جمعه 30 شهریور 1403 - 01:59

کد خبر 67224

چهارشنبه 03 خرداد 1402 - 11:49:00


باز شدن پای رازیانه رزن به فرانسه


صدا و سیما/ فرانسوی‌ها خواهان رازیانه رزن به‌خصوص منطقه سلطان‌آباد شدند.

مجتبی عقیقی، دهیار روستای سلطان آباد رزن با بیان اینکه روستای سلطان آباد بزرگترین و مهمترین تولیدکننده رازیانه در کشور به شمار می‌رود، اظهار کرد: امسال هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع این روستا به کشت رازیانه اختصاص دارد که براساس پیش بینی به طور میانگین از این میزان سطح زیرکشت ۶ هزار تن محصول برداشت خواهد شد.
عقیقی افزود: رازیانه تولید شده روستای سلطان آباد به سراسر کشور از جمله اصفهان، زنجان، تبریز و مشهد ارسال شده و کشور ترکیه عمده خریدار رازیانه سلطان آباد بوده و محصول رازیانه این روستا علاوه بر آن به سایر کشور‌های دیگر از جمله فرانسه، سوریه، امارات، افغانستان و عراق نیز صادر می‌شود.
وی بیان کرد: تاکنون برخی از کشاورزان روستای سلطان آباد در سایر روستاها، شهر‌ها و حتی استان‌های دیگر نیز با اجاره زمین نسبت به کشت و تولید رازیانه اشتغال دارند که بعد از برداشت به این روستا آورده و نسبت به فروش آن در داخل کشور و یا صادرات آن اقدام می‌کنند.
عقیقی میزان عملکرد رازیانه در هر هکتار را به طور متوسط ۳ تن برشمرد و گفت: رازیانه به عنوان یکی از کشت‌های بهاره کم‌آب‌بر نسبت به سایر محصولات بوده که زمان برداشت آن از اواسط شهریورماه آغاز شده، تا اوایل مهرماه ادامه دارد.
دهیار روستای سلطان‌آباد افزود: رازیانه گیاهی دارویی است که خواص بی شماری از قبیل ضدپیری، پیشگیری از سرطان، کاهش وزن، درمان بیماری‌های گوارشی و هورمونی و جلوگیری از پوکی استخوان دارد. این گیاه دارویی دارای طبع گرم و خشک، حاوی آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و ویتامین K است و به حفظ استخوان‌ها کمک می‌کند.

عقیقی با بیان اینکه کشت این محصول از پدرانمان به ما ارث رسیده که هر ساله این روستا به علت کشت این گیاه دارویی به قطب اصلی کشت رازیانه در رزن تبدیل شده است، گفت: نحوه عملیات برداشت گیاه رازیانه به صورت دستی و توسط کارگر انجام می‌شود که بعد از خشک کردن محصول عملیات کوبش توسط کمباین انجام می‌گیرد.
وی با اشاره به اینکه به علت برداشت دستی محصول رازیانه از دیگر ویژگی ‎های کشت این محصول در کنار صرفه ‎جویی در آب، ایجاد اشتغال است، تاکید کرد: یکی از ویژگی‌های این محصول استفاده در صنعت زنبورداری برای تولید عسل و همچنین استفاده از ساقه آن برای تغذیه دام به ویژه گاو است چراکه باعث افزایش شیردهی گاو نیز می‌شود.
دهیار روستای سلطان‌آباد یکی از مشکلات مهم کشاورزان این روستا در زمینه کشت رازیانه را مشکلات بسته بندی و نبود صنایع فرآوری در رابطه با این محصول دانست و گفت: متأسفانه به علت نبود صنایع فرآوری لازم در این رابطه به ناچار کشاورزان طلای سبز تولید شده خود را به قیمت پایینی از طریق دلالان خام‌فروشی می‌کنند و سود گزاف رازیانه به جیب دلال می‌رود.
عقیقی با بیان اینکه دولت حمایت لازم در خرید این محصول را از کشاورزان مانند سایر محصولات استراتژیک ندارد، افزود: هم اکنون قیمت هر کیلو رازیانه ۸۰ هزار تومان بوده که کشاورزان به علت عدم حمایت دولت به ناچار محصول تولید شده خود را به قیمت ناچیز و پایین ۴۵ هزار تومان به واسطه‌ها و دلالان می‌فروشند.
وی با بیان اینکه با خام فروشی این طلای سبز از طریق دلالان بیشترین سود فروش این محصول به جیب واسطه و دلالان می‌رود، گفت: تاکنون از رازیانه تولید شده در کشور بیشتر در صنعت داروسازی استفاده شده و بخش اعظم این طلای سبز به صورت خام از کشور خارج و در سایر کشور‌ها به سایر محصولات فرآوری شده تبدیل می‌شود.
دهیار سلطان آباد با بیان اینکه کیفیت رازیانه رزن زبانزد است و به همین علت وقتی به کشور‌های دیگر صادر می‌شود، اغلب آن را با نام خود به فروش می‌رسانند، تصریح کرد: به همین منظور ترکیه رازیانه را از ما می‌خرد و با بسته‌بندی دیگری به کشور‌های اروپایی صادر می‌کند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط