یک‌شنبه 30 دی 1403 - 15:45

کد خبر 652515

شنبه 14 مهر 1403 - 12:50:00


پول در جیب پسر 14ساله‌ام نمی‌ماند!  


خراسان/ پسری 14ساله دارم. ماهی 2 میلیون تومان به او پول توجیبی می‌دهم. سرویس هم دارد اما انگار پول توی جیبش نمی‌ماند! هر هفته درخواست پول می‌کند و می‌گوید کم آوردم. چطور قناعت و پس‌انداز را به او یاد بدهم؟
پاسخ مشاور:
خیلی از والدین پول توجیبی را به فرزندشان می‌دهند ولی متاسفانه چون اصول آن را نمی‌دانند، بیشتر باعث می‌شوند عادت‌های مالی نامناسب و رفتارهای ناپسند در بچه‌ها شکل بگیرد. 
پول اضافه‌تر به او ندهید
برای پرداخت پول توجیبی زمانی را مشخص کنید؛ این زمان می‌تواند ماهانه، هفتگی یا دو هفته یک بار باشد. در این فرایند حواس‌تان باشد که اگر فرزند شما با کمبود پول مواجه شد، به او کمک خرجی ندهید. اگر به او پولی اضافه‌تر پرداخت کردید، حواستان باشد که با او برنامه بازپرداخت را برنامه‌ریزی کنید. با این روش او را با قرض گرفتن و قرض دادن آشنا می‌کنید.
از قلک کمک بگیرید
بچه‌ها با دیدن رشد پول، تشویق به پس‌انداز بیشتر می‌شوند. به همین منظور سعی کنید پول پس‌انداز شده را در قلکی قرار دهید که فرزندتان بتواند زیاد شدن آن را ببیند. به او آموزش دهید که پول توجیبی خود را تقسیم کند؛ یکی برای مخارج روزانه و دیگری برای پس‌انداز و آخری برای خرید اقلام گران‌تر در آینده.
الگوی خوبی باشید
یکی دیگر از روش‌های یادگیری ارزش پول، مشاهده نحوه پول خرج کردن والدین است. برای مثال هنگامی که با فرزند خود به خرید می‌روید، اگر ببیند برای پول خرج کردن محدودیت قائل هستید و برای پیدا کردن بهترین قیمت، مغازه‌ها را جست‌وجو می‌کنید، با فروشنده بر سر قیمت مذاکره انجام می‌دهید و ... متوجه می‌شود  باید به بودجه پایبند بود.
انتظارات را با او در میان بگذارید
اگر انتظار دارید که فرزندتان هزینه حمل‌و‌نقل، غذا و پوشاک و ... را خودش بپردازد، ممکن است لازم باشد به او میزان بیشتری پول توجیبی پرداخت کنید. پس انتظارات خود را با او در میان بگذارید و با یکدیگر به توافق برسید. 
نویسنده : صدیقه معدنی | ‌ روان‌شناس


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط