند و عده‌ای به نفع حزب‌الله. با توجه به بلوغ سیاسی که در لبنان وجود دارد این قبیل تنازعات  شکل  نخواهد  گرفت.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط